Software-update voor de Horizon Mediabox

Tv-kijken met de Horizon Mediabox is nu nog makkelijker en leuker. In maart 2016 is de software van je mediabox geüpdatet tot versie 3.3.1. Welke verbeteringen deze update brengt, lees je op deze pagina.

Software-update 3.3.1

Sinds 14 maart is je Horizon Mediabox voorzien van nieuwe software. Deze software brengt geen nieuwe functionaliteiten met zich mee, maar zorgt er wel voor dat de mediabox de laatste verbeteringen heeft.

Je hoefde hier niets voor te doen. De update is automatisch uitgevoerd.

Wat is er verbeterd?

 • Toen je eerder een app gebruikte kwam er automatisch na 90 minuten een screensaver in beeld. Dat is verlengd naar 4 uur.
 • De verbinding met wifi is verbeterd.
 • De stabiliteit en werking van de Horizon Mediabox zijn in hun geheel verbeterd.

Software-update 3.3

Zo veel kun je nog opnemen

Vanaf nu zie je hoeveel procent van de harde schijf van de Horizon Mediabox al gebruikt is. Zo weet je dus of het tijd is om je gemaakte opnames eens op te ruimen of dat je nog genoeg kunt opnemen. Zo doe je dat:

 1. Druk op de DVR-knop rechtsonder op je afstandsbediening.
 2. Rechtsonder in beeld zie je het percentage opslag dat in gebruik is.

Betere menu-navigatie

Met een druk op de menuknop kom je in het menu van de Horizon Mediabox. Dat menu hebben we nog beter gemaakt:

 • Het hoofdmenu verdwijnt niet meer automatisch na een paar seconden. 
 • De volgorde van de hoofdmenuopties is aangepast. Veelgebruikte opties staan vooraan.
 • Bij opties waar je meerdere keuzes hebt, staat nu een vinkje om aan te geven welke keuze actief is.

Programma-informatie wegklikken na het zappen

Ben je een snelle zapper die de programma-informatie direct wegklikt na het wisselen van de zender? Dan is het je misschien opgevallen dat dit met update 3.3 niet meer met de OK-knop kan. Vanaf nu doe je dit door twee keer op de Terug-knop te drukken. Je kunt de mediabox ook zo instellen dat de informatiebalk na vijf seconden automatisch verdwijnt. Dat doe je zo:

 1. Druk op de Menu-knop van je afstandsbediening.
 2. Ga naar Opties.
 3. Selecteer Voorkeursinstellingen en druk op OK.
 4. Selecteer Programma-informatie in beeld en druk op OK.

Eenvoudiger doorspoelen

Met de pijltjestoetsen op je afstandsbediening kun je nu ook vooruit- en achteruitspoelen. Ook stel je zelf in hoeveel seconden per druk op de knop er gespoeld mag worden. Dat doe je zo:

 1. Druk op de Menu-knop van je afstandsbediening.
 2. Ga naar Opties. 
 3. Selecteer Voorkeursinstellingen en druk op OK.
 4. Selecteer Vooruitspoelen of Achteruitspoelen en druk op OK.

Makkelijker zoeken

Zoeken naar een leuke On Demand film of serie is nu nog makkelijker. Je zoekt direct op een trefwoord en je kunt de zoekresultaten vervolgens nog verfijnen op bijvoorbeeld genre of kanaal. Probeer het maar:

 1. Druk op de Menu-knop van je afstandsbediening.
 2. Ga naar Zoeken.
 3. Druk op OK.

Software-update 3.3 installeren

Software-update 3.3 is automatisch geinstalleerd. Wil je de update handmatig installeren? Dat kan ook. De software-update is nu overal in Nederland beschikbaar. Zo werkt de installatie: 

 1. Zet je Horizon Mediabox twee minuten aan, en daarna op stand-by.
 2. Wacht vijftien minuten en zet je Horizon Mediabox weer aan.
 3. De nieuwe software-update wordt geïnstalleerd.

Vorige software-updates

Software-update 3.2

Een dag vooruit met de TV-Gids
Je kunt nu ook een dag vooruit bladeren in de TV-Gids. Met de vooruit- [>>] en de achteruittoetsen [<<] op de afstandsbediening spring je in de TV-Gids per dag voor- of achteruit. Houd je de [GIDS]-knop op de afstandsbediening in dan kom je weer terug bij [NU] in de TV-Gids.

Gemakkelijker zoeken
De zoekfunctie in het hoofdmenu is verbeterd. Ook zoek je nu gemakkelijk met je toetsenbord. Nu kan dat met maximaal drie woorden in plaats van één in [ZOEKEN]. De mediabox doorzoekt On Demand, Live tv-kijken en Opnames. Verder werkt de [ENTER]-toets op de afstandsbediening. Hiervoor moest je op [OK] drukken om te bevestigen.

Software-update 3.1

Sneller zender zappen
Als je tijdens het tv-kijken de navigatietoetsen met de pijl naar boven en die met de pijl naar beneden lang indrukt, dan verschijnen de zenderlogo's links in het scherm. Nu blijft de zender stilstaan op de zender waar je de navigatietoets loslaat.

Nummeren van favoriete tv-zenders
Nu krijgen de tv-zenders die je als favoriet markeert het zendernummer van de volgorde waarin je ze hebt gezet.

Meer tijd rondom geplande opnames
Geen einde van een film of serie meer missen: standaard wordt meer tijd voor én na de geplande opname opgenomen. De marge is standaard vijf minuten vooraf en tien minuten achteraf.

Verbeteringen van Aanbevolen tv-kijken
Je ontvangt nu relevantere resultaten bij 'Aanbevolen tv-kijken'. Je krijgt nu alleen resultaten voor de aankomende 24 uur. Gebruik 'Aanbevolen tv-kijken': [MENU] twee stappen naar rechts en druk op [OK]. Daarnaast zijn [INSTELLINGEN] voor de aanbevelingen hier ook ondergebracht. Hiervoor stonden deze onder [OPTIES].

Software-update 3.0

Favorieten
Het instellen en gebruiken van favoriete zenders is gemakkelijker:

 • Je komt in het programmamenu door op [OK] te drukken tijdens het televisiekijken of wanneer je een programmavermelding hebt geselecteerd.
 • We hebben een 'Alleen favorieten-modus' geïntroduceerd. Daardoor staan deze zenders in een aparte kanaallijst. Selecteer daarvoor in het programmamenu 'Naar favorieten'. Met de CH + en - knop zap je langs favoriete zenders.
 • Als je met de cijfers een kanaalnummer kiest dat niet bij de favorieten staat, dan springt de tv automatisch terug naar de standaardkanaallijst.

Serieopnames
Je verwijdert nu ook direct een complete serie die je hebt opgenomen of die gepland staat.

Je doet dit door 'Verwijder alles van deze serie' (met OK-knop) in het actie-menu of de 'del'-toets op de afstandsbediening. Je ziet een bevestigingsvraag: 'Wil je deze serie verwijderen?' Selecteer dan OK.

Mozaïek- en lijstweergave
Het is nu ook mogelijk om standaard een lijstweergave van On Demand-programma's te krijgen in plaats van een overzicht van de programma-afbeeldingen (mozaïek).

Ga hiervoor naar het diepste niveau in het On Demand-menu. Ga daarna naar 'Verfijnen' (in mozaïekweergave naar beneden, lijstweergave naar rechts) en selecteer de optie 'Lijst' (in mozaïek) of 'Mozaïek' (in lijstweergave). De Horizon Mediabox zal deze setting onthouden voor de hele On Demand-sectie. Je kunt hem hier natuurlijk ook weer terugzetten.

Bestanden delen: DLNA-verbetering
DNLA gebruik je om muziek, afbeeldingen of video's vanaf je pc, laptop of tablet, mobiel met de Horizon Mediabox te streamen naar je tv.

Er is een verbetering in de ondersteunde DLNA-formaten: meerdere codecs en containers en betere voor- en achteruitspoelfunctionaliteit voor AVI, MOV, MKV and MP4-bestanden via DLNA.

Bug-fixes

 • Soms vielen de ondertitels weg bij On Demand (en moest je de mediabox herstarten om ze terug te krijgen). Dat is verbeterd.
 • De Horizon Mediabox kon in een staat komen waar 'Opnemen op afstand' niet meer goed werkte. Dat is verbeterd.
 • Met de DVR-knop op de afstandsbediening ga je direct naar de opnames. Niet eerst naar 'Mijn media'.
 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Klantenservice