De best bekeken series van 2018...

De best bekeken series van 2018...

tot nu toe en welke series komen er nog aan?

De zomervakantie zit er alweer op. Balen natuurlijk maar er is ook goed nieuws; na een dag hard werken of studeren heb je een goed excuus om series te verslinden. Wij verklaren het nieuwe bingeseizoen daarom officieel geopend!

Auteur: Vicki Blansjaar | 30 augustus 2018 - 10.00 uur

Er is genoeg om alvast naar uit te kijken: compleet nieuwe series en seizoenen van bestaande toppers waarvan je direct in je onesie op de bank wilt ploffen. Maar voordat we vooruitblikken, blikken we eerst nog even terug.

Deze zeven series werden tot nu toe massaal door jullie – onze klanten – bekeken. Serie(s) gemist? Die kan je dan mooi gelijk bingen. Waarom zeven? We konden niet kiezen en een top-5 is zó cliché.

Zeven must-see series:

1. Game of Thrones seizoen 1 t/m 7

Een no brainer natuurlijk. Game of Thrones is wereldwijd en ook bij Ziggo de meest bekeken en besproken serie van de afgelopen jaren. Het zevende seizoen van de HBO-serie, dat genomineerd is voor maar liefst 22 Emmy Awards, kwam weliswaar uit in 2017, maar ook in 2018 zaten jullie nog massaal aan de buis gekluisterd.

Seizoen 1 t/m 7 blijven onverminderd populair. Zeker nu het achtste en laatste seizoen in de maak is. De grande finale komt naar verwachting in de eerste helft van 2019 uit. Genoeg tijd dus nog om alle zeven voorgaande seizoenen (terug) te kijken.

2. Chaussée d'Amour seizoen 1

In dit Belgische antwoord op Penoza volgen we Sylvia, een pas gescheiden vrouw die het bordeel van haar vader op de beruchte Luikersteenweg in Sint-Truiden erft. Terwijl Sylvia haar draai probeert te vinden, onderzoekt een rechercheur een 20 jaar oude moordzaak.

Chaussée d’Amour is een sexy drama meets detective, ofwel CSI Chaussée zoals een van de actrices de serie treffend omschreef, en veroverde na Vlaanderen ook de harten van Nederlandse kijkers.

3. Westworld seizoen 1 & 2

Genomineerd voor 21 Emmy Awards en daarmee na Game of Thrones (22) de grootste kanshebber bij de uitreiking op 17 september.

HBO’s Westworld is een epische mix van genres; western en sf met een snufje drama. In het kort gaat het verhaal over een western-pretpark waar je uit je dagelijkse sleur kunt ontsnappen door cowboytje te spelen en levensechte robots neer te knallen. Beroepsengerd Anthony Hopkins speelt het brein achter het dubieuze pretpark. Meer zeggen we niet, kijken!

4. Vikings seizoen 1 t/m 4a
Seizoen 4b start vanaf 1 september

Plunderen, zuipen en knokken. Met de History-reeks Vikings kun je het bloed haast proeven en Ziggo klanten kunnen er maar geen genoeg van krijgen. De serie is gebaseerd op de legendes van Viking Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel).

Het verhaal speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen in Scandinavië. De mannen van vissersdorp Kattegat worden jaarlijks op rooftocht naar het oosten gestuurd. Maar boer Ragnar heeft andere plannen, hij heeft verhalen gehoord over ‘grote schatten’ in het westen.

5. Big Little Lies seizoen 1

Wie houdt er nu niet van een sappige roddel op zijn tijd? In het rustige, Amerikaanse kustplaatsje Monterey kunnen ze er wat van. Maar op een dag hebben de huismoeders – o.a. Nicole Kidman en Reese Witherspoon – wel meer aan hun hoofd dan de overspelige buurman; er is een moord gepleegd op de plaatselijke basisschool.

