Overslaan en ga naar inhoud

Netneutraliteit en Ziggo

Netneutraliteit. Misschien heb je er al wel eens van gehoord. In het kort betekent het dat we alle gegevens die we via internet versturen gelijk behandelen. Het gaat ook over hoe we het internetverkeer beheren en dat we open en eerlijk zijn over de internetsnelheid die je van ons kunt verwachten. Op deze pagina lees je er meer over.

Verkeersregelaar

Op ons netwerk kun je tv-kijken in HD, bellen en supersnel internetten. Door het verkeer in goede banen te leiden zorgen we ervoor dat daar meer dan genoeg ruimte voor is. We nemen ook maatregelen om je te beschermen op internet. Zo voeren we veiligheidscontroles uit, houden we spam tegen, nemen we maatregelen tegen het versturen van spam en zorgen we ervoor dat anderen geen toegang krijgen tot je gegevens.

Internetsnelheden

Dat je goed en snel internet hebt, vinden we heel belangrijk. We zorgen voor een snelle internetverbinding van hoge kwaliteit. De snelheid van je internet is van veel factoren afhankelijk. Vaak valt de snelheid hoger uit, soms wat lager. Als iedereen tegelijk online is bijvoorbeeld. Op zo'n druk moment kan het gebeuren dat de snelheid onder het maximum ligt. Bovendien gaat het internetverkeer niet alleen over ons netwerk. Je snelheid hangt ook af van andere dingen. Zoals je eigen wifi-verbinding of de snelheid van een website of het apparaat dat je gebruikt.

Wat je kunt verwachten

Goed om te weten: de maximale snelheid van 1 Gbit/s is haalbaar met 2 apparaten tegelijk en wanneer de Connectbox Giga bedraad is aangesloten. Meet je met 1 apparaat, dan haal je 94% van de maximale snelheid.

Omschreven snelheid Gemeten snelheid
Maximale download- en uploadsnelheid Gelijk aan de geadverteerde snelheid
Normale download- en uploadsnelheid Hoger dan 80% van de geadverteerde snelheid
Minimale download- en uploadsnelheid Hoger dan 40% van de geadverteerde snelheid

Met een internetkabel kun je die snelheid halen, waar je ook woont. Het maakt dan ook niet uit met hoeveel huishoudens je op de centrale zit of hoe ver je ervan bent verwijderd.

Test je internetsnelheid

Meet de snelheid van je internetverbinding met de Speedtest. Tip: de optimale snelheid meet je wanneer je verbonden bent met een internetkabel.

Is de gemeten snelheid trager dan de snelheid van je internetabonnement? Ga voor nuttige tips en oplossingen naar de wifi-pagina of bekijk het stappenplan Internetproblemen oplossen.

Klantenservice

Natuurlijk hopen we dat internet, televisie en bellen aan je verwachtingen voldoen. Toch niet? En helpen de oplossingen van hierboven niet? Chat dan met een van onze medewerkers.

Wist je dat je de hulp kunt inschakelen van andere Ziggo abonnees? Stel je vraag in de Ziggo Community.