Overslaan en ga naar inhoud

Overstappen

Met de Overstapservice ben je geen minuut offline

Overstappen is simpel. Geef bij je bestelling aan dat je gebruik wilt maken van de Overstapservice en wij regelen alles met je huidige provider.

 • Naadloos overstappen zonder zelf iets te doen
 • Geen minuut offline
 • Gratis installatie door Ziggo monteur
Ziggo Zakelijk: Internet, TV en Telefoon

Ziggo Zakelijk voor jouw onderneming

Altijd een pakket dat bij jouw onderneming past. Standaard met:

 • Snel, stabiel en veilig zakelijk internet
 • Altijd perfecte wifi en nooit meer zonder internet
 • Eenvoudig uit te breiden met TV & Streaming 
 • Persoonlijke zakelijke service met één vast aanspreekpunt
Ziggo Zakelijk: Internet, TV en Telefoon

Ziggo Zakelijk voor jouw onderneming

Altijd een pakket dat bij jouw onderneming past. Standaard met:

 • Snel, stabiel en veilig zakelijk internet
 • Altijd perfecte wifi en nooit meer zonder internet
 • Eenvoudig uit te breiden met TV & Streaming 
 • Persoonlijke zakelijke service met één vast aanspreekpunt

In no-time overstappen

Volg onderstaande vier stappen en werk binnen no-time verder met onze zakelijke producten.

Controleer je huidige contract

Pak het contract met de huidige provider erbij en noteer de contract- en opzegtermijn. Kun je die niet vinden? Als je ons toestemming geeft, zoeken wij het voor je uit.

Zorg ervoor dat je een abonnement aanvraagt op hetzelfde adres als waar je huidige provider je dienst(en) levert. Ga je verhuizen? Dan kun je de Overstapservice niet gebruiken. Zeg dan zelf je oude abonnement op.

Bestel je pakket

Plaats je bestelling en geef aan dat je gebruik maakt van de Overstapservice. Let erop dat je lopende contract binnen 3 maanden afloopt. Ligt de einddatum van je contract verder dan 3 maanden, dan kun je nog geen gebruik maken van de Overstapservice.

Bevestiging

Kort na je bestelling ontvang je per mail een overzicht van je bestelling. Per ongeluk een verkeerd e-mailadres opgegeven? Geen zorgen. Dan sturen we je een bevestiging per post.

Heb je je overstapgegevens niet meteen doorgegeven? Dan ontvang je na het bestellen een mail met de link naar het overstapformulier. Vul dit binnen 5 dagen in en zorg dat je de naam van je huidige aanbieder en het contractnummer invult.

bevestig overstappen

Levering & installatie

Is je overstapverzoek goedgekeurd door je oude provider? Dan sturen we je een bevestiging en delen we de geplande overstapdatum. Enkele dagen voor activatie ontvang je van ons installatiepakket waarmee je je producten eenvoudig zelf installeert. 

Kom je er zelf toch niet uit? Maak dan gratis een afspraak met een monteur. Neem hiervoor even contact met ons op.

Handig om te weten

De Overstapservice Zakelijk is een initiatief van COIN en FIST, waaraan de meeste telecomaanbieders in Nederland deelnemen: Belcentrale, Budget Alles-in-1, KPN, MTTM, Netvisit, Qonnected, Speakup, Tele2, T-Mobile, Trined, XS4ALL, Youfone, WeServe en Ziggo. Lees hier alles over dit gezamenlijke initiatief.

Je kunt de Overstapservice gebruiken als:

 • je huidige provider de Overstapservice ondersteunt
 • je bij je huidige provider ten minste een internetabonnement hebt
 • je een abonnement aanvraagt op hetzelfde adres als waar je huidige provider je dienst(en) levert
 • de overstapdatum minimaal 15 dagen en maximaal 90 dagen in de toekomst ligt

Ja, dat kan. Meld je daarvoor gewoon aan bij Ziggo Zakelijk. Dan houden we je per e-mail op de hoogte van de voortgang.

Helaas. Je kan alleen tijdens het bestellen aangeven dat je de Overstapservice wilt gebruiken.

We raden je aan om zelf te kijken naar de opzegtermijn en de andere voorwaarden bij je huidige provider. Kies je een overstapdatum waarop je huidige contract nog loopt, dan brengt je huidige provider mogelijk een afkoopsom in rekening. Het is slim om even te lezen hoe het werkt met de afkoopsom. 

Als je je abonnement beëindigd voor het einde van het contract, kan de provider een zogenaamde afkoopsom in rekening brengen. We vragen daarom bij je aanmelding of je akkoord gaat met een afkoopsom van je vorige provider.

Akkoord?
Dan kun je bij een vroegtijdige beëindiging van je vorige contract een rekening voor extra kosten van je oude provider krijgen.

Niet akkoord?
Dan kunnen er 3 dingen gebeuren. 

 • Als je contract bij je vorige provider is afgelopen en de overstapdatum ligt binnen de periode van 15 tot 90 dagen, zullen we de overstap uitvoeren.
 • Als je contract bij je vorige provider op jouw gewenste overstapdatum nog loopt, maar wel binnen 90 dagen afloopt. Zullen we de overstap op de eerst mogelijke datum uitvoeren.
 • Als je contract bij je vorige provider op jouw gewenste overstapdatum nog loopt en pas na 90 dagen afloopt. Zullen we de overstapservice annuleren. Je bestelling gaat dan wel gewoon door. Je kunt dan eventueel zelf het contract bij je vorige provider opzeggen. Of bij ons de bestelling annuleren. Neem daarvoor contact met ons op. 

Als je de Overstapservice gebruikt, sturen we je overstapverzoek voor internet of telefonie naar je huidige provider, en zorgen we ervoor dat je contract wordt beëindigd. Je hoeft dan zelf geen actie meer te ondernemen voor de overstap.

Wil je slechts een deel van je huidige diensten/pakket bij je huidige provider opzeggen, dan zul je zelf je abonnement bij je huidige provider moeten opzeggen. Voor de overstap heb je het contractnummer bij je huidige provider nodig, en de einddatum van het contract. Zodra je contract is opgezegd, ontvang je van je oude provider een bevestiging van de opzegging.

Dat hangt er vanaf. Sommige PIN- en Alarmvoorzieningen werken alleen via traditionele PSTN/ISDN-verbindingen. Bij een overstap van traditionele vaste telefonie (PSTN/ISDN) naar het nieuwere VoIP, kan het voorkomen dat deze diensten niet meer werken. Neem contact op om de alternatieven te bespreken.

Sommige oudere analoge telefoontoestellen, faxen, frankeermachines en deuropeners werken alleen via traditionele PSTN/ISDN-verbindingen. Bij een overstap van traditionele vaste telefonie (PSTN/ISDN) naar VoIP, werken deze oudere apparaten mogelijk niet meer. Neem contact op om de alternatieven te bespreken.

Nee, als je overstapt vervallen de diensten die aan het abonnement van je oude provider gekoppeld zijn. Denk daarbij aan clouddiensten (bijvoorbeeld Microsoft Office 365), e-mailadressen (bijvoorbeeld henk.krol@kpn.com) en vaste IP-adressen. 

Gelukkig bieden we prima alternatieven. En we helpen met het instellen van je apparatuur zodat alles meteen werkt. Bekijk onze aanvullende producten of neem contact op voor meer uitleg.

Liever zelf regelen?

Als je het overstappen liever zelf regelt, kan dat natuurlijk ook. 

Telefonisch bestellen?

Bel en zorg dat je je contractnummer en de einddatum van je huidige abonnement bij de hand hebt.

Elke dag van 8.00 tot 22.00 uur