Overslaan en ga naar inhoud
Arcane Seizoen 2

Arcane Seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Arcane fans opgelet! Sinds 2021 weten we dat er een nieuw seizoen aankomt, maar nu weten we eindelijk wanneer we Arcane seizoen 2 kunnen streamen. In november is het namelijk zover en kun je de nieuwe afleveringen op Netflix bekijken. Benieuwd wat je kunt verwachten van het tweede seizoen? Je leest het hieronder.

Wat we weten over Arcane seizoen 2

Beleef Arcane op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 12 juni 2024

Aan het einde van het eerste seizoen zagen we dat de staat Zaun leiderloos werd na de dood van Silco. De zussen Jinx en Vi willen allebei zijn opvolger worden, maar wie dat wordt, dat is nog niet bekend.

Doordat Jinx de controle over zichzelf verloor, leek het erop dat Vi de aangewezen persoon zou zijn om de leiding op zich te nemen. Maar dit maakte Jinx alleen nog maar woester en vervolgens richtte ze een raketwerper op het gebouw van de Raad, waar op dat moment werd gestemd over de onafhankelijkheid van Zaun. Daarmee heeft Jinx de prille vrede tussen Piltover en Zaun op het spel gezet. Hoe dit af gaat lopen, dat gaan we zien in het tweede seizoen.

De woedeaanval van Jinx veroorzaakte ook een breuk tussen haar en haar zus, Vi. Kan hun band ooit worden hersteld? Wie wordt uiteindelijk de nieuwe leider van Zaun? En blijft de fragiele vrede tussen Piltover en Zaun bewaard in deze chaos? Hopelijk beantwoordt het tweede seizoen ook al deze vragen.

De cast van Arcane seizoen 2

Het is bevestigd dat de volgende karakters uit het eerste seizoen terugkeren voor het tweede seizoen: Vi (ingesproken door Hailee Steinfeld), Jinx, voorheen bekend als Powder (Ella Purnell) en Caitlyn (Katie Leung). Ook weten we zeker dat we Jayce (Kevin Alejandro) terug gaan zien in het nieuwe seizoen.

Andere personages die mogelijk terugkeren, zijn Viktor (Harry Lloyd), Mel (Toks Olagundoye), Vander (JB Blanc), Ekko (Reed Shannon), de jonge Powder (Mia Sinclair Jenness), de jonge Caitlyn (Molly Harris) en de jonge Ekko (Miles Brown).

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Arcane Seizoen 2 Trailer

Waar gaat Arcane over?

De animatieserie Arcane is een prequel op het populaire League of Legends-videospel van Riot Games. De serie speelt zich af in Runeterra, de wereld van het videospel, en concentreert zich op twee belangrijke steden: het welvarende en technologisch geavanceerde Piltover en het achtergestelde, gevaarlijke Zaun.

In Arcane staan twee bekende League of Legends-kampioenen (en zussen) centraal: de opvliegende en inventieve Jinx, ook wel bekend als Powder (ingesproken door Ella Purnell), en de vastberaden en krachtige Vi (Hailee Steinfeld).

Het verhaal begint met hun jeugd in de ruige en onderdrukte stad Zaun en volgt hun opkomst. Al vechtend proberen ze te overleven tijdens de heftige oorlog tussen de steden Piltover en Zaun. Door een conflict komen ze ook nog eens tegenover elkaar te staan.

Zal hun zussenband sterk genoeg zijn om al deze uitdagingen te overleven?

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht