Overslaan en ga naar inhoud

Ziggo Speedtest

Bekijk de download- en uploadsnelheid van je internetverbinding

Voordat je begint...

Wil je de maximale internetsnelheid testen? Verbind dan je computer of laptop met een internetkabel aan je modem. Sluit alle andere tabs en programma's. Je wifi-snelheid is meestal lager dan deze maximale internetsnelheid van je abonnement. Test de wifi op je smartphone of tablet op ongeveer 2 meter van je modem.

Upgrade naar Internet Giga met de hoogste snelheid

Nu 6 maanden tot € 10 korting p.m.

 Overal in Nederland internetsnelheden tot 1000 Mbit/s
 Altijd en overal in huis perfecte wifi

Toelichting Speedtest

Bekabelde internetsnelheid

De internetsnelheid zou dicht in de buurt van de snelheid van je pakket moeten liggen. 

Wifi-snelheid

De wifi-snelheid is vaak lager dan de maximale internetsnelheid via de kabel.

Is je internetsnelheid lager dan verwacht? 
  • Check of je de laatste Windows of Apple versie gebruikt (op oudere apparaten kun je die niet gebruiken en die zijn daardoor vaak trager)
  • Probeer het met een andere internetkabel of koop een nieuwe kabel in onze Ziggo Webshop
  • Verwijder cookies en leeg de cache van de internetbrowser die je gebruikt hebt 
  • Doe de test in een andere internetbrowser (Chrome of Edge)  
  • Zorg dat je geen VPN aan hebt staan als je de test doet
  • Heb je een Windows pc? Test dan in de Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Sneller of stabieler internet nodig?

Ben je niet tevreden over de snelheid of stabiliteit van je huidige internetverbinding? Maak dan gebruik van onze probleemoplosser, of kies uit onderstaande opties.

ziggo wifi

Sneller internet nodig?

Is je bekabelde internetverbinding niet snel genoeg? Dan is een sneller pakket de oplossing.

Ziggo wifi

Stabieler internet nodig?

Is je draadloze internetverbindinging niet snel of stabiel genoeg? Wij helpen je graag verder.

Zo verbeter je zelf de snelheid

Speedtest - Bekijk je download- en uploadsnelheid | Ziggo

Problemen met wifi of internet?

Geen zorgen. We helpen je om je wifi of internet thuis weer aan de praat te krijgen en lossen de problemen samen op.

Je wifi versterken

  • Snelle installatie met de SmartWifi app
  • Verdeel de wifi over je apparaten
  • Probeer het uit vanaf 2,50 euro per maand

Veelgestelde vragen

Bij Ziggo krijg je internet waar je op kunt rekenen. Stabiel, snel en veilig via ons toekomstvaste glasvezel-kabel internet. En overal in huis perfecte wifi door SmartWifi. Toch een probleem met wifi? Onze Wifi Crew staat altijd voor je klaar.  
Meer weten over internet van Ziggo?

De downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde
internetverbinding.

Je kan kiezen uit een downloadsnelheid van 100, 200, 400 of 1000 Mbit/s. We bieden internet aan in verschillende pakketten, zo hebben we Alles-in-1 met Internet, TV & Bellen. Je kan ook kiezen voor een pakket zonder bellen: Internet & TV. Daarnaast hebben we ook een pakket met alleen Internet & Online TV.

Downloadsnelheid is de snelheid waarmee je dingen kunt binnenhalen vanaf internet naar je computer. Denk aan je e-mails, of een filmpje dat iemand naar je heeft gestuurd. 

Uploadsnelheid is de snelheid waarmee je dingen kunt versturen via internet. Dus foto's van dat feestje dat je naar vrienden stuurt, of een presentatie voor je werk die je thuis hebt gemaakt.

De download- en uploadsnelheid wordt aangeduid in Mbit/s, voluit megabit per seconde. Zo heeft Internet XXL een downloadsnelheid van 400 Mbit/s en een uploadsnelheid van 40 Mbit/s.

Wat een goede wifi-snelheid is, hangt erg af van je internetbehoeften en met hoeveel apparaten je tegelijk wifi gebruikt. Zo heeft een alleenstaande waarschijnlijk een minder snelheid nodig dan een gezin met gamende kinderen en thuiswerkende ouders die 's avonds ook graag nog films en series streamen.  

Wat is een normale wifi-snelheid?

'Goed' en 'normaal' zijn moeilijk te omschrijven begrippen voor wifi-snelheid. Dus voor normale wifi-snelheid geldt hetzelfde als wat we hierboven over goede wifi schreven.

Lees anders ook eens dit artikel over internetsnelheid.

Dat hangt ervan af wat je ermee doet. Je hebt genoeg aan een abonnement met een internetsnelheid van 100 Mbit/s als je regelmatig mailt, foto’s deelt of filmpjes kijkt. Verwacht je meer van je verbinding, of ben je vaak tegelijk online? Dan is 400 Mbit/s een uitkomst. Download je films en muziek of speel je online games? Ga dan voor Internet Elite, met 1000 Mbit/s het krachtigste internet dat we ooit hebben gehad.

Let op: houd er rekening mee dat je wifi-snelheid lager kan zijn dat de maximale internetsnelheid. Bij wifi zijn de inrichting en het formaat van je huis van invloed op de wifi-snelheid. Heb je nog niet overal goede wifi? Lees dan meer over de beste oplossing daarvoor: SmartWifi.

Check eerst wat je huidige contract- en opzegtermijn is. Dat is handig, want zo voorkom je dubbele kosten. Tijdens je online bestelling kun je kiezen voor de Overstapservice. Wij zeggen dan voor je op bij je oude provider en regelen dat je niet zonder televisie, internet of bellen komt te zitten. Je kunt de Overstapservice gebruiken als de overstapdatum minimaal 30 dagen en maximaal 90 dagen in de toekomst ligt.