Overslaan en ga naar inhoud
Prime Video top 10
PRIME VIDEO • FILMS & SERIES • TOP 10

Stream top 10 - Prime Video

Benieuwd naar de trending titels op Prime Video? Dan hebben wij dé films en series van dit moment voor je op een rijtje gezet. Van verrassende Nederlandse producties, tot internationale toppers. Bij Prime Video vind je het allemaal. Lees snel verder en laat je inspireren. 

1. Jorik

Serie (2024) • 1 seizoen

Ken jij Jorik Scholten nog? Beter bekend als Lil’ Kleine, werd hij in 2021 ‘gecanceld’, omdat hij beschuldigd werd voor het mishandelen van zijn ex-vriendin Jamie Vaes. Benieuwd wat er sindsdien met Jorik en zijn carrière gebeurd is en hoe zijn leven nu verloopt?  

In deze documentaire vertelt Jorik voor het eerst zijn kant van het verhaal. Krijg een unieke kijk in zijn leven, terwijl hij open vertelt over de problemen waarmee hij worstelt. 

2. Retribution

Film (2023)

Retribution is een avontuur, waarbij je de adrenaline door je lichaam voelt stromen. Terwijl hij op een doodgewone ochtend zijn kinderen naar school brengt, ontvangt zakenman Matt Turner (gespeeld door Liam Neeson) een angstaanjagend telefoontje van een onbekend nummer. Een mysterieuze stem aan de andere kant van de lijn dreigt met de ontploffing van een bom onder zijn auto en alleen als hij bevelen opvolgt zal de bom niet afgaan.  

Matt wordt in een race tegen de klok gezogen, terwijl hij het raadsel probeert op te lossen om zijn kinderen te kunnen redden. Retribution zit boordevol actie en spanning en is daarom een film die je niet mag missen! Durf jij het aan om deze film te kijken? 

3. Reacher

Serie (2022 - 2024) • 2 seizoenen

Ken jij de films en boeken over Jack Reacher? Duik dan nog dieper in de reeks met deze serie, waarin Alan Ritchson de rol van Jack Reacher vertolkt. Wanneer Reacher onterecht wordt gearresteerd voor een misdaad die hij niet beging, staat zijn leven op zijn kop. In het eerste seizoen staat hij voor de ultieme uitdaging: zijn onschuld bewijzen.  

In het tweede seizoen stijgt de spanning wanneer leden van Reacher's voormalige militaire eenheid op mysterieuze wijze sterven. Vastberaden om gerechtigheid te vinden, zint Reacher slechts op één ding: wraak.  

Terwijl Reacher zich omringt met bondgenoten en vrienden onthult de serie een onverwachte, zachtaardige kant van deze ruige eenling. Rauwe actie in combinatie met menselijke kwetsbaarheid, zorgen voor een actieserie met verrassend veel diepgang. 

4. Expats

Serie (2024) • 1 seizoen

Expats is een serie die je meteen grijpt en niet meer loslaat. In het bruisende Hong Kong volg je een groep expats, die na een enkele ontmoeting betrokken raaktbij een ingrijpende gebeurtenis. Om wat voor incident het precies gaat? Dat wordt beetje bij beetje duidelijk in de afleveringen. 
 
Deze serie draait om schuld en verantwoordelijkheid en zit boordevol geheimen en intriges. Dankzij het acteertalent van onder andere Nicole Kidman, Sarayu Rao en Ji-young Yoo, de prachtige beelden en de boeiende wendingen, is deze serie een absolute aanrader voor liefhebbers van spannende drama's! 

5. Saltburn

Films (2023)

Volg het meeslepende verhaal van de jonge Oxford-student Oliver Quick (gespeeld door Barry Keoghan). Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij Felix Catton (Jacob Elordi) ontmoet. Olivier nestelt zich in de kringen van Felix zijn familie en ontvangt al snel een uitnodiging om de zomer door te brengen op hun landgoed Saltburn.   

Wat daar begint als een droomachtige periode van luxe en vriendschap, ontaard al snel in duistere geheimen en verborgen motieven. Felix en zijn familie betwisten namelijk Oliver's ware identiteit en intenties. Tussen de leugens en het verraad dat volgt, is er eigenlijk maar één vraag: wie is Oliver echt? 

6. Role Play

Film (2024)

Stap binnen in de wereld van Emma (Kaley Cuoco) en Dave (David Oyelowo), terwijl ze hun trouwdag vieren met een opwindend rollenspel in het bruisende New York City. Maar wat begint als een onschuldig avontuur, neemt al snel een gevaarlijke wending. Een mysterieuze man onthult namelijk Emma's geheime leven als huurmoordenaar.   

Doordat de waarheid aan het licht is gekomen, raakt het leven van Emma's gezin in gevaar. Nu moet ze al haar moed en dodelijke vaardigheden aanspreken om hen te beschermen. Durf je de spanning van deze bloedstollende film aan? Ontdek hoe Emma zichzelf en haar geliefden verdedigt en ervaar de adrenaline!  

7. LOL: Last One Laughing S2

Serie (2023) • 2 seizoenen

Na het succes van het eerste seizoen, zijn Philippe Geubels en Jeroom Snelders terug met LOL (Last One Laughing) seizoen 2!   

Tien Nederlandse top-cabaretiers gaan de strijd met elkaar aan in een hilarische uitdaging. De comedians van dit seizoen zijn onder anderen Arjan Ederveen, Ruben van der Meer en Jelka van Houten.   

Zij gaan de uitdaging aan om elkaar aan het lachen te maken, terwijl ze zelf hun lach moeten inhouden. Het doel? Wie kan het langst serieus blijven en de titel 'Last One Laughing' bemachtigen? Hoe lang hou jij het vol om niet te lachen? 

8. Lamborghini: The Man Behind The Legend

Films (2022)

Stap in het leven van Ferruccio Lamborghini: een man met vele talenten en passies. Ferruccio is in eerste instantie een fabrikant van tractoren en militaire voertuigen. Tot het jaar 1963, dan waagt hij namelijk de sprong naar de autowereld met zijn legendarische merk Lamborghini.  

Deze film onthult echter meer dan alleen de professionele prestaties van Ferruccio. Het vertelt ook een boeiend verhaal van een persoonlijk leven vol drama, passie en een beruchte rivaliteit. Ontdek de fascinerende wereld van een man die niet alleen machines, maar ook harten wist te veroveren. Laat je betoveren door het verhaal achter het legendarische Lamborghini! 

9. De Tatta's

Film (2022)

Wat zou jij doen als je plots heel rijk bent? Voor Erik (Leo Alkemade) is rijk zijn een droom die hij graag werkelijkheid ziet worden. Hij ziet zichzelf al in een prachtige villa wonen met zijn gezin, omringd door de nodige luxe en comfort. Maar dan, net wanneer zijn droom binnen bereik lijkt te komen, neemt zijn leven een onverwachte wending. Een ambitieuze investering pakt namelijk niet goed uit en het gezin verliest alles.  

Ze worden gedwongen om te verhuizen naar een bescheiden flat in een buitenwijk. Maar dan begint het echte avontuur pas. Ontdek hoe nieuwe buren nieuwe vriendschappen brengen en hoe Erik voor een tweede kans staat. Durft hij het aan en maakt hij deze keer niet dezelfde fouten? Bereid je voor op een avontuur vol humor, verrassingen en waardevolle levenslessen. 

10. Hardcore Never Dies

Films (2023)

Met meer dan 100.000 bezoekers in de bioscoop, heeft Hardcore Never Dies een Gouden Film gewonnen.  

Michael (Joes Brauers) is een jonge dromer van 17 jaar oud, met een grote passie voor muziek. Hij verlangt naar niets anders dan een glorieuze toekomst als pianist. Maar helaas, de weg naar zijn muzikale dromen is niet gemakkelijk.   

Totdat zijn leven een onverwachte wending neemt. Broer Danny (Jim Deddes) is namelijk altijd avontuurlijk en heeft een verrassing voor hem. Hij neemt Michael mee binnen de gabberscene van Rotterdam. In de bonkende beats en energie, vindt Michael niet alleen inspiratie, maar ook een geheel nieuwe wereld die wacht om door hem ontdekt te worden. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht