Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Bekijk welke snelheid bij je past

Welke internetsnelheden zijn er?

Ziggo biedt verschillende internetsnelheden aan voor elk type internetgebruiker.
Daar hebben we 4 verschillende namen voor:

Start

 50 Mbit/s download

 5 Mbit/s upload

 Internetbeveiliging

 Gegarandeerd perfecte wifi

Complete

 250 Mbit/s download

 25 Mbit/s upload

 Internetbeveiliging

 Gegarandeerd perfecte wifi

Max

 250 Mbit/s download

 25 Mbit/s upload

 Internetbeveiliging

 Gegarandeerd perfecte wifi

Giga

 250 Mbit/s download

 25 Mbit/s upload

 Internetbeveiliging

 Gegarandeerd perfecte wifi

Wat betekent Mbit/s?

Welke internetsnelheid heb ik nodig

Hoge Mbit/s, sneller internet

Mbit/s staat voor megabit per seconde. Hoe hoger de Mbit/s, hoe sneller je internet. Bij een hogere Mbit/s downloadsnelheid kan je bijvoorbeeld sneller bestanden downloaden, of een filmpje op Youtube sneller zien. Bij een hogere Mbit/s uploadsnelheid kan je bijvoorbeeld sneller een foto plaatsen op Facebook of Instagram. 

Wat is mijn huidige internetsnelheid?

Test hier welke snelheid je op dit moment hebt. Klik op GA.

Kies de juiste internetsnelheid

Bij Ziggo hebben we voor elke type gebruiker een eigen snelheid. Welke snelheid dat is, hangt af van verschillende factoren. Om dit te bepalen is het belangrijk dat we weten of je alleen woont, of met je partner of met je gezin. Dan weten we namelijk hoeveel personen er gebruik maken van de internetverbinding.

Vervolgens kunnen we vaststellen hoe intensief er gebruikt wordt gemaakt van de verbinding, door de hoeveelheid apparaten te tellen die gebruik maken van het internet. Daarnaast kijken we ook hoeveel internetsnelheid deze apparaten nodig hebben. Je zult begrijpen dat de slimme deurbel veel minder snelheid nodig heeft als de nieuwe Playstation 5 waar veel online games op worden gespeeld.

Voor elk type gebruiker een eigen snelheid

Woon je alleen, met je partner of met je gezin? Ziggo heeft internet dat bij je past.

Ik woon alleen

Jongen zit met laptop op de bank

Wanneer je alleen woont, hoef je niet het grootste internetpakket af te sluiten. Waarom? Er zijn dan namelijk een stuk minder apparaten tegelijk online.

Ons kleinste internetpakket (Start) kunnen we niet automatisch adviseren. Het ligt er namelijk wel aan wat je van je internet verwacht. Wil je jouw internet gebruiken om te mailen, voor social media en bijvoorbeeld iets te kijken op Youtube? Dan is Internet Start genoeg.

Gebruik je ook Netflix? Wil je af en toe bestanden downloaden? Heb je een Smart tv? Dan vraag je al een stuk meer van je internet. Het streamen van een film kost namelijk iets meer snelheid. Dan adviseren we wel ons snellere ineternetpakket: Internet Complete. Daarmee zit je zeker goed.

Hou je van online gamen? Hecht je heel veel waarde aan je internet? Heb je ook meerdere smart home apparaten in huis, zoals smart lampen en een slimme deurbel bijvoorbeeld? Dan adviseren we zelfs ons snelle internetpakket: Internet Max.

Ik woon samen

Stel gebruikt samen internet

Als je samen woont zijn er automatisch al meer apparaten in huis die verbonden zijn met internet. Daarnaast zijn deze apparaten ook vaak tegelijk verbonden. Denk aan mobiele telefoons, of een laptop/tablet die gebruikt wordt terwijl de Smart TV ook aan staat. 

Daarom adviseren we minimaal ons pakket die genoeg internetsnelheid heeft om te garanderen dat jullie beide een stabiele verbinding hebben: Internet Complete

Hou je ook van online gamen? Hebben jullie ook meerdere smart home apparaten in huis, zoals smart lampen en een slimme deurbel bijvoorbeeld? Dan adviseren we zelfs ons snelle internetpakket: Internet Max.

Het kan zijn, omdat er in deze tijd ook veel thuisgewerkt wordt, er nu voor jullie werk nog meer wordt gevraagd van je internetverbinding. Wanneer je bijvoorbeeld grote bestanden moet uploaden of downloaden. Daarom hebben we ook een internetpakket: Internet Giga. Kijk wel of deze beschikbaar is op je adres.

Ik woon met mijn gezin

Gezin kijkt Tv op elk scherm

Wanneer je met je gezin een internetverbinding deelt, dan wil je wel dat deze stabiel is. Er zijn namelijk vaak meerdere apparaten tegelijk verbonden met internet. Wanneer de kinderen nog jong zijn en bijvoorbeeld nog geen eigen mobiele apparaten hebben dan zit je als gezin zeker nog goed met ons stabiele internetsnelheid: Internet Complete.

Maar als de kinderen iets ouder worden en het scenario er soms als volgt uit ziet: Mama kijkt even tv, papa is op zijn tablet iets aan het kijken, een zoon die online aan het gamen is en een dochter die nog even met een vriendinnetje facetimed. Dan is het fijn als de internetverbinding het allemaal aankan en iedereen zorgeloos op internet kan zijn. Dan adviseren we ons snelle internetsnelheid: Internet Max.

Het kan zijn, omdat er in deze tijd ook veel thisgewerkt wordt, er nu voor jullie werk nog meer wordt gevraagd van je internetverbinding. Wanneer je bijvoorbeeld grote bestanden moet uploaden of downloaden. Daarom hebben we ook een internetpakket: Internet Giga. Kijk wel of deze beschikbaar is op je adres.

Welke internetsnelheid heb ik nodig

Games

Een snelle Ping bij gamen is belangrijk, maar waarom?

De Ping geeft in milliseconden aan hoe lang het duurt om vanaf jouw locatie een server te bereiken, dus hoe snel data tussen jou en de server wordt uitgewisseld. Als je veel online games speelt is dit erg belangrijk, want als je Ping-snelheid traag is, kan het gebeuren dat jouw spel achterloopt op dat van de andere gamers met wie je samen speelt. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Bij het testen van je huidige snelheid op deze pagina wordt ook je Ping-snelheid weergegeven. De ideale Ping is tussen de 0 en 15. Een tip is om altijd bekabeld te gamen.

Video streamen

Netflix kijken in 4K

Voor welke snelheid je ook kiest, bij Ziggo krijg je altijd voldoende snelheid om Netflix op de hoogste kwaliteit te streamen. Netflix adviseerd namelijk zelf een minimale snelheid van 25 Mbit/s om in Ultra HD-kwaliteit te kunnen kijken. Onze minimale snelheid is 50 Mbit/s, daardoor zit je bij Ziggo altijd goed. Netflix noemt ons internet zelfs de snelste van Nederland. Daar zijn we erg trots op. Met internet van Ziggo kan je dus zorgeloos Netflixen.

Welke internetsnelheid heb ik nodig
Welke internetsnelheid heb ik nodig

Thuiswerken

Videobellen zonder haperingen

Voorlopig zullen er veel mensen zijn die thuiswerken. Grote kans dat je dan ook virtueel moet vergaderen. Dat doe je natuurlijk wel het liefst zonder haperingen, want vergaderen zonder je collega's persoonlijk te zien is al lastig zat. Met Ziggo heb je naast een snelle verbinding ook een stabiele verbinding. Een verbinding kan namelijk wel snel zijn in zijn pieken, maar het liefst wil je dat hij ook een constante snelheid heeft. Zodat je zonder zorgen met je collega's kan vergaderen zonder haperingen. We adviseren hiervoor wel minimaal Internet Complete met 250 Mbit/s.

Stel je eigen pakket zelf samen

Combineer jouw ideale internetsnelheid met een tv-pakket en/of bellen.

Kies voor zelf samenstellen

Nu je weet wat jouw ideale internetsnelheid is, kan je ervoor kiezen om je ideale pakket zelf samen te stellen. Combineer je internetsnelheid met een tv-pakket waar je blij van wordt. Zo uitgebreid als je zelf wilt. Ook kan je kiezen of je een pakket wilt met of zonder bellen.

Twee mannen zijn een filmpje aan het bekijken hoe zij hun das moeten strikken