Finale Champions League

De finale Champions League

Kijk je live op Ziggo Sport

Het Wanda Metropolitano in Madrid is het decor voor dé finale voor clubs. Het zal voor Real Madrid en Atlético Madrid extra zuur zijn om het geluid van duizenden fans door de stad te horen, terwijl zij zelf thuis op de bank de finale kijken. 

Update: 27 mei 2019

Op zaterdag 1 juni om 21.00 uur wordt de finale gespeeld van de Champions League. Wat was Ajax dichtbij. Als, als, als… genoeg achterom gekeken, we moeten door! Wie heeft de beste papieren om ‘de cup met de grote oren’ binnen te slepen?

Tottenham Hotspur vs. Liverpool FC

In theorie lijkt Liverpool favoriet te zijn voor de titel. 'The Reds' hebben het Premier League-seizoen 2018-2019 met 97 punten afgesloten, terwijl The Spurs ‘maar’ 71 punten hebben binnengesleept.

Toch zijn de Londenaren niet kansloos. Het is een team met veel karakter, ook zonder sterspeler Harry Kane. Daar is de 2-3 in Amsterdam het beste voorbeeld van. Kane is nog steeds een twijfelgeval; is hij op tijd fit? En als hij dat wél is, kan hij de finale naar zijn hand zetten?

Halve finale: vreugde en verdriet 

Nederlands tintje

De finale heeft ook zonder Ajax een Nederlands tintje. Allereerst natuurlijk ‘mister clean sheet’ Virgil van Dijk, onze aanvoerder van Oranje. Alle ogen zijn op hem gericht. En de fans van Liverpool zijn helemaal gek op ‘m. Kijk hieronder maar naar de beelden.

Daarnaast hopen we natuurlijk dat ‘Gini’ Wijnaldum ook een basisplaats heeft tegen The Spurs. De Rotterdammer had geen gelukkige rol uit tegen FC Barcelona. Thuis was dat heel anders. Jürgen Klopp zorgde voor een gouden wissel, want in de 54ste en 56ste minuut tikte de net gewisselde Gini de bal achter de oren van Ter Stegen.

Een derde Nederlander speelt ook een rol in de finale. Nee, Björn Kuipers fluit de Champions Leaguefinale niet. Dat is de Sloveen Damir Skomina. Danny Makkelie mag optreden als VAR.

Tottenham Hotspur - Liverpool FC kijk je live op Ziggo Sport kanaal 14. De studio-uitzending begint om 20.30 uur, de aftrap van de wedstrijd is om 21.00 uur.

Finale Champions League kijken

Datum: zaterdag 1 juni
Zender: Ziggo Sport (kanaal 14)
Tijd: 20.30 uur voorbeschouwing, start wedstrijd 21.00 uur

He's Virgil van Dijk!

Meer Ziggo Sport: