Overslaan en ga naar inhoud
Star Wars: The Acolyte

Star Wars: The Acolyte

Serie 2024 • 1 seizoen

 

De serie Star Wars: The Acolyte speelt zich af in de nadagen van het tijdperk van de Hoge Republiek en neemt je mee naar een melkweg vol geheimen. Volg de gerespecteerde Jedi-meester Sol, wanneer het onderzoek naar een misdaad ervoor zorgt dat zijn pad kruist met dat van een gevaarlijke vrouw uit zijn verleden. Benieuwd hoe dat afloopt? Je vindt de Acolyte sinds 4 juni op Disney+. Hieronder kun je lezen wat we tot nu toe over de serie weten.

Alles over de Star Wars-serie The Acolyte

Beleef The Acolyte op Disney+ bij Ziggo

Laatste update: 6 juni 2024

In de hoofdrol: o.a. Amandla Stenberg, Lee Jung-jae en Jodie Turner-Smith   
Maker: Leslye Headland 
Genre: Actie, avontuur en drama

The Acolyte trailer

Het verhaal van Star Wars: The Acolyte

Stel je voor: een mysterieuze thriller in een verre uithoek van het sterrenstelsel. Star Wars: The Acolyte speelt zich af in het tijdperk van de Hoge Republiek, een tijd waarin er nog vele Jedi waren, lang voor de opkomst van de kwaadaardige Sith. Maar al gauw blijkt dat er duistere geheimen spelen en dat er gevaarlijke krachten opkomen.

Showrunner Leslye Headland omschreef de serie eerder als een mix tussen Frozen en Kill Bill. Waarbij ze aangaf dat ze hoopt dat The Acolyte eenzelfde emotionele impact zal hebben als het verhaal van Frozen, terwijl de serie veel martial arts zal bevatten, net als in de Kill Bill films. Dat belooft dus een hoop goeds!

Het verhaal begint met een onderzoek naar een reeks misdaden, maar ontvouwt zich al snel tot een angstaanjagende confrontatie met krachten die zelfs de meest doorgewinterde Jedi tot het uiterste zullen drijven. Een voormalige Padawan en haar Jedi-meester moeten hun krachten bundelen om het kwaad te kunnen bestrijden.

The Acolyte is niet alleen een spannend avontuur, maar ook een diepgravend verhaal vol verrassende plotwendingen en complexe personages. Maak je klaar voor een avontuur in een  universum waarin niets is wat het lijkt, en waar de grens tussen licht en duister vaag en onvoorspelbaar is. Dit is een serie die je niet wilt missen! 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

The Acolyte seizoenen

Seizoen 1
In het eerste seizoen stap je in het tijdperk van de Hoge Republiek en volg je een Jedi en zijn Padawan in hun strijd tegen het kwaad. Gaan ze de strijd winnen?

Seizoen 2
Disney+ heeft nog geen officiële plannen voor een tweede seizoen bekendgemaakt. Mocht dit in de toekomst wel zo zijn, dan kun je die informatie hier terugvinden.

De cast van The Acolyte

Amandla Stenberg schittert als Padawan Mae, die herenigd wordt met Jedi Master Sol (gespeeld door Lee Jung-jae). Andere belangrijke personages worden gespeeld door Dafne Keen als Jecki Lon, Jodie Turner-Smith als Moeder Aniseya en Carrie-Anne Moss als Jedi Master Indara. 

Leuke weetjes over The Acolyte

Wist je dat... deze serie je terugbrengt naar de laatste dagen van de Hoge Republiek, zo'n 100 jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)?

Dat Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson) haar live-action debuut in deze langverwachte serie maakt? Hoewel het personage al eerder te zien was in boeken en strips die zich afspeelden in de Hoge Republiek, zal Vernestra volgens Leslye Headland het enige bekende personage uit die periode zijn dat in het eerste seizoen te zien is.

Dat de eerste trailer van de serie werd uitgebracht op 19 maart 2024 en dat deze meteen alle records brak? Binnen slechts 24 uur na de release werd de trailer maar liefst 51,3 miljoen keer bekeken, waarmee het elke andere Disney+ trailer gebaseerd op een Lucasfilm-serie overtrof. Met zo'n enorme hype belooft deze serie echt een onvergetelijk avontuur te worden!

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht