Overstappen

Je stapt heel eenvoudig over naar Ziggo. Als je kiest om over te stappen helpen de medewerkers van onze Overstapservice je daar graag bij. Zij zorgen ervoor dat de overstap van je huidige provider naar Ziggo vlekkeloos verloopt en dat je diensten niet onderbroken worden.

Stap over naar Ziggo

Stap nu over naar Ziggo en wij regelen de overstap van je huidige internet- en vast bellen-abonnement. Je hoeft maar één ding te doen en dat is tijdens het bestelproces aangeven dat je onze gratis Overstapservice wil gebruiken. Neem een kijkje op onze pakkettenpagina om te ontdekken welk pakket het beste bij je past.

Standaard bij Alles-in-1: overal in huis perfecte wifi. Gegarandeerd. Dat is de Ziggo Power Promise. En die krijg je als je nu kiest voor Ziggo.

 
 

Tips, aanbiedingen en updates ontvangen?

Nog geen Ziggo klant en wil je meer over ons weten? Meld je dan aan voor de Ziggo Short Updates. En ontdek wat we je naast snel internet nog meer te bieden hebben.

 
 

Overstapservice

Wil je overstappen naar Ziggo? Volg dan de vier stappen van onze Overstapservice. Stap voor stap geven we aan hoe je zonder problemen de overstap naar Ziggo maakt.

Controleren

1. Controleren

 • Pak het contract van je huidige aanbieder erbij en zoek de contract- en opzegtermijn op. Probeer bij het overstappen te voorkomen dat je dubbel moet betalen.
 • Wij kunnen helpen bij het opzeggen van je huidige abonnement: gebruik dan onze Overstapservice. Je kunt dit in het bestelformulier aangeven.
 • Je kunt de Overstapservice alleen gebruiken wanneer de opzegdatum van je huidige abonnement niet verder dan 3 maanden in de toekomst ligt. 
 • Let op wanneer je je huidige contract voor de afgesproken einddatum beëindigt. In sommige gevallen betaal je een afkoopsom aan je huidige aanbieder.
Bestellen

2. Bestellen

Internet + Televisie
 • Vermeld tijdens je bestelling dat Ziggo je abonnement voor je opzegt.
Telefonie
 • Je huidige telefoonnummer neem je gratis mee naar Ziggo. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we je tijdens de bestelling uit.
Hoe werkt nummerbehoud?
 • Ziggo neemt je huidige vaste nummer over.
 • Ziggo zegt het contract bij je huidige telefonieaanbieder voor je op. Je hoeft zelf verder niets te regelen.

Zeg je nummer niet zelf op. Want dan kunnen we je huidige vaste nummer niet overnemen.

Bevestigen

3. Bevestigen

 • Na je bestelling ontvang je een aparte e-mail met daarin een link naar het overstapformulier.
 • Vul dit online overstapformulier binnen 5 dagen in. Om het formulier in te vullen heb je de naam van je huidige provider, het contractnummer en de contractdatum nodig. De rest regelen wij.
Levering

4. Leveren

Enkele dagen voor de activatie van de nieuwe lijn ontvang je ons installatiepakket bij je thuis. In dit pakket zit een uitgebreide handleiding. Lees die even goed door, want aan de hand hiervan kun je de dienst eenvoudig aansluiten.

Wil je toch liever niet zelf installeren? Kies dan voor installatie door één van onze monteurs.

Veelgestelde vragen

Ik zit bij een andere internet- en/of telefonieaanbieder en ik wil overstappen naar Ziggo. Hoe gemakkelijk is dat?

Stap nu over naar Ziggo en wij regelen je overstap. Het enige wat je zelf hoeft te doen is tijdens het bestellen aangeven dat je overstapt. Wij sturen je dan een mail waarin wij uitleggen wat we van je nodig hebben om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Als je liever telefonisch bestelt, hou dan de volgende gegevens bij de hand:

 • contractnummer van je huidige abonnement
 • contractdatum van je huidige abonnement

Heb ik voor Telefonie van Ziggo mijn telefonieabonnement bij mijn huidige aanbieder nog nodig?

Nee, je hebt geen telefonieabonnement meer nodig van een andere aanbieder om te bellen via onze kabel.

Kan ik mijn huidige telefoonnummer behouden?

Wij kunnen je huidige telefoonnummer overnemen. Wil je je nummer behouden, zeg dan vooral niet zelf je abonnement op.

Hoe werkt nummerbehoud?

 • We nemen je huidige vaste nummer over
 • We zeggen het contract bij je huidige telefonieaanbieder voor je op

Je hoeft zelf verder niets te regelen.

Houd rekening met de looptijd van je contract bij je huidige telefonieaanbieder en controleer de voorwaarden om verrassingen te voorkomen. Neem voor informatie contact op met je huidige aanbieder.

 

Overstappen naar een zakelijk abonnement?