Overslaan en ga naar inhoud
Disney+ top 10
DISNEY+ • FILMS & SERIES • TOP 10

Stream top 10 - Disney+

Van tijdloze klassiekers tot gloednieuwe favorieten, Disney+ heeft het allemaal. Speciaal voor jou hebben we daarom tien van onze favoriete titels geselecteerd, die we hieronder met je delen. Onze selectie biedt gegarandeerd plezier voor het hele gezin, dus lees snel verder!

1. The Bear

Serie (2022) • 2 seizoenen

Een van de meest besproken series op Disney+, is The Bear. In deze intense serie volg je Carmen ‘Carmy’ Berzatto (gespeeld door Jeremy Allen White). Hij werkt als een succesvolle chef-kok in New York, wanneer hij besluit om terug te reizen naar Chicago, om daar de Italiaanse broodjeszaak van zijn overleden broer draaiende te houden. 

Het acteerwerk, de verhaallijn en de manier van filmen geven je het gevoel alsof je niet meer naar een serie kijkt, maar zelf achter het fornuis staat. Kan jij de hitte aan?

2. Grey’s Anatomy

Serie (2005 - 2024) • 19 seizoenen

Op zoek naar een serie die je oneindig kunt bingen? Dan is Grey’s Anatomy, met maar liefst 19 seizoenen, een absolute aanrader. Volg de hectische en meeslepende levens van chirurgen in opleiding en hun mentors, in het fictieve Seattle Grace Hospital. 

Dr. Meredith Grey en haar collega's worstelen met persoonlijke uitdagingen, romantische relaties en de intense druk van hun werk in de operatiekamer. Of je nu geïnteresseerd bent in de medische wereld, van complexe relaties houdt of gewoon op zoek bent naar een meeslepende serie: Grey's Anatomy heeft het allemaal!

3. Elemental

Film (2023)

Elemental is een van de nieuwste Pixar-films. Betreed een stad waar wezens van alle vier de elementen samenleven: lucht, aarde, vuur en water. Ze leven hier een vredig bestaan met maar één regel: elementen mixen niet. Maar dan worden twee elementen, die recht tegenover elkaar staan, toch verliefd op elkaar. 

Elemental is een klassiek liefdesverhaal, dat door Pixar vertaald is naar een hartverwarmende animatiefilm. De film zit vol humor en liefdevolle boodschappen en laat je zien hoe twee verschillende wezens, ondanks hun achtergronden, toch verliefd op elkaar kunnen worden. Een kleurrijke animatiefilm voor het hele gezin!

4. Indiana Jones and the Dial of Destiny

Film (2023)

In het vijfde deel van de beroemde Indiana Jones reeks, volg je de legendarische archeoloog en avonturier op zijn meest gevaarlijke missie tot nu toe. Nu Jones een dagje ouder is, worstelt hij met zijn naderende pensioen. Maar wanneer een mysterieus artefact, de ‘Dial of Destiny’, in de handen van een oude rivaal belandt, pakt Indy zijn hoed en zweep er weer bij voor een nieuw avontuur. 

Harrison Ford is terug in zijn rol als Indiana Jones! Deze film zit vol met oude vertrouwde Indiana Jones momenten en is een aanrader voor iedereen die daarvan houdt.

5. A Murder at the End of the World

Serie (2023) • 1 seizoen

Laat je grijpen door deze ijskoude whodunit-miniserie! Het verhaal begint als een tech-miljardair de talentvolle hacker en amateurdetective Darby, samen met 11 andere gasten, uitnodigt voor een retreat in een afgelegen hotel in IJsland. 

Wat begint als een eervolle taak om met een groep slimme koppen te sparren over klimaatverandering, slaat compleet om wanneer één van de gasten dood wordt aangetroffen. Terwijl de klok tikt en de druk toeneemt, probeert Darby de waarheid te ontdekken, voordat de moordenaar opnieuw toeslaat. 

Met adembenemende scènes en een fascinerende kijk in de wereld van Artificial Intelligence, is dit een futuristisch moordmysterie dat je gegarandeerd aan het denken zet.

6. The Little Mermaid

Film (2023)

The Little Mermaid wordt beschouwd als een van de beste live action remakes uit de koker van Disney. In de film droomt een jonge zeemeermin van een leven boven de golven. Wanneer ze verliefd wordt op een charmante prins, neemt ze een moedig besluit om haar onderwaterleven te verlaten en haar hart te volgen. Ze sluit een deal met een zeeheks en krijgt voor drie dagen een mensenlichaam. De prijs: haar melodieuze stem. Is dit wel een goed besluit? 

Het klassieke verhaal van De Kleine Zeemeermin komt in deze live action opnieuw tot leven met een moderne twist. Geniet met het hele gezin van de vernieuwde muziek, prachtige 3D-animaties en de acteerprestaties van de getalenteerde Halle Bailey!

7. Only Murders in the Building

Serie (2021 - 2024) • 3 seizoenen

Deze komische mysterie-serie, met onder andere Selena Gomez, is er eentje om op je lijstje te zetten. Drie bewoners uit hetzelfde appartementencomplex in New York hebben een gedeelde passie: onopgeloste moorden. Wanneer er een moord plaatsvindt in hun eigen flatgebouw, besluiten ze dan ook om een onderzoek te starten, om zo zelf de dader te achterhalen. 

Humor, mysterie en een briljante cast maken dit tot een serie die je in één adem wilt uitkijken. Waan je in een Manhattan vol geheimen met Only Murders in the Building.

8. Modern Family

Serie (2009 - 2020) • 11 seizoenen

In de beroemde serie Modern Family volgen we drie eigenzinnige gezinnen uit dezelfde familie, die de meest hilarische (en niet zo) alledaagse dingen meemaken. Vanuit een documentaire-perspectief, bespreekt de familie hun uitdagingen in hun moderne gezinslevens. En geloof ons, saai zijn hun levens niet!

Hartverwarmend, luchtig en met scènes die je hardop doen lachen, kijk je alle afleveringen van Modern Family aan een stuk door. Deze herkenbare serie is er daarom eentje die niet op je kijklijst mag ontbreken!

9. Frozen 2

Film (2019)

Iedereen kent de Disney-film Frozen, maar wist je dat het vervolg, Frozen 2, ook een echte aanrader is? Nu de vloek van de eeuwige sneeuw voorbij is, leven de inwoners van Arendelle een vredig bestaan. Totdat een melodieuze stem Elsa roept om het magische bos in te gaan. Samen met haar vrienden besluit ze de stem te volgen.

In Frozen 2 gaan Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven weer op een magisch avontuur. Laat je betoveren door een film vol adembenemende animaties en onvergetelijke liedjes. Een feestje voor het hele gezin!

10. Avatar: The Way of Water

Film (2022)

Avatar: The Way of Water vervolgt het verhaal van de Na'vi-stam op de planeet Pandora. In de film gaan Jake Sully en Neytiri op een adembenemende reis door een betoverende en ongerepte wereld. Wanneer een nieuwe dreiging hun thuis bedreigt, staan ze voor een uitdaging te midden van de mysterieuze waterrijke gebieden die Pandora rijk is. 

13 jaar na de release van de eerste Avatar film, is James Cameron terug met een meesterwerk. Avatar: The Way of Water zit vol met verbluffende visuele effecten die je helemaal onderdompelen in de magie van Pandora. Het is een opwindend verhaal, over vriendschap, liefde en moed.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht