Kijk Outlander seizoen 5 exclusief bij Ziggo

Outlander seizoen 5

Vanaf 17 februari bij Ziggo Movies & Series

Outlander is een dramaserie waarin de getrouwde verpleegster Claire Randall vanuit 1945 terug in de tijd reist naar de 18e eeuw. Daar vindt ze een nieuwe liefde.

Update: 2 januari 2020

It’s complicated

Eigenlijk is het geen doen om te beginnen aan Outlander seizoen 5 zonder de eerdere seizoenen gekeken te hebben. Zelfs een korte samenvatting van eerdere seizoenen doet geen recht aan het verhaal van Claire Randall en haar man Frank, die in seizoen 1 in 1945 in Engeland leven, en dat van Claire en de jonge Schot Jamie Fraser, die zij terug in de tijd, om precies te zijn 1743, in Schotland ontmoet.

Kortom: dit verhaal schrijven we eigenlijk alleen voor de fans van het eerste uur. Wil je toch heel graag in de serie duiken? Op Netflix staan de eerste seizoenen.

Tien tegen een dat je je al snel laat meeslepen door het verhaal van Claire, die in 1945, op bezoek in Schotland, terugreist in de tijd en in het Schotland van 1743 terecht komt. Daar ontmoet ze Jamie Fraser en terwijl ze in de serie meerdere keren terugkeert naar haar ‘eigen’ tijd, beleeft ze de grootste avonturen toch vooral in de 18e eeuw in Schotland, Frankrijk en in seizoen 4 ook nog in North Carolina in de vroege Verenigde Staten. Een aanrader voor liefhebbers van historisch drama, romantisch drama en tijdreizen. Het liefst natuurlijk van een combinatie van de drie.

Seizoen 5

We maken een (tijd)sprongetje naar seizoen 5. Dus stop vanaf hier met lezen als je de serie nog niet hebt gezien, maar wel wílt zien. Claire draagt inmiddels ook, of soms, de achternaam Fraser en in het 5e seizoen staat alles wat de Frasers hebben opgebouwd in Amerika op het spel. Het leven wordt steeds gevaarlijker en Claire vraagt zich af of ze niet moet terugkeren naar haar eigen periode…

Meer Movies & Series: