Overslaan en ga naar inhoud
KIDS • FILMS & SERIES • TOP 10

Stream top 10 - KIDS

Ben je het soms ook zat om weer Peppa Pig, Juf Roos of Bumba te kijken met je kinderen? Bekijk dan snel deze kijktips die ook leuk zijn voor jezelf. Pak een bak popcorn erbij en maak er een leuke filmavond van met het hele gezin.

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Film (2023) • Vanaf 9 jaar

Alleen de intro van deze film is al om je vingers bij af te likken. De muziek, de snelheid, alles ziet er heel tof uit. Deze animatie is totaal niet kinderachtig, maar laat juist zien dat met animatie veel meer mogelijkheden zijn om een hele vette film te maken. Heb je kinderen die van superhero’s houden? Dan is dit zeker een aanrader.

2. The Super Mario Bro’s. Movie (NL)

Film (2023) • Vanaf 6 jaar

Dit is natuurlijk de filmkraker van het afgelopen jaar. Niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Want je gaat weer terug in de tijd. Alles van Super Mario komt terug in deze film, zelfs Mario Kart. En als klant van Ziggo is er een grote kans dat je deze film gratis kan streamen via SkyShowtime. Wil je weten of je SkyShowtime kan zien? Check het hier

3. Larva Eiland: De film

Film (2020) • Alle leeftijden

Zitten je kinderen in de poep en pies-fase? Dan kunnen ze deze film waarschijnlijk wel waarderen. De humor in deze film is erg droog en er wordt niet in gesproken, maar hij zit wel vol met scheetgeluiden. En als je het even niet meer trekt, dan is het ook heerlijk om even naar je kinderen te kijken en luisteren terwijl ze schaterlachend op de vloer liggen.

4. Barbie

Film (2023) • Vanaf 9 jaar

Deze film is fantastisch als je een dochter hebt, zeker als ze ook met Barbie’s speelt of heeft gespeeld. Alles is herkenbaar in de film hoe kinderen met hun Barbie’s spelen. Daarnaast is het leuk voor jezelf omdat de geschiedenis van Barbie ook wordt verteld. Dat begint al meteen in de absurdistische openingsscène van de film.

5. Brammetje Baas

Film (2012) • Alle leeftijden

Als je kind soms ook een beetje druk is, dan is Brammetje Baas een echte aanrader. Die is namelijk ook een klein beetje druk en heeft een mega-grote fantasie. Als ouder is het mooi om te zien hoe de ouders van Brammetje hier op een hele lieve manier mee omgaan. Of hoe de meesters en juffen hier goed of niet goed mee om kunnen gaan.

6. Cars Toons

Serie (2008) • 2 seizoenen • Alle leeftijden

Geen zin om een hele avond film te kijken? Dan zijn de shorts van Takel erg leuk om te zien. Takel is een personage uit Cars en hij heeft een rijkelijke fantasie. Er zijn meerdere afleveringen en Takel is van alles geweest, van worstelaar tot driftkoning in Tokyo. De humor is fantastisch en de afleveringen zijn lekker kort. Net genoeg om er nog ééntje te kijken voor het slapen gaan.

7. Minions en meer 1 en 2

Film (2022) • Vanaf 6 jaar

Als je de Minions in Verschrikkelijke Ikke leuk vindt, dan is dit ook een echte aanrader. We zagen de Minions al vaker terug in de intro van films van Illumination, maar nu komen de karakters uit Illumination ook allemaal meespelen in Minions en meer 1 en 2. Goed voor een lekker avondje lachen.

8. Huisdiergeheimen

Film (2016) • Vanaf 6 jaar

Als je de Minions leuk vindt, dan is Huisdiergeheiemen van dezelfde makers als Minions ook een tip om te zien. Hij is al een tijdje uit, maar hij is op veel streamingdiensten beschikbaar. Eén van de scenes uit deze film blijft legendarisch, wanneer ze op het nummer Bounce van System of a Down losgaan zal je voor altijd bijblijven.

9. Clifford de Grote Rode Hond

Film (2021) • Vanaf 6 jaar

Een echte familiefilm voor een filmavond met het hele gezin. Doordat Clifford nogal groot is, zorgt dit voor de meest grappige scenes. Het verhaal loopt ook lekker, waardoor de film erg goed vol te houden is om tot het einde te kijken.

10. Floor is Lava

Serie (2020) • 3 seizoenen • Alle leeftijden

Voor jezelf leuk om te zien, maar voor de kinderen nog leuker. In deze spelshow op Netflix kun je wel raden wat de spelregels zijn. Wat erg leuk is om daarna zelf met je kinderen te spelen in de woonkamer. Leg wat kussens op de grond, schuif wat met de stoelen en laat ze proberen om van de ene kant van de woonkamer naar de andere kant te klimmen.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht