Overslaan en ga naar inhoud
Ziggo Dome: de ultieme muziekbeleving

Muziektempel de Ziggo Dome

De ultieme muziekbeleving

Wereldacts in de Ziggo Dome

De beste artiesten uit binnen- en buitenland, het beste geluid en de beste locatie: Ziggo Dome heeft het allemaal. Niet zo gek dat de Dome inmiddels in de top 5 van best verkopende concertzalen ter wereld staat.

De Ziggo Dome werd op 24 juni 2012 ingewijd met een spetterend optreden van Marco Borsato. De dagen erna deden topartiesten als Pearl Jam, Sting, Madonna en Lady Gaga er nog een schepje bovenop. De toon was letterlijk en figuurlijk gezet.

Madonna in de Ziggo Dome

Madonna in Ziggo Dome

Altijd de beste tickets voor jou

Koop Priority tickets voor de beste concerten, doe mee aan winacties en profiteer van kortingen.

Ziggo Dome facts

  • Opening: juni 2012
  • Capaciteit: 17.000
  • Afmetingen: 90 bij 90 bij 30 meter
  • Ontwerp: Benthem Crouwel Architekten
  • Adres: De Passage 100, 1101 AX Amsterdam
  • Opvallend: 840.000 ledlampjes aan de buitenkant
Uitverkochte zalen

Uitverkochte zalen

Optimale beleving

Voor zowel artiesten als fans staat één ding centraal: een optimale beleving. Daarom werd er tijdens de bouw extra aandacht besteed aan goede zichtlijnen, fijne stoelen, uitgebreide horecagelegenheden en perfecte akoestiek.

In de wanden, tribunes en het plafond is akoestisch materiaal verwerkt. Dat beperkt de nagalmtijden tot een minimum, waardoor drums goed te horen zijn en popmuziek waanzinnig goed klinkt. Prettig voor artiesten en geluidstechnici, maar ook als bezoeker zul je merken dat het geluid goed is - ongeacht waar je staat of zit. De akoestiek is een van de belangrijkste redenen waarom de Ziggo dome zo populair is onder bezoekers en artiesten.

Ziggo Dome in cijfers

De Dome biedt plaats aan 17.000 muziekliefhebbers. De vloer heeft een capaciteit van 6300 personen, de overige plaatsen bevinden zich op de twee ringen met tribunes. Daarmee kan de Dome zich meten met wereldberoemde evenementencomplexen als de Londense O2 Arena en de Lanxess Arena in Keulen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft de Dome een vierkante vorm van 90 bij 90 meter, met een hoogte van 30 meter. Aan de buitenkant bevinden zich maar liefst 840.000 ledlampjes, die prachtige (video)beelden kunnen tonen. Reden genoeg voor de Nederlandse kranten om in de zomer van 2012 de Ziggo Dome om te dopen tot 'Las Vegas aan de Amstel'.

Zaalkorfbalfinale

Multifunctioneel

De plannen voor het bouwen van de Ziggo Dome ontstonden in 2008. Op de achterkant van een sigarenkistje werd een eerste schets van de toen nog naamloze Music Dome getekend. In aanloop naar de bouw en opening werd de samenwerking gezocht met onder meer Ziggo, LG, Randstad en Heineken. Mede dankzij die partners biedt de Ziggo Dome de beste faciliteiten voor live muziek, zodat het voorprogramma, de hoofdact en de afterparty optimaal tot hun recht komen.

De Dome is ontworpen vanuit het 'single purpose design, multi-use' principe. Het complex is bij uitstek geschikt voor live muziek, maar kan met kleine aanpassingen ook geschikt gemaakt worden voor tenniswedstrijden, een Olympisch zwembad of een ijsbaan. In 2016, 2017 en 2018 host de Ziggo Dome onder meer de finale van de zaalkorfbalcompetitie.