Overslaan en ga naar inhoud
Netflix top 10
NETFLIX • FILMS & SERIES • TOP 10

Stream top 10 - Netflix

Zin in een avondje Netflixen? Dan hebben wij de populairste series en films, die je nu op Netflix kunt vinden, voor je op een rijtje gezet. Ontdek wat er op dit moment hot is en geniet tegelijkertijd van onze all-time favourites. Dankzij deze tips raak je voorlopig niet uitgekeken! 

1. American Nightmare

Serie (2024) • 1 seizoen

American Nightmare is een recente miniserie over de ontvoering van de Amerikaanse Denise Huskins. Het is maart 2015 als Denise en haar vriend ‘s nachts wakker worden gemaakt. Voor ze doorhebben wat er aan de hand is, wordt haar vriend vastgebonden en Denise ontvoerd. Maar enkele dagen na haar ontvoering, staat ze opeens weer op de stoep. Is Denise wel écht ontvoerd of is de situatie nog erger dan we dachten? 

Deze driedelige serie pluist de zaak tot op de bodem uit. Aan de hand van nog niet eerder vertoond materiaal, laat de serie zien hoe het corrupte Amerikaanse strafrechtsysteem heeft bijgedragen aan het verloop van de zaak. Klaar om op het puntje van je stoel te zitten? Je zult er geen spijt van krijgen! 

2. Berlín

Serie (2024) • 1 seizoen

Als je van La Casa de Papel hebt genoten, dan moét je deze prequel ook gaan kijken! Volg het leven van Berlín vóór de gebeurtenissen in La Casa de Papel. De charismatische sociopaat is in Parijs, bezig met het plannen van een overval op een veilinghuis. Maar dan wordt hij verliefd op de vrouw van de veilingsmeester, wat de roof opeens een stuk moeilijker maakt dan gedacht.  

In deze spin-off ontdek je de zachte kant van het beroemde personage Berlín. Bereid je voor op een serie in de stijl van La Casa de Papel, inclusief de terugkeer van een aantal bekende personages. 

3. Griselda

Serie (2024) • 1 seizoen

“Er is maar één persoon waar ik bang voor ben, en dat is Griselda.” - Pablo Escobar” 

 In deze nieuwe serie speelt Sofía Vergara (bekend van Modern Family) de gevreesde drugsbarones Griselda Blanco. Het verhaal begint als Griselda met haar gezin van het Colombiaanse Medellín naar het Amerikaanse Miami vlucht. Eenmaal aangekomen, besluit ze dat een baantje bij een reisbureau niet genoeg oplevert en gooit ze het over een andere boeg…  

Laat je meeslepen in een wereld van macht, drugs en moord. Ook wel bekend als The Cocaine Godmother, is Griselda’s levensverhaal een bloedstollende serie die je moét zien. 

4. Society of the Snow

Film (2024)

Society of the Snow is nu al één van de meest geprezen Netflix-films van 2024. Dit waargebeurde verhaal gaat over een vliegtuigramp uit 1972. Het Uruguayaanse rugbyteam is in dat jaar op weg naar een belangrijke wedstrijd in Chili, als ze neerstorten in het Andesgebergte. De jonge spelers die de crash overleven, moeten maar liefst 72 dagen zien te overleven op de afgelegen besneeuwde toppen van de Andes.   

Doordat scènes zijn opgenomen op de locaties van de daadwerkelijke ramp, beleef je dit heldhaftige verhaal in de meest realistische en pure vorm. Deze film is een ode aan de onverwoestbaarheid van broederschap en is elke minuut van je tijd waard.    

5. Leave the World Behind

Film (2023)

Leave the World Behind is de nieuwste Netflix-thriller met Julia Roberts. Zij speelt Amanda, die samen met haar gezin besluit om op lastminute-vakantie te gaan naar Long Island. 

