Overslaan en ga naar inhoud

Terug naar school en kantoor

Veilig landen achter je bureau of in de schoolbanken? Zo doe je dat

leestijd: 3 minuten

Je staat op het einde van je vakantie waarschijnlijk niet te popelen om weer aan de slag te gaan (of juist wel, wij oordelen niet 😉 ). Maar of je nou met een fris & fruitig of lang gezicht weer achter je laptop zit: je kunt er maar beter voor zorgen dat je computer goed beveiligd is. Hieronder geven we je wat belangrijke tips. Klop het zand uit je toetsenbord en hoppa; je kunt weer aan de slag!

Maak regelmatig back-ups

De inhoud van je laptop of pc kun je met een simpele USB-stick, SD-kaart of externe harde schijf al veiligstellen. Kijk goed naar de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt. Externe opslagmedia zijn tegenwoordig relatief goedkoop en makkelijk te krijgen. Een simpele oplossing dus als je je data op een fysieke manier wilt bewaren.

Back-up naar de cloud

Ben jij een echte lifestyle minimalist en wil je niet nóg meer spullen in je huis? Sla dan de fysieke opslagapparaten over en maak je back-up in de cloud. Een clouddienst ziet meteen of jij bestanden gewijzigd of toegevoegd hebt en zorgt ervoor dat je wijzigingen veilig worden bewaard in de digitale datawolk. Het maakt het meteen makkelijker om de data tussen je laptop, pc en telefoon te synchroniseren.

Aanbieders

Hieronder vind je 'n aantal van de populairste clouddiensten. De meeste services bieden gratis cloud opslagruimte aan tot 2 of 5 GB. Heb je meer ruimte nodig? Dan kun je altijd kiezen voor een betaald abonnement.

Houd je software up-to-date

Installeer altijd de laatste updates voor je Windows, Mac, iPhone en Android besturingssysteem. Je haalt zo de nieuwste versie van de software én verse beveiligingsupdates binnen, waardoor je na je vakantie weer veilig en wel aan de slag kan.

Tip: Updates downloaden en installeren laat je laptop en telefoon flink zweten. Laat ze daarom tijdens het updaten in het stopcontact zitten en schakel ze niet uit.

Pro tip: Wil je niet hoeven na te denken over beveiligingsupdates? Schakel dan automatische beveiligingsupdates in.

Manage je wachtwoorden

Ziggo Safe Online beschermt je apparaten

Wachtwoorden onthouden; wie worstelt er niet mee? Nieuwe wachtwoorden verzinnen is vaak al gedoe, maar zie maar eens dat schriftje terug te vinden waar je je wachtwoorden ook alweer had opgeschreven. In welke lade lag het ook alweer? Hmm, welke kast eigenlijk?

Met een wachtwoordmanager hoef je daar gelukkig niet meer over na te denken. Check hieronder een paar van de bekendste aanbieders van wachtwoordmanagers:

Optimaliseer je wifi thuis

Nu thuiswerken helemaal is ingeburgerd, wil je natuurlijk ook zonder gedoe door kunnen surfen of videobellen. Zorg daarom voor een zo goed mogelijk wifi-signaal:

  • Zet je modem zo vrij mogelijk - in ieder geval uit de buurt van apparaten die het wifi-signaal kunnen verstoren
  • Stoorbronnen zoals metaal of betonnen muren kunnen je wifi-signaal dwarsbomen. Verbeter je ontvangst door een wifi-versterker te plaatsen

Laad ook je eigen batterij weer op

Zo! Je apparaten zijn weer helemaal up-to-date en beveiligd; je wifi-signaal is kraakhelder. Maar zorg behalve voor je apparaten ook goed voor jezelf 😉. 's Avonds chillen op de bank met je favoriete serie of een toffe online game helpt je voldoende te ontspannen en je batterij weer op te laden.

Met Ziggo GO kijk jij je favoriete films en series waar en wanneer jij wilt. Op de bank, in trein, of lekker onder de dekens van je bed!

Verder lezen:

Haal alles uit Ziggo

Meer lezen over wat je allemaal kunt met de producten van Ziggo?