HBO’s Big Little Lies telt één seizoen, ideaal dus om te bingen. Aanvankelijk zou het bij één seizoen blijven, maar na het winnen van diverse Emmy Awards en Golden Globes besloot HBO om toch een tweede seizoen te maken. Niemand minder dan Meryl Streep maakt haar opwachting in het nieuwe seizoen, dat in 2019 verschijnt. 

6. Outlander seizoen 1 t/m 3
Seizoen 4 start vanaf 5 november

Met drie seizoenen op de teller en een vierde aanstaande, is dit kostuumdrama een absolute aanrader voor wie smacht naar een nieuwe serie.

De Brits-Amerikaanse serie, die gebaseerd is op de boeken van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon, volgt de getrouwde verpleegster Claire Randall die vlak na de Tweede Wereldoorlog plotseling verdwijnt en op mysterieuze wijze in het Schotland van 1743 belandt. 

7. Dora the Explorer

Natuurlijk vergeten we onze kleine kijkers niet! Samen met de film Frozen, die al jaren met stip op één staat en iedereen kan meezingen, is de serie Dora de grote favoriet onder kids. Dora staat dan ook steevast bij de meest bekeken series bij Ziggo.

Samen met haar pratende rugzak, aapje Boots en zingende plattegrond trotseert Dora ieder avontuur! Seizoen 6 is nu te zien bij Ziggo Movies & Series.

Hoogtepunten voor het komende seizoen:

Vikings seizoen 4b
Vanaf 1 september bij Movies & Series

Het tweede deel van het vierde seizoen is gruwelijker dan ooit. Na het epische gevecht tussen Ragnar en zijn broer Rollo in Parijs zijn er vele jaren verstreken in Kattegat. Ragnar lijkt van de aardbodem verdwenen en het is tijd om een opvolger voor hem aan te wijzen. Wie zal zijn plaats op de troon innemen?

Seizoen 1 t/m 4a kijk je bij Ziggo Movies & Series en vanaf 1 september het tweede deel van seizoen 4. Seizoen 5a volgt later dit jaar.

The Deuce seizoen 2
Vanaf 10-09 bij Movies & Series (X)L

Eileen (Maggie Gyllenhaal) heeft de straat achter zich gelaten en is doorgebroken op het witte doek als een van de eerste pornoactrices in het New York van eind jaren '70. Ook tweelingbroers Frankie en Vincent Martino (James Franco) gaat het voor de wind. Maar waar geld verdiend wordt, zijn kapers op de kust.

Seizoen 2 legt het discotijdperk in al zijn excessen vast, nog voor de tijd dat ontwikkelaars, crack-cocaïne, aids en videobanden de glorie van Times Square zouden verpesten.

Outlander seizoen 4
Vanaf 5 november bij Movies & Series

In het nieuwe seizoen van deze romantische tijdreis-serie zal een langverwachte ontmoeting plaatsvinden. Wie de bestseller-boeken van Diana Gabaldon – waar de serie op gebaseerd is – heeft gelezen, weet misschien over welke ontmoeting we het hebben.

Outlanders seizoen 4 start op maandag 5  november, een dag na de première in de VS, alleen bij Ziggo Movies & Series met iedere week een nieuwe aflevering, 13 weken lang.

Camping seizoen 1
Vanaf 15 oktober bij Movies & Series (X)L

Lena Dunham is terug! De Girls-regisseur heeft een nieuwe komedieparel gemaakt voor HBO. In plaats van jonge vrouwen gaat het verhaal dit keer over een koppel (Jennifer Garner en David Tennant) met een midlifecrisis dat met vrienden gaat kamperen. 

Game of Thrones seizoen 8
Grande finale verwacht in de eerste helft van 2019

Terwijl George R.R. Martin het laatste boek nog niet eens af heeft, is het allerlaatste seizoen van Game of Thrones al in de maak. We moeten nog best een tijdje wachten. Naar verwachting komt seizoen 8 ergens in de eerste helft van 2019 uit.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Tips van de redactie: