Overslaan en ga naar inhoud
El caso Asunta

El caso Asunta

Miniserie 2024 • 6 afleveringen

 

In september 2013 bevindt Spanje zich in de greep van een tragische gebeurtenis. De adoptieouders van de twaalfjarige Asunta melden haar als vermist, maar al snel worden ze zelf als de hoofdverdachten in de zaak gezien. De zesdelige Netflix-Original El caso Asunta (of The Asunta case) is gebaseerd op deze spraakmakende zaak. Je kijkt deze serie vanaf 26 april op Netflix.

Alles over de serie El caso Asunta

Beleef El caso Asunta vanaf 26 april op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 9 april 2024

In de hoofdrol: o.a. Candela Peña, Tristán Ulloa en Javier Gutiérrez  
Makers: Ramón Campos, Gema R. Neira, Jon de la Cuesta en David Orea  
Genre: Misdaad, drama en thriller

El caso Asunta trailer

Het verhaal van El caso Asuna

In september 2013 werd Spanje opgeschrikt door verschrikkelijk nieuws. Asunta Basterra, een 12-jarig geadopteerd meisje van Chinese afkomst, is vermist. Een dag later werd haar levenloze lichaam gevonden, op een bospad vlakbij het landhuis van haar familie, net buiten Santiago de Compostela.

De adoptieouders van Asunta, Rosario Porto en Alfonso Basterra, leken dolgelukkig met hun begaafde dochter. Asunta speelde piano, deed aan ballet en sprak meerdere talen. Haar toekomst leek veelbelovend.

Maar wanneer de politie de zaak onderzoekt, leiden steeds meer aanwijzingen naar Rosario en Alfonso zelf. Drie dagen na de verdwijning worden beide ouders gearresteerd op verdenking van moord. Het hele land staat op dat moment op zijn kop. Iedereen vraagt zich af waarom deze ouders hun eigen dochter zouden willen doden. Wat schuilt er achter het ogenschijnlijk perfecte plaatje van het gezin? 

De miniserie El Caso Asunta, ook bekend onder de Engelse titel The Asunta Case, vertelt het schokkende verhaal van het mysterie rondom de moord op Asunta Yong Fang Basterra Porto. De serie is gebaseerd op het waargebeurde spraakmakende moordonderzoek.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van El caso Asunta

Hoofdrollen zijn er voor Tristán Ulloa als vader Alfonso Basterra, Candela Peña als moeder Rosario Porto en Iris Whu als Asunta. Daarnaast zullen o.a. Javier Gutiérrez, Carlos Blanco en María León ook een belangrijke rol in de serie spelen.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht