De 5 beste historische series bij Ziggo

De 5 beste historische series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

Ridders te paard en ontdekkingsreizen naar nieuwe werelden. Leren over geschiedenis kan nogal saai zijn. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet alleen te lezen over geschiedenis, maar kun je er ook naar kijken. Wij hebben de archieven afgestoft en de 5 beste historische series voor je geselecteerd.

Auteur: Cas Roumen | 16 juli 2019

5. Outlander S4

Het zal je maar gebeuren. Het is 1945 en je bent lekker met je man op je tweede huwelijksreis. Aangezien hij de hele tijd bezig is met het zoeken naar informatie over zijn voorvaderen, besluit je er alleen op uit te gaan. Gewoon even in een mysterieuze steencirkel op zoek naar dat éne plantje. Maakt één van die stenen ineens geluid en wordt je plotseling meegesleept naar een heel andere eeuw! Naar het jaar 1743 om precies te zijn waar je vervolgens in contact komt het de ‘niet zo lieve’ voorvader van je partner en een andere knappe man (Jamie) je leven redt.

Sam Heughan speelt Jamie en heeft zo vaak zijn shirt uit in de serie dat hij soms uitkijkt naar scènes waar hij zijn kleren aan mag houden.

4. Vikings

In Vikings volgen we de avonturen van de grootste Noorse held van zijn tijd, Ragnar Lothbrok. We volgen hem op zijn epische reis van simpele boer tot koning van Scandinavië die Parijs aanvalt. De succesvolle serie is al genomineerd voor 13 Emmy’s en is bezig met zijn zesde en laatste seizoen.

Deze Iers-Canadese coproductie is gebaseerd op de IJslandse saga’s rondom Ragnar en doet eer aan het bronmateriaal. Veel van de karakters en gebeurtenissen zijn echt, maar er wordt wel vrij omgegaan met de tijdslijn en de invulling van de personages. Gustaf Skarsgård, die de excentrieke Floki speelt, heeft veel van de Engelse acteurs geholpen met de uitspraak van de typische Scandinavische woorden.    

3. Warrior

Deze actieserie is geïnspireerd op een idee van Bruce Lee, de grootste martial arts acteur van de twintigste eeuw. Het verhaal speelt zich af in 1870, waar Ah Sahm van China naar San Francisco verhuist om op zoek te gaan naar zijn zus. In San Francisco heerst er een constante strijd tussen de Ierse en Chinese migranten en vechten de verschillende Chinese gangs om een toppositie in de opiumhandel. Als Ah Sahm daar aankomt en zijn kungfu skills laat zien, wordt hij enigszins gedwongen in dienst te gaan als vechtmachine bij de grootste Chinese gang van San Francisco. Nu maar hopen dat hij tussen al het vechten door genoeg tijd heeft voor het vinden van zijn zus.

Het verhaal werd een lange tijd als ‘onzin’ gezien, maar regisseur Justin Lin kon het niet laten om dit op de bodem uit te zoeken en zijn harde werken werd beloond.

2. Band of Brothers

Deze miniserie gaat over de mannen van de Easy Company; een van de bekendste eenheden van het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. We volgen ze vanaf hun eerste parachutesprong in Normandië tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog waar ze eindigen bij Hitlers buitenhuis. En wat leuk is, de serie speelt zich ook af in Nederland! Of nou ja, dat moet de kijker geloven.

De serie is, ondanks dat het zich in meerdere Europese landen afspeelt, grotendeels opgenomen op één locatie. Een gigantische vliegtuighangar in Engeland waar alle 11 Europese steden en dorpen werden nagebouwd. Maar het resultaat mag er zijn. De serie won een Golden Globe voor beste miniserie en wordt naast het meeslepende verhaal en fantastische spel ook geroemd om zijn oog voor detail.

1. Chernobyl

Chernobyl. Deze naam is onlosmakelijk verbonden met de kernramp op 26 april 1986. En dat is precies waar deze mooie en beklemmende miniserie over gaat. Al vanaf de eerste seconden word je het verhaal ingezogen. Je ziet hoe de ramp tot stand kwam en hoe het voorkomen had kunnen worden. Ook zie je de politiek omtrent de ramp, wat de desastreuze gevolgen waren en wat mensen hebben opgeofferd om de impact van de schokkende ramp te beperken.

Deze Brits-Amerikaanse miniserie van 5 afleveringen wordt zo goed ontvangen dat het intussen een 9,6 heeft op IMDb. De hoogste score voor een serie ooit. De Russen zijn het daar niet helemaal mee eens. Want hoewel de serie overal buiten Rusland goede kritieken krijgt, is Rusland bezig met het maken van een eigen serie die volgens hen niet vol zit met Westerse propaganda.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer kijktips: