Overslaan en ga naar inhoud

Je eigen access point of router gebruiken

Valt je wifi op sommige punten weg? Bijvoorbeeld in de slaapkamer of op zolder. En heb je al een eigen access point of router? Gebruik deze dan als extra wifi-punt en vergroot zo het bereik en de snelheid van je wifi-netwerk.

Een extra access point of router installeren

Je wifi-modem van Ziggo is een modem en wifi-router in één. Sluit je hier je eigen access point of router op aan, dan vergroot en versterk je het wifi-netwerk. Dan heb je namelijk niet op één, maar op twee plaatsen in huis een punt met een sterk wifi-signaal. Gebruik bij het installeren de exacte instellingen van je access point of router. Ben je die kwijt? Download dan de handleiding op de website van het access point.

Werkt je access point of router goed?

Heb je geen draadloos internet? Controleer dan eerst je access point of router, door vlakbij het apparaat draadloos een YouTube video te kijken. Bijvoorbeeld op je tablet. Lukt dit niet? Dan zit het probleem waarschijnlijk in je access point of router. Opnieuw opstarten helpt in veel gevallen al.

Hoe werkt de SmartWifi pod

Stap over op slimme wifi-versterkers

Is je eigen router of access point van vóór 2010? Dan is je apparatuur verouderd. Oude apparatuur kan je wifi-stabiliteit en -snelheid juist verslechteren, omdat je een tragere techniek gebruikt. Kies in dat geval voor een nieuw access point, zoals onze slimme wifi-versterkers: de SmartWifi pods

De SmartWifi pods werken perfect samen met onze modems en ze verbeteren overal in huis je wifi-signaal. Zelfs op zolder of in je tuin. En dat zonder het trekken van ingewikkelde kabels. 

 

Staat je access point of router goed?

Dikke muren, andere apparaten en het wifi-signaal van de buren, kunnen de snelheid van je wifi-verbinding beïnvloeden. Heb je geen of slecht werkend draadloos internet bij je router of access point? Dan kun je het volgende doen:

  • Zet je access point op een plek in huis waar je een minder goede wifi-verbinding hebt. Bijvoorbeeld op de eerste verdieping.
  • Plaats je access point niet achter een groot voorwerp, bijvoorbeeld een tv of kast. En ook niet in de buurt van een metalen object, zoals een radiator.
  • Zorg dat de afstand tussen je access point en andere elektronische apparaten minimaal 30 cm is.
  • Plaats je access point zo hoog mogelijk, het liefst in het midden van de ruimte.

Wist je dat deze apparaten je wifi-signaal verstoren?

Er zijn apparaten die je wifi-verbinding kunnen verstoren. Vaak zijn dit apparaten waar je niet direct aan denkt, zoals een draadloos telefoontoestel, babyfoon of videobewakingssysteem.

Meer weten over wifi

Je wifi precies instellen zoals jij dat wilt? Ook daar helpen we mee. We hebben handige stappenplannen voor het aansluiten van je modem, het aanpassen van je wifi-instellingen en het instellen van WifiSpots.

Installeren

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo