background
Vikings seizoen 1

Vikings seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series

9 afleveringen | 2013 | 42 min |    | Beschikbaar t/m 31-08-2019

In het Scandinavië van de achtste eeuw ontmoeten we Ragnar Lothbrok, een boer en krijger die droomt van rijkdom door het plunderen van schepen. Ragnar werkt in het geheim aan een project dat de wereld van de Vikingen op zijn kop zal zetten. Maar eerst moet Ragnar de leider van zijn groep, de machtige Earl Haraldson, ervan overtuigen dat dit een goed idee is.
De grote dag is daar, de eerste reis van Ragnar Lothbrok naar het onbekende Westen. De Viking moet nu nog mannen zien te verzamelen die samen met hem de reis naar het onbekende aan willen gaan. Earl Haraldson vertouwt de zaak niet.
Een klooster in Lindesfarne staat op het punt om te ondervinden hoe Vikingen aanvallen. Ragnar en zijn bemanning plunderen het klooster en nemen een paar gelovigen mee als slaaf. Earl Haraldson wordt geconfronteerd met de schatten die de mannen mee naar huis hebben genomen en kan niet anders dan toegeven dat dit een goed idee was. Ragnar wordt dan ook op een tweede trip gestuurd. Het onbekende Westen is niet langer onbekend.
De Vikingen gaan terug naar Engeland om te zien welke andere schatten deze nieuwe wereld te bieden heeft. Ragna en zijn crew gaan met toestemming van Earl Haraldson op pad. Alleen weten ze niet dat een spion van Earl ook aan boord is. Na een bloedbad op het strand vallen de Vikingen het dorp Hexam binnen en zaaien daar paniek. In het midden van de strijd ontdekken Ragnar en Lagertha dat hun acties vergaande consequenties hebben en dat Earl Haraldson altijd over hun schouder meekijkt.
In de Great Hall of Kattegat voorspelt een ziener de toekomst van Earl Haraldson en vertelt hem dat Ragnar Lothbrok hem dood wil hebben. De vraag is nu wie de Goden willen laten leven? Haraldson neemt alvast voorzorgsmaatregelen om zichzelf te beschermen. Earl steekt de boederij van Ragnar in brand, maar Ragnar komt ongeschonden weg.
Ragnar is zwak en gewond maar neemt het toch op tegen Earl, nadat aan het licht komt dat Rollo is gemarteld op bevel van Haraldson. De twee mannen gaan de confrontatie aan. Slechts één man zal hier levend uit komen.
Ragnar en zijn mannen komen aan in Engeland en zetten hun kamp op. King Aelle verwelkomt zijn broer en vraagt hem om zijn leger te leiden. Maar ze worden al snel verslagen, wanneer Ragnar hen in het donker aanvalt. Ragnar eist 2000 pond van de Koning in ruil voor zijn broer. Aelle denkt er niet aan om te betalen en valt aan.
Ragnar en zijn familie reizen naar Uppsala om de Goden eer te bewijzen. Ze maken de tocht elke negen jaar en dit keer vragen ze Athelstan om met hen mee te gaan. Ragnar heeft nog moeite met het verlies van hun baby en Lagertha is bang dat ze hem geen zoon kan geven.
Ragnar, zijn broer Rollo, zoon Bjorn en Floki reizen naar Götland om een geschil over land te beslechten met Jarl Borg. Terwijl ze wachten op een reactie van Koning Horik over het voorstel van Borg, ontmoet Ragnar de prachtige prinses Aslaug. Lagertha heeft nachtmerries en vraagt de ziener om advies. Maar dan breekt de zwarte pest uit in het dorp.
Vikings seizoen 1
Anderen keken ook:

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.