Mobiel netwerk

Met Mobiel van Ziggo heb je overal verbinding met het beste mobiele netwerk van Nederland. Wil je precies weten hoe het is gesteld met het bereik en de dekking van 2G, 3G en 4G in je regio? We laten het je zien op de dekkingskaart en geven je meer informatie over de verschillende mobiele internetsnelheden. 

Let op! Hier vind je uitsluitend informatie over Ziggo Mobiel. We bundelen onze krachten met Vodafone. Voor een nieuw mobiel abonnement ga je dus naar Vodafone. Heb je nu Ziggo Mobiel? Dan krijg je binnenkort een aantrekkelijk aanbod van Vodafone.

Dekkingsoverzicht

Bekijk in onderstaand overzicht de dekking voor Mobiel van Ziggo. Je kunt hier ook specifiek zoeken op een postcode, wel zo makkelijk.

Bereik tijdens bellen

Heb je geen goed bereik tijdens het bellen? Probeer dan eens of het beter is als je buiten staat. Helpt dit niet? Misschien is er een storing of melding in je buurt, waardoor het bereik minder is.

Bereik mobiel internet

Heb je slecht bereik als je mobiel internet gebruikt? Controleer dan in bovenstaand dekkingsoverzicht of er bereik is op je postcode. Heb je helemaal geen bereik? Met de Vodafone Toestelhulp kun je controleren of data staat ingeschakeld op je toestel. Selecteer je telefoon, klik op Internet en kies daarna voor Handmatig instellen voor de juiste instructies.

Maximale snelheid

De snelheid waarmee je smartphone gebruik maakt van internet hangt af van een paar dingen:

  • de maximaal ondersteunde snelheid van je telefoon
  • het soort abonnement
  • het aantal gebruikers in het gebied
  • de dekking van het netwerk
  • afstand tot de zendmast
  • blokkades tussen je smartphone en de zendmast (bijvoorbeeld gebouwen)

De hoogste internetsnelheden haal je met een 4G-telefoon in combinatie met een 4G-abonnement. De dekkingskaart laat voor 4G twee typen maximale snelheid zien: 4G en 4G+

Bij 4G+ is de maximale snelheid 225 Mbit/s. De gemiddelde downloadsnelheid ligt tussen 50 - 70 Mbit/s.
Bij 4G is de maximale snelheid 75 Mbit/s. De gemiddelde downloadsnelheid ligt tussen 10 - 25 Mbit/s.
Bij 3G is de maximale snelheid 42 Mbit/s. De gemiddelde downloadsnelheid ligt tussen de 7 - 15 Mbit/s.

Die getallen zijn natuurlijk hartstikke leuk maar zeggen je niet altijd wat. Kijk daarom eens hieronder naar het verschil in snelheid voor als je een bestand downloadt.

30MB

Downloaden

8,2

30MB

Downloaden

17,5

30MB

Downloaden

60
 
 

Heb je een telefoon die 4G ondersteunt, maar nog geen 4G abonnement? Neem dan contact met ons op. Dan informeren we je over de opties.

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo