Game of Thrones seizoen 8: het laatste nieuws

Game of Thrones seizoen 8

Wat weten we tot nu toe?

Vragen. Zoveel vragen! Met Game of Thrones seizoen 8 komt een einde aan de epische HBO-serie. Terwijl wij maar wachten - The Long Night is er niks bij - behandelt HBO elk detail als een staatsgeheim. Lees hier wat we tot nu toe wel weten over het allerlaatste seizoen, dat exclusief te zien zal zijn bij Ziggo Movies & Series (X)L. En ja, er is nieuws over de releasedatum!

Het laatste nieuws in het kort:

  • HBO deelt eerste echte beelden nieuwe seizoen.
  • Seizoen 8 komt in april 2019 uit. 
  • Het nieuwe seizoen telt zes afleveringen. 
  • Het is het allerlaatste seizoen van de epische HBO-serie. 
  • Er is in ieder geval één prequel in de maak.

Het laatste nieuws, uitgebreid:

Nieuwsupdate: 7 januari 2019 | Vicki Blansjaar

HBO deelt allereerste beelden seizoen 8

HBO heeft een glimp van Game of Thrones seizoen 8 gedeeld. De eerste échte beelden zijn onderdeel van een HBO-promo van de series die in 2019 uitkomen. 

Het gaat om een fragment van een paar seconden waarin te zien is hoe Daenerys Targaryen door Sansa Stark welkom wordt geheten in Winterfell. Bekijk de beelden hieronder. 

Nieuwsupdate: 6 december 2018 | Vicki Blansjaar

HBO onthult nieuwe teaser

Send a raven! HBO heeft tijdens Comic Con in Brazilië een nieuwe Game of Thrones-teaser onthuld, getiteld 'Dragonstone'. In de video zijn nog geen beelden van het nieuwe, achtste seizoen te zien.

Maar voor fans geven de ijzingwekkende beelden ongetwijfeld stof voor nieuwe theorieën over het slotstuk van de serie. Welke aanwijzingen kun jij ontdekken?

Nieuwsupdate: 13 november 2018 | Vicki Blansjaar

Wanneer komt Game of Thrones seizoen 8 uit?

Na maanden stilte rond het vervolg van Game of Thrones, heeft HBO op 13 november eindelijk bekendgemaakt wanneer seizoen 8 begint. Het slotstuk van het epos gaat in april 2019 in première. Een precieze startdatum is er nog niet.

HBO kondigde het nieuws groots aan in een terugblikvideo op Facebook. In de #ForTheThrone-teaser zijn hoogtepunten uit afgelopen seizoenen te zien. Kortom: de voorpret kan beginnen! Check de teaser hieronder.

Nieuwsupdate: 30 oktober 2018 | Vicki Blansjaar

Eerste spin-off in de maak

Er is in ieder geval één spin-off in de maak waar we ons alvast op kunnen verheugen. Het script van scenarioschrijfster Jane Goldman (o.a. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children en Kingsman: The Secret Service) heeft van HBO als enige van vier potentiële spin-offs groen licht gekregen.

Het gaat om een prequel die zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in GoT afspeelt, in de periode van de Age of Heroes. Actrice Naomi Watts (o.a. Allegiant: Divergent 3 en J. Edgar) is de eerste bevestigde ster die een rol speelt in de serie. Ze speelt iemand die zich in hogere kringen begeeft en een duister geheim met zich meedraagt. 

Bedenker George R.R. Martin heeft ook al een naam bekendgemaakt: The Long Night. GoT-liefhebbers kunnen wel raden waar het verhaal over gaat, namelijk de langste winter in mensengeheugenis. Old Nan maakte Bran er eens bang mee in een van haar verhaaltjes.

"Thousands of years ago, there came a night that lasted a generation. Kings froze to death in their castles, same as the shepherds in their huts; and women smothered their babies rather than see them starve, and wept, and felt the tears freeze on their cheeks... In that darkness the White Walkers came for the first time. They swept through cities and kingdoms, riding their dead horses, hunting with their packs of pale spiders big as hounds." - Old Nan tegen Bran, seizoen 1 aflevering 3.  

Nieuwsupdate: 18 september 2018 | Vicki Blansjaar

Game of Thrones opnieuw beste dramaserie

Het is eigenlijk geen verrassing meer: Game of Thrones seizoen 7, dat vorig jaar zomer van het scherm afspatte, was bij de Emmy Awards van dit jaar opnieuw de grote winnaar. De serie werd voor de derde keer uitgeroepen tot beste dramaserie.

Acteur Peter Dinklage won het beeldje voor zijn bijrol als de gewiekste dwerg Tyrion Lannister. In totaal verzilverde Game of Thrones negen van de 22 nominaties, waarmee de teller nu op 47 Emmy Awards staat.

Nieuwsupdate: 10 april 2018 | Vicki Blansjaar

Wat gaat er gebeuren?

Tja, dat is de million dollar question. En aangezien de serie voorloopt op de boeken van R.R. Martin, die druk bezig is met het zevende en laatste boek ‘A Dream of Spring’, blijft het dus gissen. Eén ding is natuurlijk zo klaar als een klontje: er gaat geknokt worden. The Night King heeft met zijn ijsdraak The Wall als een softijsje laten smelten en staat te trappelen om Westeros te vermorzelen. De rest ruziet nog steeds om de Iron Throne. Kortom: fight, fight, fight!

Er zal in ieder geval één epische megaveldslag plaatsvinden, die nu al alle voorgaande - zelfs de beroemde en awardwinnende Battle of the Bastards - zal overtreffen. Uit een bedankbriefje van assistant director Jonathan Quinlan blijkt namelijk dat de opnames van de (eind)strijd 55 opeenvolgende nachten duurden. Quinlan deelde het berichtje, dat gericht is aan de crew, op Instagram maar verwijderde het later snel weer. Gelukkig maakte fansite Watchers on the Wall er snel een screenshotje van.

Nieuwsupdate: 4 januari 2018 | Vicki Blansjaar

Hoeveel afleveringen telt seizoen 8?

We hebben goed en slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat seizoen 8 niet alleen het allerlaatste maar ook het kortste seizoen is: er worden slechts zes afleveringen gemaakt.

Het goede nieuws is dat iedere aflevering langer dan 80 minuten zal duren! Volgens HBO-programmadirecteur Casey Bloys duren sommige afleveringen zelfs 120 minuten. Zes GoT-speelfilms dus eigenlijk! HBO is bovendien beslist niet zuinig voor dit laatste seizoen. Volgens Variety kosten de afleveringen wel 15 miljoen dollar per stuk.

De eerste vijf afleveringen worden geregisseerd door Miguel Sapochnik (eerder verantwoordelijk voor o.a. HardhomeThe Winds of Winter en Battle of the Bastards) en David Nutter (o.a. The Rains of Castamere en Mother’s Mercy). Showrunners David Benioff en D.B. Weiss nemen de finale voor hun rekening. 

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series XL.