Verhoeven vs. Ben Saddik

Verhoeven vs. Ben Saddik

9 december live op Ziggo Sport kanaal 14

Na de winst op Antonio Bigfoot Silva in China, verdedigt Rico Verhoeven zijn Glory-titel bij de zwaargewichten. Op 9 december staat hij in Ahoy oog in oog met Jamal Ben Saddik tijdens Glory Redemption.

Auteur: Ziggo Sport | 20 november 2017 - 15.00 uur

De 27-jarige Belgisch-Marokkaanse Jamal Ben Saddik weet als een van de weinigen hoe het voelt om The King of Kickboxing te verslaan. In 2011 velde hij Verhoeven met een rake leverstoot en een technische knock-out.

Sindsdien klom Verhoeven naar de hoogste trede van het podium. De Brabantse troef wist al vijf keer zijn zwaargewicht-titel met succes te verdedigen. Ben Saddik kampte sindsdien met fysieke en privéproblemen. Hij kreeg te horen dat hij schildklierkanker had maar wist de ziekte te overwinnen. Hij was anderhalf jaar uit de running, maar is nu klaar om Verhoeven opnieuw te verslaan.

Verbale klappen

In Metro zette Jamal de boel al op scherp met een aantal gepeperde uitspraken. "Ik vind hem geen goede vechter. Hij is calculerend, vecht voor de punten in plaats van de knock-out. Ik houd van explosieve vechters, ik wil actie in de ring zien." En: "Als je knock-out wordt geslagen, weet je jaren later nog precies waar dat was en door wie. Reken maar dat dat door zijn hoofd spookt. Hij lachte ook een beetje ongemakkelijk toen ik hem uitdaagde."

Ben Saddik is met zijn 2,05 meter een gevaarlijke tegenstander voor Verhoeven. Toch blaakt de regerend kampioen van zelfvertrouwen tegen Goliath. Al zijn uitdagers zagen kansen, maar geen van hen wist Verhoeven te kloppen. Het is aan Ben Saddik nu om aan te tonen dat de titelhouder wel degelijk kwetsbaar is en kan verliezen.

Staredown

In de aanloop naar het gevecht is de mentale strijd tussen de mannen in volle gang. Tijdens de traditionele staredown liepen de gemoederen hoog op en spuugde Saddik naar Verhoeven. De Belg bood zijn excuses aan, maar de toon lijkt gezet. Wie van de twee weet zijn hoofd koel te houden?

Rentree Nieky Holzken

Voormalig wereldkampioen in het weltergewicht Nieky Holzken maakt zijn rentree na een voetblessure. Hij neemt het op tegen de Azerbeidzjaan Alim Nabiyev. Benieuwd wie er nog meer de ring betreden tijdens Glory 49 en Glory Redemtion in Ahoy Rotterdam?

Bekijk het volledige uitzendschema

Nieky Holzken
MMA bij FOX Sports
MMA zie je bij FOX Sports

December is vechtmaand, met behalve kickboksen heel veel MMA. In totaal staan er vijf UFC's op het programma, live te zien bij FOX Sports. Bij twee daarvan komen Nederlanders in actie: Alistair Overeem gaat op 3 december voor een nieuw titelgevecht en MMA-nieuwkomer Gökhan Saki betreedt eind december de octagon voor zijn tweede officiële MMA-gevecht ooit.

Vechtsport bij FOX Sports