Overslaan en ga naar inhoud
Sweet Tooth Seizoen 3

Sweet Tooth Seizoen 3

Het derde seizoen komt eraan!

 

Het is officieel: Sweet Tooth seizoen 3 stream je vanaf 6 juni op Netflix!
We gaan dit keer naar Alaska voor het derde en laatste seizoen van Sweet Tooth. De reis van Gus duurt nog acht afleveringen en staat binnenkort voor je klaar. Benieuwd wat er allemaal over het nieuwe seizoen bekend is? Je leest het hieronder.

Wat we weten over Sweet Tooth seizoen 3

Beleef Sweet Tooth op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 10 mei 2024

Voor we in Sweet Tooth seizoen 3 duiken, nog even een korte opfrisser. In het eerste seizoen zagen we hoe Gus en Jepperd vanuit Yellowstone afreisden naar Colorado. In seizoen 2 raakte Gus vervolgens verwikkeld in een strijd om te overleven. Uiteindelijk belandt hij weer in Yellowstone waar hij en zijn vrienden besluiten om naar Alaska te vertrekken.

Het laatste seizoen pakt de draad op waar het vorige seizoen eindigde. Gus, Jepperd, Wendy en Bear vervolgen hun tocht naar het barre Alaska. Daar probeert zijn moeder Birdie nog steeds te achterhalen hoe het dodelijke virus is ontstaan. Ondertussen voegt dr. Singh zich bij Gus en zijn vrienden.

Onderweg liggen er nieuwe gevaren op de loer en worden ze continu op de proef gesteld. Volgens maker Jim Mickle belooft het laatste seizoen weer een avontuurlijke reis te worden, waarin Gus de wereld en mensen om hem heen op een heel andere manier leert kennen.

Ook op emotioneel vlak gaan we volgens Mickle een intens seizoen zien. Zo krijgen de personages te maken met verdriet, door het verlies van een geliefde of juist door een persoonlijke struggle. Ze moeten leren omgaan met hun emoties en moeten beseffen dat het leven, ondanks alle tegenslagen, toch doorgaat.

Kortom, dit nieuwe seizoen belooft nog meer spanning, avontuur en emotie dan de voorgaande seizoenen. Met als grote vraag: wie gaat het overleven?

De cast van Sweet Tooth seizoen 3

Sweet Tooth is Sweet Tooth niet zonder Gus (Christian Convery). We gaan hem dan ook zeker terugzien in het laatste seizoen. De verteller van het verhaal blijft daarnaast Josh Brolin.

Verder zien we o.a. de volgende personages terug in seizoen 3: Jepperd (Nonso Anozie), Dr. Singh (Adeel Akhtar), Rani Singh (Aliza Vellani), Wendy (Naledi Murray), Zhang (Rosalind Chao) en Birdie (Amy Seimetz).

Ook leren we een aantal nieuwe personages kennen, zoals Siana die wordt gespeeld door Cara Gee (bekend van The Expanse), en haar hybride dochter Nuka, vertolkt door Ayazhan Dalabayeva (bekend van Night Swim).

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Sweet Tooth Seizoen 3 Trailer

Waar gaat Sweet Tooth over?

Sweet Tooth is een fantasyserie, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Jeff Lemire.

Het verhaal speelt zich af in een Amerika waar de bevolking bijna is weggevaagd door een dodelijk virus. Tijdens deze pandemie werden er ook plots baby’s geboren die deels mens, deels dier zijn. Of deze zogenaamde hybrids het virus hebben veroorzaakt of juist een gevolg hiervan zijn is onduidelijk. Maar veel ‘gewone’ mensen zien genoeg reden om op ze te jagen.

Één van deze hybride kinderen is Gus, een 10-jarige jongen die half hert is. Nadat hij beschermd opgroeide in de bossen van Yellowstone, staat hij er ineens alleen voor als zijn vader sterft. Wanneer jagers hem ontdekken, wordt hij op het nippertje gered door de rondzwervende Jepperd. Samen trekken ze door Amerika op zoek naar de moeder van Gus.

Hun zoektocht is een groot avontuur, waarin ze vriend en vijand ontmoeten. Zal het Gus lukken om uit de handen van de jagers te blijven en zijn moeder te vinden?

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht