Direct naar inhoud

Beveliging & nummerbeheer

Nummerbeheer

Nummerbehoud

Stap je over op Bellen van Ziggo? Dan kun je je oude vaste telefoonnummer vaak gewoon meenemen naar je nieuwe adres.

Nummerbehoud is gratis en vraag je snel en makkelijk aan met onze Overstapservice. Tijdens je bestelling van Bellen van Ziggo kun je dit aangeven.

Houd wel rekening met een eventuele opzegtermijn van je oude aanbieder.

Ben je een zakelijke klant? Met onze overstapservice werk je binnen no-time verder met onze zakelijke producten.

Veelgestelde vragen

Als je kiest voor Nummerbehoud neemt Ziggo je telefoonnummer over van de oude provider. Dat noemen we 'portering'. De portering start vanaf het moment dat je modem geactiveerd wordt. Vanaf dan kun je meteen bellen via de Ziggo lijn. Maar gebeld worden kan pas wanneer het nummer volledig is overgenomen. Dit duurt ongeveer 24 uur. Duurt het langer dan 24 uur? Neem dan contact op met onze Klantenservice

Ja, wanneer je twee telefoonlijnen bestelt bij Ziggo, kun je twee nummers meenemen. Ook wanneer je twee ISDN-nummers hebt. Geef dan de nummers die je mee wil nemen aan ons door.

Ja. Je kunt Nummerbehoud ook aanvragen als je geen gebruik maakt van de Overstapservice. Vul hiervoor het Aanvraagformulier voor Nummerbehoud in.

Overstappen met Nummerbehoud tussen twee providers wordt overzien door de vereniging COIN. Dit is een samenwerkingsverband van telecomaanbieders die actief zijn op de Nederlandse markt. Op de website van COIN vind je meer informatie over het overstappen met nummerbehoud.

Vermelding in de telefoongids

Als je Bellen van Ziggo bestelt, wordt je telefoonnummer standaard opgenomen in de papieren en online telefoongids en op gespecificeerde facturen. Je nummer is dan ook opvraagbaar via telefonische inlichtingen. Je kunt ook kiezen voor een geheim nummer.

Heb je nog geen Bellen van Ziggo? Geef dan bij je bestelling aan dat je een geheim nummer wilt en we regelen het voor je. Heb je al Bellen van Ziggo? Dan kun je achteraf altijd een geheim nummer instellen. Dat doe je op mijnnummervermelding.nl.

Beveiliging

Telefonische overlast

Word je vaak lastig gevallen op je Ziggo telefoonnummer? Dat is heel vervelend. We kunnen je helpen bij het zoeken naar een oplossing.

Als je tenminste 5 keer ongewenst bent gebeld vanaf hetzelfde nummer, stellen we een onderzoek in. Dat kan bij gesprekken waarbij je minimaal 1 seconde in verbinding bent geweest met de beller. Met het telefoonnummer van een gemiste oproep kunnen we dus helaas geen onderzoek starten.

Om een onderzoek in te stellen, hebben we een paar gegevens van je nodig. Verzamel daarom gedurende twee weken de volgende informatie:

  • datum wanneer het lastigvallen begonnen is
  • datum en tijdstip dat het gebeurt
  • wat je hoort als je opneemt
  • eventuele vermoedens over de identiteit van de dader

Stuur deze gegevens daarna naar ons op met behulp dit formulier. Stuur je liever een brief? Stuur de informatie in dat geval op naar Ziggo B.V. Postbus 43048, 3540 AA, Utrecht.

Wat gebeurt er als we een onderzoek instellen?

Zien we dat je wordt lastiggevallen? Dan nemen we contact op met de provider van de dader. Heb je een week na ons onderzoek nog steeds telefonische overlast, verzamel dan opnieuw de telefoonnummers en tijdstippen en stuur ze door met ons formulier. Zo kunnen we samen verdere stappen zetten. Helaas lukt het niet altijd om alle overlast te stoppen.

Geen onderzoek mogelijk
Helaas kunnen we geen onderzoek instellen als het gaat om klant-/contractantgegevens van buitenlandse telefoonaansluitingen. Ziggo beschikt niet over deze gegevens.

Telefoonscams

We zien helaas vaak dat mensen gevoelige informatie willen achterhalen via de telefoon. Bekend voorbeeld: je neemt de telefoon op en hoort een bandje. Dit bandje vertelt je dat je een prijs hebt gewonnen. Je hoeft alleen maar een cijfer in te toetsen.

Een ander voorbeeld is dat iemand zich voordoet als een technisch monteur om zo je gebruikersnaam en wachtwoord te achterhalen. Als een gesprek verdacht lijkt, ga dan niet in op het verzoek en hang meteen op.

Telefoonfraude

Ben je gebeld door een buitenlands telefoonnummer dat je niet bekend voorkomt? Bel dan niet terug. Het zijn waarschijnlijk criminelen die zo proberen geld aan je te verdienen. We leggen je uit hoe dat zit.

Wangiri: fraude met een Japans sausje

Het kan je zomaar gebeuren: je ziet een gemiste oproep van een buitenlands nummer. Terugbellen voelt niet goed – en dat is maar goed ook, want zo voorkom je hoge kosten. Waarschijnlijk was dit een Wangiri-fraudeur. Deze oplichters bellen kort en hangen snel op, in de hoop dat jij terugbelt. Hun nummer is gekoppeld aan een dure betaaldienst, waardoor ze verdienen zolang jij aan de lijn blijft. Soms laten ze toontjes of piepjes horen zodat je denkt dat het gesprek al is beëindigd, terwijl je nog steeds verbonden bent.

Wat kan ik er tegen doen?

Gelukkig is dat heel simpel: bel nooit terug. Zolang je niet terugbelt is er niks aan de hand. Inkomende gesprekken uit het buitenland kun je ook gewoon opnemen. De teller kan pas gaan lopen als je zelf terugbelt. 

Hoe komen ze aan mijn nummer?

Staat je nummer in de telefoongids of online? Dan kunnen fraudeurs het makkelijk toevoegen aan hun bellijst. Zulke lijsten worden vaak gedeeld, waardoor je meerdere keren en uit verschillende landen gebeld kunt worden. Ook gebruiken ze soms software die willekeurige nummers toetst, om zo actieve telefoonnummers op te sporen.

Veelgestelde vragen

Laat het onze klantenservice even weten. Dan zoeken we voor je uit of het echt om een telefoonnummer van fraudeurs gaat.

Heb je je maandelijkse factuur van Ziggo ontvangen en zie je dat er hoge belkosten zijn gemaakt naar een buitenlands nummer dat je hebt teruggebeld? Meld dit bij onze klantenservice zodat we een onderzoek kunnen starten.

Nummerblokkade

Met nummerblokkade voorkom je dat er vanaf je vaste telefoonlijn naar bepaalde nummers wordt gebeld, zoals 0900-nummers of internationale nummers. 

Handig om te weten

Met Nummerblokkade kun je uitgaande telefoongesprekken blokkeren. Bijvoorbeeld bellen naar 0906-nummers. Wil je inkomende gesprekken blokkeren? Dat kan alleen voor anonieme nummers. Inkomende gesprekken van buitenlandse telefoonnummers blokkeren is helaas niet mogelijk.

Wat wil je doen?

Word je telefonisch lastiggevallen?

Wil je niet meer gebeld worden door bedrijven die hun diensten of producten aan je proberen te verkopen? Of word je op een andere manier telefonisch lastiggevallen? Lees hoe we je kunnen helpen bij telefonische overlast.

Wijzig hieronder direct je nummerblokkade instellingen in Mijn Ziggo.

Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten? Ga naar Gebruikersnaam opvragen om je gebruikersnaam op te vragen. Je wachtwoord vraag je op door naar Wachtwoord vergeten te gaan.

  • Ben je ingelogd? Klik op het tabblad Bellen
  • Klik op Instellingen
  • Kies het gewenste blokkadeniveau

 Je hebt je nummerblokkade succesvol ingesteld!

Je regelt de wijziging of opzegging van de nummerblokkade zelf in Mijn Ziggo. We leggen je hier uit hoe je dat doet.

Wil je dit liever schriftelijk doen? Dat kan natuurlijk. Gebruik dan het wijzigingsformulier.

Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten? Ga naar Gebruikersnaam opvragen om je gebruikersnaam op te vragen. Je wachtwoord vraag je op door naar Wachtwoord vergeten te gaan
  • Klik in Mijn Ziggo op het tabblad Bellen
  • Klik op Instellingen
  • Kies het gewenste blokkadeniveau

 Je hebt je nummerblokkade succesvol ingesteld!

Wil je niet meer gebeld worden door anonieme nummers? Dat stel je zo in:

Aanzetten
  • Neem de hoorn op en wacht op de kiestoon.
  • Toets na de kiestoon in *141*.
  • Je hoort nu (eenmalig): ‘Uw dienst is nu geactiveerd. U bent nu alleen bereikbaar voor de bellers die hun nummer meesturen. Let op! Enkele ziekenhuizen en alarmdiensten bellen anoniem en kunnen u niet bereiken. Om deze functie weer uit te zetten toets u #141#’.
  • Je blijft altijd bereikbaar voor bellers die hun nummer wel meezenden.
  • Je kunt nu de hoorn neerleggen.
Uitzetten
  • Neem de hoorn op en wacht op de kiestoon.
  • Toets na de kiestoon in #141#.
  • Je hoort nu (eenmalig): 'Uw dienst is nu uitgeschakeld.'
  • Je kunt nu de hoorn neerleggen.