Overslaan en ga naar inhoud

SmartWifi pods

Vergroot je wifi-netwerk met deze slimme zeshoekige wifi-versterkers

Instellen en aanpassen

Deco M4 van TP-Link

Download de SmartWifi app

Haal meer uit je wifi-verbinding!
  • Installeer je SmartWifi pods in een handomdraai
  • Controleer de wifi-kwaliteit in huis met een thuisscan
  • Optimaliseer je wifi met één druk op de knop

SmartWifi web

Ken je Smartwifi web al? SmartWifi web is een verlengde van de huidige SmartWifi app. Via je browser pas je makkelijk je modem-instellingen aan en beheer je je netwerk. Met SmartWifi web heb je toegang tot een aantal geavanceerde instellingen. Denk aan DHCP, poort forwarding en het instellen van MAC-filtering. Ga meteen naar Smartwifi web.

Iedereen met een SmartWifi modem en eventuele SmartWifi pods kan SmartWifi app en SmartWifi web gebruiken. Lees meer over SmartWifi.

Omdat je een extra beveiligingscode voor het inloggen nodig hebt, moet je je gebruikersnaam aanpassen naar je e-mailadres. Heb je dit nog niet? Dan pas je tijdens het inloggen in SmartWifi web eerst je gebruikersnaam aan. Je doorloopt automatisch de stappen wanneer je inlogt via smartwifiweb.ziggo.nl.

Om gebruik te maken van SmartWifi web, moet je extra beveiliging in je account voor Mijn Ziggo inschakelen. Hierdoor zijn je gegevens nog veiliger en voorkom je dat anderen zomaar kunnen inloggen vanaf een andere locatie. Door gebruik te maken van je e-mailadres, wachtwoord én extra sms-code, weten we zeker dat jij het bent. Heb je dit nog niet? Dan ga je eerst automatisch naar de pagina om de extra beveiliging bij inloggen in te schakelen.

Extra beveiliging zorgt ervoor dat je jouw gegevens nét iets beter beschermt. Zodra deze functie is ingeschakeld, gebruik je voortaan een sms-code ter verificatie om in te loggen. Heb je dit nog niet ingesteld? Ga dan naar smartwifiweb.ziggo.nl en volg de stappen bij inloggen. Je kan de extra beveiliging bij inloggen ook aanpassen in de account instellingen in Mijn Ziggo.

Wanneer je aangeeft dat het om een vertrouwd apparaat gaat, is je inlogsessie tot 90 dagen beschikbaar. Na 90 dagen wordt er opnieuw gevraagd om met een extra sms-code in te loggen. Na het inschakelen van extra beveiliging kun je via smartwifiweb.ziggo.nl inloggen in SmartWifi web.

Wifiboosters kunnen een beetje warm worden, dat is normaal. Zorg er wel voor dat je Wifibooster genoeg ventilatie heeft en zijn warme lucht kwijt kan.

Specificaties

  • Slimme wifi
  • 802.11ac/n/a 5 GHz
  • 802.11n/b/g 2.4 GHz
  • 1 LAN-aansluiting tot 1000 Mbit/s

Veelgestelde vragen

Sercomm is de fabrikant van de SmartWifi pods. De conformiteitsverklaring bekijk je hier.

De SmartWifi pods vormen samen één netwerk en kunnen onderling worden verbonden op twee manieren: draadloos (via wifi) en met een internetkabel. Als je de mogelijkheid hebt om een internetkabel te gebruiken zorgt dat altijd voor een betere verbinding. Dit is vooral belangrijk bij huizen waar de wifi zijn weg moet proberen te vinden door betonnen of betegelde muren en vloeren.

Verschillende mesh-wifi-systemen werken niet samen. Er zijn twee typen SmartWifi pods bij Ziggo. Heb je de TP-Link Deco M4? Dan kun je die uitbreiden met extra TP-Link Deco pods. Heb je de zeshoekige SmartWifi pods van Ziggo? Dan kun je die uitbreiden met de pods van dat type.

Of je de wifiboosters van je oude internetaanbieder kunt gebruiken weten we niet. Als je al wifi-versterkers van het merk TP-Link  hebt, kun je dat zeker proberen. Andere merken hebben we niet getest.