Wifi in de achtertuin?

4 tips voor draadloos plezier rond je huis

De zomer komt eraan, met de mooiste sportevenementen en lange warme avonden. En er is niets gezelliger dan met een drankje in de hand lekker loungen in de achtertuin, het balkon of op je dakterras. En daar via wifi thuiswerken of met Ziggo GO kijken naar onder andere Wimbledon en de Tour de France. Maar werkt dat wel: wifi in de tuin? Een waarschuwing, vier tips en een goed advies.

Even een waarschuwing vooraf: je modem en wifiboosters kunnen niet tegen vocht. Condens, een plotselinge regenbui, een omgevallen glas bier, het kinderbadje, vocht dat uit je gazon optrekt; daarmee maak je je apparatuur snel kapot.  Einde waarschuwing.

1. Een goede dekking

Met een beetje creativiteit kun je wifi-dekking rond je huis krijgen. Laten we er even vanuit gaan dat je achtertuin of terras grenst aan je woonkamer. Staat je modem in de woonkamer? Of heb je daar een wifibooster? Dan ben je al een stukje verder bij je einddoel: wifi buiten.

2. Geen stoorbronnen

Alhoewel. Dikke betonnen buitenmuren zijn geen vrienden van je wifi. En HR++-glas (of met nog meer plussen) al helemaal niet. Dat glas helpt je stookrekening laag houden, maar houdt net zo hard je wifi-signaal binnen als je mobiele bereik buiten. Wat te doen?

Betonnen muren kun je niet verplaatsen, dus daarom richten we ons op ramen en deuren.

3. Deuren en ramen die open kunnen

Hoe verder je ramen en deuren openzet, hoe beter. Dat kan trouwens ook bij je tuinhuisje of mancave wanneer je daar al internet hebt geïnstalleerd (blijf ook hier voorzichtig met vocht). Als het je lukt om je modem of een wifibooster strategisch en ‘in het zicht’ van het raam of de deuropening te plaatsen, dan komt het wifi-signaal waarschijnlijk goed door in je buitenruimte.

4. Backup-plan: je databundel

Heb je wel HR++-en-hoger-glas maar geen raam of buitendeur die open kan, dan zit dit glas je ‘wifi buiten’-geluk mogelijk in de weg. Dan ben je aangewezen op de databundel van je mobiele abonnement. Hou in de gaten dat je die niet te snel verbruikt.

Een goede buur…

Er is tot slot nog één laatste hindernis voor het in je tuin of op je terras genieten van de sportzomer op je tablet of smartphone: de buren. Vooral als je geluid te hard aan staat. Want dan kunnen zij niet rustig genieten van dat zomeravondconcert dat ze net hebben opgezet. Hou rekening met elkaar. Of beter: kijk samen naar die sportzomer, extra leuk als er winstkansen zijn voor Nederlandse sporters.

Kortom:

  • Plaats je modem of wifibooster in het zicht van je buitenruimte.
  • Zet waar mogelijk het raam en de tuin- of balkondeur open.
  • Houd je modem en wifiboosters zo ver mogelijk weg van vocht.
  • Dus je zet ze nooit buiten.

Verder lezen:

Haal alles uit Ziggo

Meer lezen over wat je allemaal kunt met de producten van Ziggo?