Overslaan en ga naar inhoud
The Sandman Seizoen 2

The Sandman Seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Het is een spannende tijd voor fans van The Sandman! Hoewel het tweede seizoen al een tijdje bevestigd is, hebben de Hollywood stakingen de productie tijdelijk stilgelegd. Maar we blijven natuurlijk hopen dat The Sandman seizoen 2 dit jaar nog op Netflix verschijnt. Benieuwd wat we al over het tweede seizoen weten? Je leest het hieronder.

Wat we weten over The Sandman seizoen 2

Beleef The Sandman op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 6 juni 2024

Het tweede seizoen van de Netflix-serie The Sandman belooft een naadloze voortzetting van het verhaal uit seizoen 1 te worden. Dat seizoen eindigde in de hel waar Lucifer bezoek kreeg van de demonenheer Azazel. Azazel kondigde aan dat de legers van de hel klaar waren om de Dreaming aan te vallen, zodra Lucifer haar goedkeuring zou geven.

Maar toen deed Lucifer iets onverwachts, want in plaats van aan te vallen verdween ze. Morpheus (ook bekend als Dream) werd daardoor in een onmogelijke positie achtergelaten, met de sleutel tot de hel en de verantwoordelijkheid om te helpen bij het kiezen van de volgende heerser. Wie dat gaat worden, dat gaan we zien in het tweede seizoen.

Waarschijnlijk gaat het personage Death een uitgebreidere rol krijgen en vaker te zien zijn in het nieuwe seizoen. Verder zal de focus naar de dynamiek binnen de Endless-familie verschuiven, waarbij Dream een cruciale rol speelt. Ook durven we onze handen ervoor in het vuur te steken dat Desire weer de nodige streken gaat uithalen, zoals we van haar gewend zijn uit het eerste seizoen.

The Sandman seizoen 2 belooft alle verwachtingen te overtreffen. In een gesprek met online magazine Collider liet actrice Kirby Howell-Baptiste (Death) weten dat Neil Gaiman (auteur van The Sandman stripboeken) heeft geluisterd naar zijn fans en gaat leveren waar ze om hebben gevraagd. De details blijven voorlopig nog een mysterie, maar één ding is zeker: het wordt een episch avontuur.

De cast van The Sandman seizoen 2

In seizoen 2 van The Sandman gaan we de originele cast terugzien. Dat betekent dat we kunnen rekenen op: Dream (gespeeld door Tom Sturridge), Death (Kirby Howell-Baptiste) Lucifer (Gwendoline Christie), Lucienne (Vivienne Acheampong), Matthew the Raven (Patton Oswalt) en Johanna Constantine (Jenna Coleman).

Daarnaast worden er ook nieuwe gezichten geïntroduceerd, waarbij sommige rollen afwijken van de comics van Neil Gaiman. Zo speelt Taffline Steen (bekend van The Athena) Xantho, die verwijst naar de Griekse mythologie. Jordan Adene (Young Wallander) is gecast als Donnie Capax. Paul Brennen (The Borgias) speelt Captain Carnot.

Ook gaan we Wil Coban (King Arthur: Legend of the Sword), Andre Flynn (The Musketeers) en Joel Burman (Jersey Boys) zien in deze serie, de rollen die zij zullen spelen zijn nog niet bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

The Sandman Seizoen 2 Trailer

Helaas is er nog geen officiële trailer van het nieuwe seizoen. Zodra deze beschikbaar is vind je ‘m hier! Tot die tijd kijk je de trailer van het eerste seizoen.

Waar gaat The Sandman over?

'The Sandman' is een Amerikaanse horror-fantasy serie gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Neil Gaiman. De serie vertelt het verhaal van Dream, de personificatie van dromen, ook bekend als Morpheus, ofwel The Sandman.

Hij behoort tot de zogeheten Endless, een machtige familie van onsterfelijke wezens met onvoorstelbare krachten. Na een eeuw gevangenschap lukt het Morpheus om te ontsnappen en begint hij aan een reis door verschillende werelden.

Lukt het hem om terug te krijgen wat hem is afgenomen en om zijn macht en koninkrijk te herstellen? Dompel jezelf onder in de griezelige sfeer van deze serie en laat je meeslepen door het bovennatuurlijke. Maar wees gewaarschuwd: dromen zullen opeens een stuk minder onschuldig lijken.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht