Overslaan en ga naar inhoud
Wat zijn Wifispots? | Klantenservice | Ziggo

Wat zijn Wifispots?

Met Wifispots ben je op twee miljoen plekken in Nederland online via modems van Ziggo. Die zijn slim met elkaar verbonden zodat je automatisch verbinding maakt. Je hoeft het maar één keer in te stellen.

Hoe werken Wifispots?

De modems van Ziggo vormen samen het Wifispots netwerk. De modems bevatten twee aparte draadloze netwerken. Het ene is je eigen netwerk, het andere is de Wifispot. Daarmee geef je anderen ook toegang tot internet. Dat tweede netwerk staat helemaal los van je privéverbinding. Je verliest dus geen snelheid!

De Wifispot netwerken zijn op een slimme manier met elkaar verbonden. Daardoor heb je op heel veel plaatsen in Nederland automatisch wifi.

Wifi modem

Wifispots aanbieden

Heb je Internet van Ziggo en een wifi-modem? Dan staat het tweede draadloze netwerk standaard aan. Daarmee is je modem een Wifispot. Zolang je zelf een Wifispot aanbiedt, kun je ook andere Wifispots gebruiken. 

Heb je geen wifi-modem, maar wel Internet van Ziggo? Dan heb je ook toegang tot Wifispots.

Wifispots

Wifispots gebruiken

Om verbinding te maken met een Wifispot, heb je een apparaat nodig dat verbinding maakt via wifi. De meeste smartphones, laptops, pc's en tablets hebben wifi. De meeste apparaten hebben ook de wifi-standaard WPA2-Enterprise met de beveiligingsmethode PEAP-MSCHAPvs2. Ook dat is nodig om Wifispots te gebruiken. Weet je niet zeker of je apparaat dat heeft? Check het dan even bij je leverancier.

Thuis maak je zelf altijd verbinding met je eigen netwerk. Je maakt alleen buitenshuis gebruik van het Wifispots netwerk.

Wifispots voor DELTA klanten

DELTA klanten kunnen buiten Zeeland ook gebruikmaken van de Ziggo Wifispots. Meld je apparaat eenmalig aan bij een Wifispot.

Ziggo Wifispots

Wifispots instellen

Stel Wifispots één keer in. Daarna maak je automatisch verbinding.

Instellen
Problemen oplossen Ziggo

Problemen oplossen

Krijg je geen verbinding? Of zie je een melding? We helpen je aan een oplossing. 

Naar het stappenplan
Alles over wifispots Ziggo

Alles over Wifispots

Met Wifispots surf je buitenshuis net zo lekker als binnen. Lees alle ins en outs.

Alles over Wifispots

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo