Overslaan en ga naar inhoud

Servicenummers

Voor bepaalde servicenummers betaal je kosten. De kosten voor betaalde servicenummers die beginnen met 09, 18, 084 en 08 bestaan uit twee delen. Je betaalt naast het tarief voor het servicenummer ook een gesprekstarief.

Kosten servicenummers

Bel je een servicenummer dat begint met 09, 18, 084 en 08? Dan betaal je voor:

 • het servicenummer zelf
  Het beltarief en starttarief zijn afhankelijk van het specifieke servicenummer. Een servicenummer heeft een beltarief per minuut (met een maximum van € 1 per minuut) of een beltarief per gesprek (met een maximum van € 1,40).
 • het telefonienetwerk van Ziggo
  Deze kosten bestaan uit het beltarief en het starttarief. Het standaard beltarief van Ziggo is € 0,13 per minuut met een starttarief van € 0,13 per gesprek.

Rekenvoorbeeld

Bel je bijvoorbeeld 3 minuten naar 0900-9292? Dit servicenummer heeft een beltarief van € 0,70 per minuut met een starttarief van 0,045 per gesprek. Voor dit gesprek betaal je in totaal € 2,66. De kosten voor dit gesprek zijn als volgt opgebouwd:

 • kosten voor het servicenummer:
  3 minuten x € 0,70 beltarief + 0,04 starttarief = € 2,14.
 • kosten voor het telefonienetwerk:
  3 minuten x € 0,13 beltarief + € 0,13 starttarief = € 0,52.

Heb je een abonnement op VolopBellen? 

De kosten voor het telefonienetwerk van Ziggo (€ 0,44) vallen binnen dit abonnement. Je betaalt dan in totaal € 2,14 voor dit gesprek. 

Het voordeel van Volop Bellen

Met een abonnement op Volop Bellen vallen de kosten voor het bellen naar een servicenummer binnen je abonnementskosten. Met Volop Bellen bel je ook nog eens voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar alle mobiele en vaste telefoonnummers in Nederland. Wil je ook genieten van het voordeel van VolopBellen?

Veelgestelde vragen

Lees alles over beltarieven.

Je hebt dan een servicenummer gebeld. Dit zijn nummers die beginnen met 090, 18, 084 of 087. De kosten voor deze nummers bestaan uit twee delen en staan daarom op 2 aparte regels.

Deze telefoonnummers hebben hetzelfde beltarief als vaste telefoonnummers in Nederland. Het standaard beltarief naar vaste nummers bij Ziggo is € 0,13 per minuut met een starttarief van € 0,13 per gesprek. Lees alles over tarieven.

Telefoonnummers die beginnen met 0800 zijn gratis servicenummers.

Aan Ziggo betaal je alleen de gebruikelijke gesprekstarieven voor het bellen naar een vast nummer. We hebben helaas geen invloed op de kosten die de aanbieder van het servicenummer in rekening brengt.