Ziggo Speedtest

Bekijk de download- en uploadsnelheid van je internetverbinding

Voordat je begint...

Wil je de maximale internetsnelheid testen? Verbind dan je computer of laptop met een internetkabel aan je modem en sluit alle andere tabs en programma's.
De snelheid van je wifi is meestal lager dan de maximale snelheid van je abonnement. Test de wifi op je telefoon of tablet op ongeveer 1-2 meter van je modem.

Resultaten Speedtest

Bekabelde internetsnelheid

De internetsnelheid zou dicht in de buurt van de snelheid van je pakket moeten liggen. 

Wifi-snelheid

De wifi-snelheid is vaak lager dan de maximale internetsnelheid via de kabel.

Is je internetsnelheid lager dan verwacht? 
  • Check of je de laatste Windows of Apple versie gebruikt (op oudere apparaten kun je die niet gebruiken en die zijn daardoor vaak trager)
  • Probeer het met een andere internetkabel of koop een nieuwe kabel in onze Ziggo Webshop
  • Verwijder cookies en leeg de cache van de internetbrowser die je gebruikt hebt 
  • Doe de test in een andere internetbrowser (Chrome of Edge)  
  • Zorg dat je geen VPN aan hebt staan als je de test doet

 

Dit kun je zelf doen om de snelheid te verbeteren

Speedtest - Internetsnelheid meten? Doe de internet test | Ziggo

Wifi-problemen oplossen

Problemen met je wifi-verbinding? We helpen je om deze op te lossen.

Tips van andere klanten

Voor tips en technische vragen over het verbeteren van je internetsnelheid kun je ook terecht bij de leden van onze Community! 

Dit kun je zelf doen om de snelheid te verbeteren

Speedtest - Internetsnelheid meten? Doe de internet test | Ziggo

Wifi-problemen oplossen

Werkt je wifi niet goed? Geen zorgen. We helpen je om problemen met je wifi-verbinding zelf op te lossen.

Vergroot je wifi-bereik met SmartWifi pods

  • Verdeel een aantal wifi-versterkers over je huis
  • Stel je wifi-netwerk optimaal in met een app
  • Automatische verdeling van de wifi over je apparaten

Veelgestelde vragen

Met internet van Ziggo heb je snel, slim en veilig internet. Volgens de Tweakers community zijn we zelfs de beste internetprovider. We bieden SmartWifi aan, hebben supersnel internet tot wel 1000 Mbit/s en garanderen dat je overal in huis perfecte wifi hebt. We bieden daar zelfs de installatiegarantie op. Meer weten over internet van Ziggo?

De downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde
internetverbinding.

Je kan kiezen uit 75, 300 en 600 Mbit/s downloadsnelheid. Ook hebben we 1000 Mbit/s, dit is alleen nog niet beschikbaar in heel Nederland. We bieden internet aan in verschillende pakketten, zo hebben we Alles-in-1 met Internet, TV & Bellen. Je kan ook kiezen voor een pakket zonder bellen: Internet & TV. Daarnaast hebben we ook een pakket met alleen Internet & Online TV.

Check eerst wat je huidige contract- en opzegtermijn is. Dat is handig, want zo voorkom je dubbele kosten. Tijdens je online bestelling kun je kiezen voor de Overstapservice. Wij zeggen dan voor je op bij je oude provider en regelen dat je niet zonder televisie, internet of bellen komt te zitten. Je kunt de Overstapservice gebruiken als de overstapdatum minimaal 30 dagen en maximaal 90 dagen in de toekomst ligt.

Downloadsnelheid is de snelheid waarmee je dingen kunt binnenhalen vanaf internet naar je computer. Denk aan je e-mails, of een filmpje dat iemand naar je heeft gestuurd. 

Uploadsnelheid is de snelheid waarmee je dingen kunt versturen via internet. Dus foto's van dat feestje dat je naar vrienden stuurt, of een presentatie voor je werk die je thuis hebt gemaakt.

De download- en uploadsnelheid wordt aangeduid in Mbit/s, voluit megabit per seconde. Zo heeft Internet Complete een downloadsnelheid van 300 Mbit/s en een uploadsnelheid van 30 Mbit/s.

Wat een goede wifi-snelheid is, hangt erg af van je internetbehoeften en met hoeveel apparaten je tegelijk wifi gebruikt. Zo heeft een alleenstaande waarschijnlijk een minder snelheid nodig dan een gezin met gamende kinderen en thuiswerkende ouders die 's avonds ook graag nog films en series streamen.  

Wat is een normale wifi-snelheid?

'Goed' en 'normaal' zijn moeilijk te omschrijven begrippen voor wifi-snelheid. Dus voor normale wifi-snelheid geldt hetzelfde als wat we hierboven over goede wifi schreven.

Lees anders ook eens dit artikel over internetsnelheid.

Dat hangt ervan af wat je ermee doet. Je hebt genoeg aan een abonnement met een internetsnelheid van 75 Mbit/s als je regelmatig mailt, foto’s deelt of filmpjes kijkt. Verwacht je meer van je verbinding, of ben je vaak tegelijk online? Dan is 300 Mbit/s een uitkomst. Download je films en muziek of speel je online games? Kies dan voor 600 Mbit/s. Of ga voor 1000 Mbit/s: het krachtigste internet dat we ooit hebben gehad.

Let op: houd er rekening mee dat je wifi-snelheid lager kan zijn dat de maximale internetsnelheid. Bij wifi zijn de inrichting en het formaat van je huis van invloed op de wifi-snelheid. Heb je nog niet overal goede wifi? Lees dan meer over de beste oplossing daarvoor: SmartWifi.