Aangekomen bij het vakantiehuis, wordt hun idyllische getaway opeens verstoord als de eigenaar van het huis en zijn dochter op de stoep staan. Maar waarom?  Wanneer de wifi het niet meer doet, de radio stopt en bellen ook niet meer lukt, wordt het al snel duidelijk dat zelfs een Ziggo monteur deze situatie niet meer gaat kunnen fixen.  

Deze verrassende film is gebaseerd op een roman uit 2020, welke door regisseur Sam Esmail is getransformeerd in een apocalyptische thriller, die compleet aansluit op het leven van vandaag de dag. 

6. Wednesday

Serie (2023) • 1 seizoen

Ken je de Addams Family nog? Tienerdochter Wednesday heeft met deze Netflix-serie haar eigen spin-off gekregen! We volgen Wednesday die haar paranormale krachten onder controle probeert te krijgen, tijdens haar studie aan Nevermore Academy. Maar na een reeks moorden begrijpt ze al snel dat er hier iets niet helemaal pluis is.  

Bereid je voor om verliefd te worden op de eigenzinnige wereld van Wednesday Addams, inclusief haar donkere kijk op het leven. Deze serie is een perfecte mix van zwarte humor en mysterie. Bovendien is er een tweede seizoen op komst!  

7. Stranger Things

Serie (2016 - 2025) • 5 seizoenen

Stranger Things is een van de best bekeken series op Netflix. En wij snappen de hype compleet! Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘80, in het fictieve stadje Hawkins.   

Wanneer een twaalfjarige jongen opeens verdwijnt, volgt een reeks onverklaarbare gebeurtenissen. De vrienden en familie die de jongen zoeken, ontdekken een verborgen laboratorium, duistere experimenten en het bestaan van een parallelle dimensie. Wat is hier aan de hand?   

Seizoen na seizoen weten de makers van deze serie iedereen opnieuw mee te sleuren in een ongelofelijk verhaal. Stranger Things is een sciencefiction-drama met een geheel eigen stijl, dat je absoluut gezien moet hebben. 

8. Red Notice

Film (2023)

Met een sterrencast als Dwayne “The Rock” Johnson, Gal Gadot én Ryan Reynolds weet je dat je goed zit! In deze actiekomedie speelt Dwayne een FBI-agent en Ryan een meesterlijke kunstdief. Normaal zijn ze elkaars vijanden, maar nu moeten ze noodgedwongen een duo vormen om ‘s werelds meest gezochte kunstdief (Gal) te vangen.   

Met een flinke dosis humor, plottwists en vette actiescènes, is Red Notice de perfecte film voor een avondje ontspannen tv kijken.   

9. The Adam Project

Film (2022)

The Adam Project is een spannende sciencefictionfilm met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Deze film vertelt het verhaal van de tijdreizende piloot Adam. Hij reist terug naar de tijd van zijn jeugd, om zijn jongere zelf te ontmoeten. Samen proberen ze een rampzalige gebeurtenis in de toekomst te voorkomen, terwijl ze geconfronteerd worden met verschillende vijanden en obstakels.  

Naast actie, avontuur en humor, raakt deze film ook een gevoelige snaar door de band tussen Adam en zijn jongere zelf te verkennen. Een must-watch voor liefhebbers van sciencefiction en avontuurlijke films.  

10. The Gray Man

Films (2022)

The Gray Man is naar onze mening een actiefilm die je gezien moet hebben. In deze film speelt Ryan Gosling de CIA-agent Court Gentry. Nadat hij erachter komt dat de CIA zijn collega’s op een doelwit-lijst zet, besluit hij het op een lopen te zetten. Een slimme zet, want niet veel later schakelt zijn voormalige werkgever een huurmoordenaar in (gespeeld door Chris Evans) die hem achternagaat.  

The Gray Man is een spannende kat-en-muis-spel, met een spectaculair decor, bloedstollende stunts en een lekker hoog tempo. De film is daarom niet voor niets een van de all-time favourites op Netflix.  

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht