Game of Thrones krijgt making of documentaire

Slotseizoen Game of Thrones krijgt making of-documentaire

Maandag 27 mei bij Ziggo Movies & Series (X)L

Game of Thrones nieuws

Verwacht je na het allerlaatste seizoen van Game of Thrones in een zwart gat te belanden? Er is troost! Een week na de grote seizoensfinale is een exclusieve HBO-documentaire over de making of van seizoen 8 te zien bij Ziggo Movies & Series (X)L. 

Voor de twee uur durende documentaire Game of Thrones: The Last Watch liep filmmaker Jeanie Finlay een jaar mee op de set. Ze volgde de cast en crew en kreeg een intiem kijkje achter de schermen op de epische sets. Omdat het nog top secret is wie uiteindelijk op de Iron Throne belandt, legde Finlay ook vast hoe de makers zelfs de kleinste spoilers verborgen probeerden te houden voor miljoenen GoT-fans.

Bitterzoet
Een beetje bitterzoet wordt de documentaire wel, waarschuwt HBO. "Het wordt een grappig, maar ook hartverscheurend verhaal, waarin verkend wordt wat het betekent om een compleet nieuwe wereld te creëren, en daar vervolgens afscheid van te moeten nemen." Klinkt als de kers op de taart, als je het ons vraagt. 

Ontknoping
Maar eerst hebben we natuurlijk nog het complete achtste seizoen voor de boeg. Deze telt zes extra lange afleveringen waar enorm voor is uitgepakt. Per aflevering is maar liefst 15 miljoen dollar uitgegeven, onder andere aan wat de grootste veldslag in de televisiegeschiedenis moet worden. 

De eerste aflevering van seizoen 8 zal op maandag 15 april in Nederland te zien zijn bij Ziggo Movies & Series (X)L, een dag na de première in Amerika. De documentaire Game of Thrones: The Last Watch volgt op maandag 27 mei, precies een week na de allerlaatste aflevering van de serie. 

Meer Game of Thrones-nieuws

Auteur: Jelena Barisic
Datum: 28 maart 2019

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series XL.