Overslaan en ga naar inhoud
The Umbrella Academy

The Umbrella Academy

Serie 2019 • 4 seizoenen • IMDb-score: 7,9

 

Stap in het leven van zes verschillende broers en zussen met superkrachten. Na de dood van hun vader komen ze achter verrassende familiegeheimen en een dreigend gevaar. Lukt het ze om samen te werken en de wereld te redden? Lees hier alles wat je moet weten over deze serie en waar je hem kijkt!

Alles over de serie The Umbrella Academy

Beleef The Umbrella Academy op Netlifx bij Ziggo

Laatste update: 3 juli 2024

In de hoofdrol: o.a. Aidan Gallagher, Elliot Page en Tom Hopper
Bedenker: Gerard Way
Makers: Steve Blackman en Jeremy Slater
Genre: Actie

The Umbrella Academy trailer

Het verhaal van de serie The Umbrella Academy

Het verhaal van The Umbrella Academy begint in oktober 1989. Er gebeurt dan iets onverklaarbaars: 43 baby's worden geboren terwijl hun moeders de dag ervoor geen enkel teken van zwangerschap vertoonden. De welvarende Sir Reginald Hargreeves adopteert zeven van deze kinderen, die allemaal buitengewone talenten hebben. Samen vormen ze The Umbrella Academy. Luther, Diego, Allison, Klaus, Number Five, Ben en Vanya leren op deze school van Reginald om te gaan met hun speciale superkrachten. Maar naarmate de kinderen ouder worden, scheurt de familie uiteen en valt het team uit elkaar. 

Bijna dertig jaar later, na het overlijden van hun vader, komen de overgebleven broers en zussen weer samen. Ben is inmiddels overleden, maar kan nog steeds als geest met Klaus praten. Number Five komt terug bij zijn broers en zussen met de dringende waarschuwing dat er een wereldramp op komst is. 

De broers en zussen staan voor de taak om niet alleen het mysterie rond de dood van hun vader op te lossen, maar ook om in acht dagen de wereld redden. Elk van hen heeft unieke krachten, maar ook hebben ze heel verschillende persoonlijkheden, wat zorgt voor spanningen en uitdagingen tijdens hun missie. 

The Umbrella Academy is een Amerikaanse fantasyserie gebaseerd op de stripboekenreeks The Umbrella Academy, bedacht door Gerard Way. Naast spannende actiescènes en coole special effects duikt de serie ook in diepere thema’s zoals identiteit, de behoefte om ergens bij te horen en het idee dat familie meer is dan alleen bloedverwanten. Fans van de serie zijn verder ook dol op de ontwikkelingen van de personages, de plotwendingen en de opvallende soundtracks. Ben jij weg van actie, mysterie en sensatie? Dan is The Umbrella Academy een serie die je niet mag missen!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

The Umbrella Academy seizoenen

Seizoen 1
Na de dood van hun adoptievader staan zes broers en zussen met speciale superkrachten er alleen voor. Wanneer een van hen naar de toekomst reist en terechtkomt in een vernietigde wereld, wordt het duidelijk dat ze de planeet moeten redden. Lukt het ze om samen te werken en de wereldramp te stoppen, ondanks de tegenstand van vijanden en hun onderlinge conflicten?

Seizoen 2
In het tweede seizoen van The Umbrella Academy zijn de broers en zussen terug in de tijd gereisd, naar het Dallas van de jaren 60. Ze beginnen hier allemaal een nieuw leven. Maar dat leven loopt anders wanneer een nieuwe dreigende ramp ze weer bij elkaar brengt. De superhelden moeten hun verschillende levens achter zich laten en samenwerken om de wereld nog een keer te redden.

Seizoen 3

In het derde seizoen van The Umbrella Academy komen de superhelden de Sparrow Academy tegen, die ook opgevoed zijn door Sir Reginald Hargreeves. The Umbrella Academy ontdekt een geheimzinnig portaal dat bewaakt wordt door bovennatuurlijke krijgers. Dit dwingt de Umbrella's en Sparrows om samen te werken en hun trots opzij te zetten om de wereld te redden. 

Een belangrijke gebeurtenis in seizoen 3 is de transformatie van zus Vanya naar Viktor, die overeenkomt met de transitie die acteur Elliot Page in het echte leven doormaakte.

Seizoen 4
Goed nieuws, The Umbrella Academy seizoen 4 is bevestigd! 

 

De cast van The Umbrella Academy

Een opvallende acteur in de cast van The Umbrella Academy is Aidan Gallagher (bekend van o.a. Nicky, Ricky, Dicky & Dawn). De acteur speelt Number Five in de serie. Aidan is een veelbelovende acteur en staat op de tweede plaats in IMDb's Top 10 van sterren die een doorbraak hadden in 2020 en op nummer zeven in IMDb's Top 10 van sterren van 2020. 

De volgende acteurs spelen de andere leden van de Hargreeves familie. Tom Hopper (Game of Thrones) speelt Luther, Elliot Page (Inception) vertolkt Vanya/Viktor, David Castañeda (Sicario: Day of the Soldado) speelt Diego, Emmy Raver-Lampman (The Beekeeper) vertolkt Allison, Robert Sheehan (Misfits) speelt Klaus, Justin H. Min (After Yang) speelt Ben en de welvarende Sir Reginald Hargreeves wordt vertolkt door Colm Feore (Thor).

Prijzen & awards

The Umbrella Academy heeft de afgelopen jaren meer dan 10 prijzen gewonnen! We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:  

  • Young Artist Awards - Best Performance in a Streaming Series or Film: Teen Actor (Cameron Brodeur) 2019
  • IGN Summer Movie Awards - Best TV Comic Book Adaptation 2019
  • Visual Effects Society Awards - Outstanding Animated Character in an Episode, Commercial, or Real-Time Project 2023
  • Art Directors Guild - One Hour Contemporary Single-Camera Television Series 2020

Leuke weetjes over The Umbrella Academy

Wist je dat… Aidan Gallagher (Number Five in de serie) niet op de set mocht zijn tijdens scènes met vuurgevechten vanwege de arbeidswetten voor kinderen? In plaats daarvan werd er een andere acteur in die scènes gebruikt. 

Dat The Umbrella Academy eerst een film zou worden? In een interview vertelde Gerard, de stripboekenschrijver van The Umbrella Academy, dat Universal het project als film wilde starten, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. 

Dat Justin H. zijn rol als Ben Hargreeves in de serie geheimhield voor zijn familie? Hij vertelde hen dat hij een semester in Toronto ging studeren, terwijl hij eigenlijk aan de serie werkte. Pas op de dag dat seizoen 1 uitkwam, onthulde hij zijn rol.

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht