Samen aan de slag voor een betere verbinding

Met deze tips heb je overal in huis een snelle en stabiele verbinding, zodat je probleemloos kunt internetten en tv-kijken.

Je wifi verbeteren

Modem checken

Check eerst of het modem goed is

Start 'm eens opnieuw op

YouTube-video's kijken via wifi? Leuk, behalve als je last hebt van haperingen. Kijk anders eerst even dichtbij het modem. Is de ontvangst nog steeds niet goed? Dan ligt het waarschijnlijk aan je modem. Opnieuw opstarten helpt in veel gevallen al. Kijk anders wat je nog meer kunt doen. Is de verbinding dichtbij het modem wel goed? Ga naar de volgende stap.

Plaatsing modem

Staat het modem goed?

Zet je modem zo vrij mogelijk

Om overal van een snelle verbinding te genieten, kan het verplaatsen van het modem al een groot verschil opleveren. Zet het modem bijvoorbeeld liever niet in een afgesloten kast of in de buurt van stalen objecten zoals een verwarming. Hangt het modem in de meterkast? Maak die dan zo hoog mogelijk vast.

Wifibooster

Heb je overal wifi in huis?

Een Wifibooster is vaak de oplossing

Je wilt overal in huis goede wifi hebben. Toch kan het zijn dat de verbinding bijvoorbeeld in je slaapkamer hapert. Hoe verder je van het wifi-modem probeert te internetten, hoe zwakker het signaal wordt en hoe groter de kans op storingen. Een betonnen muur dempt bijvoorbeeld het wifi-signaal. Vaak los je het op met een Wifibooster. Kijk de video en zie hoe het werkt.

Stoorbronnen

Zijn er apparaten die storen?

Verplaats bijvoorbeeld de babyfoon eens

Er zijn meer soorten apparaten die je wifi-verbinding kunnen verstoren. Zoals een draadloos telefoontoestel, een babyfoon, een videobewakingssysteem of weerstation. Loop eens door je huis en check of je een van deze apparaten in huis hebt. En bekijk de video voor wat je kunt doen om dit soort storingen op te lossen.

Wifi-drukte

Last van wifi van de buren?

Probeer eens een ander wifi-kanaal

Kijk eens hoeveel netwerken er bij je in de buurt zijn. In een appartementencomplex heb je bijvoorbeeld veel wifi-signalen. Als iedereen in het gebouw op hetzelfde wifi-kanaal of dezelfde frequentieband zit, gaat dat ten koste van de snelheid van je draadloze internet. Je kunt het kanaal of de frequentieband gemakkelijk wijzigen.