Overslaan en ga naar inhoud

Nummerbehoud

Stap je over op Bellen van Ziggo? Dan kun je je oude vaste telefoonnummer vaak gewoon meenemen naar je nieuwe adres.

Nummerbehoud vraag je heel eenvoudig aan met de Overstapservice van Ziggo. Tijdens je bestelling van Bellen van Ziggo kun je dit aangeven. Nummerbehoud van Ziggo is gratis.

Houd wel rekening met een eventuele opzegtermijn van je oude aanbieder.

Ben je een zakelijke klant? Met onze overstapservice werk je binnen no-time verder met onze zakelijke producten.

Veelgestelde vragen

Als je kiest voor nummerbehoud neemt Ziggo je telefoonnummer over van de oude provider. Dit proces heet portering. De portering start vanaf het moment dat je modem geactiveerd wordt. Vanaf dan kun je meteen bellen via de Ziggo lijn. Maar gebeld worden kan pas wanneer het nummer volledig is overgenomen. Dit duurt ongeveer 24 uur. Duurt het langer dan 24 uur? Neem dan contact op met onze Klantenservice

Ja, wanneer je 2 telefoonlijnen bestelt bij Ziggo, kun je 2 nummers meenemen. Ook wanneer je 2 ISDN-nummers hebt. Geef dan de nummers die je mee wil nemen aan ons door.

Ja. Je kunt Nummerbehoud ook aanvragen als je geen gebruik maakt van de Overstapservice. Vul hiervoor het Aanvraagformulier voor Nummerbehoud in.

Overstappen met Nummerbehoud tussen twee providers wordt overzien door de vereniging COIN. Dit is een samenwerkingsverband van telecomaanbieders die actief zijn op de Nederlandse markt. Op de website van COIN vind je meer informatie over het overstappen met nummerbehoud.