De best bekeken series van 2018

De best bekeken series van 2018

En vijf series voor op je kijklijst in 2019

Yes, het is weer tijd voor lijstjes! Welke series hebben jullie, onze klanten, massaal gekeken afgelopen jaar? En nog belangrijker: welke series verwachten we in 2019?

Met wie ga jij kijken? Nodig je binge-maatjes uit!

De must-see series van 2018

Van deze vijf series kregen jullie in 2018 geen genoeg. Serie(s) gemist? Die kun je dan mooi gelijk bingen.

1. Game of Thrones seizoen 1 t/m 7

Seizoen 8 start in april 2019

Een absolute no brainer natuurlijk. Game of Thrones is wereldwijd en ook bij Ziggo de meest bekeken en besproken serie van de afgelopen jaren. Het zevende seizoen van de award-verslindende HBO-serie kwam weliswaar uit in 2017, maar ook in 2018 zaten jullie weer aan de buis gekluisterd. 

Seizoen 1 t/m 7 blijven onverminderd populair. Zeker nu het achtste en laatste seizoen in aantocht is, wordt het tijd om alle seizoenen terug te kijken.

De best bekeken series van 2018
De best bekeken series van 2018

2. Chaussée d'Amour seizoen 1

Seizoen 2 is in de maak

In dit Belgische antwoord op Penoza volgen we Sylvia, een pas gescheiden vrouw die het bordeel van haar vader erft. Terwijl Sylvia haar draai probeert te vinden, onderzoekt een rechercheur een twintig jaar oude moordzaak.

Chaussée d’Amour is sexy drama meets detective en veroverde na Vlaanderen ook de harten van Nederlandse kijkers. Genoeg reden voor de makers om een tweede seizoen te maken, dat naar verwachting in 2020 uitkomt. 

3. Westworld seizoen 1 & 2

Seizoen 3 is in de maak

HBO’s gedroomde opvolger van Game of Thrones begon in 2016 gelijk met een record: nooit eerder keken er zoveel mensen naar het eerste seizoen van een HBO-original. En ook het tweede seizoen, dat afgelopen jaar bij Ziggo te zien was, viel in de smaak.

In het kort gaat het verhaal over een western-pretpark waar je uit je dagelijkse sleur kunt ontsnappen door cowboytje te spelen en robots neer te knallen. Beroepsengerd Anthony Hopkins speelt het brein achter het dubieuze pretpark. Meer zeggen we niet. Kijken!

De best bekeken series van 2018
De best bekeken series van 2018

4. Vikings seizoen 1 t/m 5a

Seizoen 5b verschijnt in 2019

Plunderen, zuipen en knokken. Met de History-reeks Vikings kun je het bloed haast proeven en Ziggo klanten krijgen er geen genoeg van. De serie is gebaseerd op de legendes van Viking Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel).

Het verhaal speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen in Scandinavië. De mannen van vissersdorp Kattegat worden jaarlijks op rooftocht naar het oosten gestuurd. Maar boer Ragnar heeft andere plannen. Hij heeft verhalen gehoord over ‘grote schatten’ in het westen.

5. Outlander seizoen 1 t/m 4

Seizoen 5 en 6 aangekondigd

Met vier seizoenen op de teller en een vijfde en zelfs zesde aangekondigd, is dit kostuumdrama een absolute aanrader voor wie smacht naar een nieuwe favoriete serie.

De Brits-Amerikaanse serie, die gebaseerd is op de boeken van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon, volgt de getrouwde verpleegster Claire Randall die vlak na de Tweede Wereldoorlog plotseling verdwijnt en op mysterieuze wijze in het Schotland van 1743 belandt.

Seizoen 3 & 4 zijn nu te zien bij Ziggo Movies & Series.

De best bekeken series van 2018

Deze series verschijnen in 2019

In 2019 willen we weer de beste series in ons aanbod. En met deze vijf toppers is het begin alvast gemaakt, wij kunnen niet wachten! Je ziet ze met Ziggo Movies & Series of grote broers L en XL waarmee je ook HBO kijkt. 

1. True Detective seizoen 3

Vanaf 14 januari alleen bij Ziggo Movies & Series XL

De veelgeprezen HBO-serie is terug, met in de hoofdrol Oscarwinnaar Mahershala Ali (Moonlight) als detective Wayne Hayes. Bedenker Nic Pizzolatto nam drie jaar de tijd voor het nieuwe seizoen en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Het verhaal draait om een macabere kindermoordzaak uit de jaren ’80 in Arkansas. Vijfendertig jaar later, als Hayes inmiddels oud, grijs en gepensioneerd is, achtervolgt de onopgeloste zaak hem nog altijd. 

True Detective seizoen 1 en 2 kijk je bij Ziggo Movies & Series XL:

Empty list (select items)
De best bekeken series van 2018
De best bekeken series van 2018

2. Game of Thrones seizoen 8

Vanaf april alleen bij Ziggo Movies & Series XL

Terwijl George R.R. Martin het laatste boek nog niet eens af heeft, is het allerlaatste seizoen van Game of Thrones al bijna daar. Seizoen 8 van de HBO-serie komt in april 2019 uit.

Genoeg tijd dus nog om alle zeven voorgaande seizoenen (terug) te kijken. Begin je voorbereiding met onze Game of Thrones-bingebootcamp.

3. The Brave

Vanaf 2 januari alleen bij Ziggo Movies & Series

De met een Emmy Award bekroonde producent Avi Nir van de succesvolle NBC-serie Homeland is terug met een nieuw militair drama. Net als in Homeland draait The Brave om de persoonlijke offers die militairen in oorlogstijd brengen.

Een ontvoerde oogarts van Artsen zonder Grenzen (Anne Heche) moet worden bevrijd uit handen van de Syrische terreurgroep Al Nusra. De elite-eenheid onder leiding van majoor Adam Dalton (Mike Vogel) komt daarbij voor grote gevaren te staan. 

De best bekeken series van 2018

4. The Pier

Vanaf 21 januari alleen Ziggo Movies & Series

De makers van de Spaanse serie La Casa de Papel hebben niet stilgezeten sinds het succes van de Netflix-hit. Want terwijl seizoen 3 van de overvalserie in de maak is, heeft bedenker Alex Pina alweer een nieuw pareltje gemaakt. 

In zijn nieuwe serie, El Embarcadero ofwel The Pier, zien we één gezicht terug: Alvaro Morte, die we kennen als El Profesor in La Casa de Papel. Dit keer speelt hij Oscar, de man van de succesvolle architect Alejandra. Als Oscar dood gevonden wordt op een pier net buiten Valencia, blijkt hij een dubbelleven te hebben geleid met een andere vrouw. Maar hoe graag Alejandra deze andere vrouw ook wil haten, raakt ze tegelijk door haar gefascineerd.

5. Strike Back seizoen 6

Vanaf 26 januari bij Ziggo Movies & Series XL

Strike Back draait om de explosieve escapades van de ultrageheime Britse anti-terreur eenheid Section 20. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van oud-militair Chris Ryan, die een Military Medal ontving voor zijn heldendaden als militair.

In seizoen 6 zien we een geheel nieuw Section 20-team. Met nog gevaarlijkere missies, nog meer ontploffingen en nog meer adrenaline!

Seizoen 1 t/m 5 nog niet gezien? Je kijkt ze bij Ziggo Movies & Series XL:

Empty list (select items)
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Tips van de redactie:

Empty list (select items)