Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Serielijst Movies & Series L en XL

Elke maand een update

Boodschappenlijstjes, to-dolijstjes en verlanglijstjes… we houden van lijstjes. Maar je favoriete lijstje bestaat natuurlijk uit series! De nieuwste, de meest bekeken of andere must see-series: welk lijstje kies jij?

Maak je keuze:

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Top 5 nieuwe series

1. Warrior | actie, drama

Kijk vanaf 5 oktober seizoen 2 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Warrior is een actievol misdaaddrama dat zich afspeelt tijdens de brute Tong Wars van Chinatown in San Francisco aan het einde van de 19e eeuw.
De serie is gebaseerd op een 50 jaar oude opzet voor een vechtsportserie van niemand minder dan Bruce Lee. In de nieuw gemaakte serie is het gros van de cast Aziatisch en worden de Aziatische vechtsporten bedreven door Aziatische karakters, de vuistgevechten door Ieren in de pub en Western-gevechten door cowboys.

Seizoen twee volgt de rivaliserende Chinatown tongs, de Hop Wei en de Long Zii. Na de rampzalige confrontatie van vorig seizoen is vechtsport-wonderkind Ah Sahm terug bij de Hop Wei en vastbesloten om wraak te nemen op Long Zii's nieuwe leider, zijn zus Mai Ling (Dianne Doan).

Kijk vanaf 8 oktober seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

In deze Braziliaanse serie volgen we Luiza, Natalie en Verônica, drie idealistische vrouwen die samen ‘Aruana’ oprichten: een organisatie die onderzoek doet naar een dubieus mijnbouwbedrijf in het Amazonewoud. De activisten verzamelen een overvloed aan bewijsmateriaal dat milieucriminaliteit aan het licht brengt en ontrafelen een gevaarlijk web van misdaden en geheimen. Ondertussen hebben ze hun handen vol aan hun persoonlijke drama’s.

De inspiratie voor deze serie kwam uit het veranderende klimaat en de verwoesting van het regenwoud. Greenpeace heeft de bedenkers geadviseerd tijdens het maken van de serie. Een spannende must-see!

Kijk vanaf 8 oktober seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Heb je altijd al gehoopt dat zeemeerminnen bestaan? Dan is Siren iets voor jou.

De serie speelt zich af in de kustplaats Bristol Cove. Volgens een eeuwenoude legende was het plaatsje ooit de thuisbasis van zeemeerminnen. Wanneer een mysterieus meisje verschijnt, staat het hele dorp op zijn kop.

Kijk nu seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Hoe we deze HBO/BBC-serie moeten omschrijven? Een 'overweldigende, veelzijdige komedie-dramaserie' komt aardig in de buurt. De serie is een tikje provocerend met onderwerpen als seksueel geweld, racisme, de invloed van sociale media en de grote stress waaronder 20'ers leven. I May Destroy You is helemaal 2020. Zo maak je kennis met fitnessinstructeur Kwame, die verslaafd is aan datingapp Grindr. En Arabella (Michaela Coel) worstelt met haar tweede roman over een sterke, zelfverzekerde vrouw. Ze blijkt verkracht en iemand heeft iets in haar drankje gedaan. Maar het hoe, waar en waarom is niet duidelijk...

Kijk nu seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Over de hele wereld start een nieuw 'fenomeen'. Krachtige lichtflitsen vinden plaats in de oceaan en mensen uit het verleden verschijnen uit 3 tijdsperioden; het stenen tijdperk, de Vikingtijd en de late jaren 1800. Niemand begrijpt hoe dit mogelijk is en de mensen uit het verleden, de 'Beforeigners' (voortekenaars), hebben geen herinnering aan wat er is gebeurd. De serie gaat over twee personen die op mysterieuze wijze in Oslo verschijnen. Zij zijn de eersten van velen uit het verleden die vluchten naar de tegenwoordige tijd.

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Top 5 meest bekeken afgelopen maand

1. Godfather of Harlem | misdaad, biografie

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Oscar-winnaar Forest Whitaker speelt de Godfather of Harlem. Hij is de beruchte misdaadbaas Bumpy Johnson die begin jaren 60 na tien jaar gevangenis terugkeert naar de buurt waar hij ooit de baas was. Zijn buurt is echter inmiddels in handen gekomen van de Italiaanse maffia.

Kijk seizoen 1 en 2 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Grey’s Anatomy-fans opgelet: de makers van Saving Hope doen er nog een schepje bovenop. Wanneer hoofd chirurgie Dr. Charles Harris en zijn verloofde Dr. Alex Reid onderweg zijn naar hun huwelijk, krijgen ze een auto-ongeluk waarbij Charles (‘Charlie’) in een coma belandt. De serie volgt de doktoren van Hope Zion Hospital in een bovennatuurlijk medisch drama vol spanning, verdriet, lust en romantiek. Kortom: alles waar je op hoopt bij een fijne ziekenhuisserie.

Kijk seizoen 1 t/m 8 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Na bijna een decennium Game of Thrones was in 2019 de laatste aflevering. Acht seizoenen lang genoten we van het uitstapje naar het fictieve continent Westeros, met al zijn perikelen. Een wereld van politiek gekonkel, draken, slachtpartijen, een ijsmuur met daarachter een eeuwenoud kwaad...

Heb je Game of Thrones nog steeds niet gezien? Dan is het verplichte kost voor 2020. Ja óók als je niet van fantasy houdt. De serie lijkt soms net een soap: verhaallijnen lopen door elkaar en de ene na de andere personage legt het loodje. Daarom helpen we je graag op weg met het Game of Thrones-woordenboek en een uitleg van de verschillende personages.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL 

Ga maar vast op het puntje van je stoel zitten, want HBO komt met iets nieuws: een fantasy-horrorserie.

Lovecraft Country speelt zich af in de jaren vijftig en volgt Atticus. Samen met zijn oude vriendin Letitia en zijn oom George maakt hij een roadtrip door Amerika, op zoek naar zijn vermiste vader. Het wordt een strijd om overleving, waarin ze te maken krijgen met de racistische verschrikkingen van blank Amerika en angstaanjagende monsters die zo uit een boek van H.P. Lovecraft zouden kunnen komen.

Volg deze miniserie bij Ziggo Movies & Series L en XL 

HBO heeft de smaak goed te pakken met miniseries, want na Chernobyl (2019) en The Plot Against America (2020) komt HBO met een nieuwe miniserie. Mark Ruffalo pakt een dubbelrol in het familiedrama I Know This Much Is True. Hij speelt namelijk de broers Dominick en Thomas Birdsey. Thomas is de paranoïde en schizofrene tweelingbroer van het stel. Zijn broer Dominick probeert hem weg te halen uit zijn tehuis, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Deze zesdelige verfilming van het boek van Wally Lamb is geregisseerd door Derek Cianfrance. Het boek van Lamb stond een tijdje op nummer 1 als New York Times Bestseller en is een Oprah Book Club Selection. Het verhaal is dus al bekroond en met de bijzondere dubbelrol van Ruffalo óók het kijken waard.

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Top 5 must see

1. Succession | drama

Kijk seizoen 1 en 2 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Macht, politiek, geld en familie. Het zijn dé ingrediënten voor een typisch HBO-drama. De inzet van deze serie? Het leiderschap over een New Yorkse mediareus, met het Amerika van Donald Trump als decor en een vleugje satire voor de smaak.

De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media en entertainment bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Succession volgt de familie terwijl selfmade man Logan als 80-jarige CEO fouten begint te maken.

De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat zelf ook zo? Verwacht trouwens geen bloedserieus drama. Regisseur Adam McKay – bekend van de met een Oscar bekroonde komedie-drama The Big Short – is eveneens komiek en schreef mee aan de scenario’s van Saturday Night Live.

Kijk seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Hou je van politiek drama? Dan is deze serie wat voor jou. Mrs. America is een drama dat losjes is gebaseerd op het verhaal van de beweging die in de jaren 70 streed voor gelijke rechten en aanpassingen van bepaalde wetten. De conservatieve activist Phyllis Schlafly (Blanchett) verzette zich hier echter onverwacht tegen en zette met haar achterban de emancipatiestrijd op scherp. Mede door dit verzet veranderde het Amerikaanse politieke landschap voorgoed.

Kijk seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Actrice Zendaya speelt de heftige rol van een drugsverslaafde tiener in deze door rapper Drake geproduceerde HBO-serie. Aflevering 1 van Euphoria zorgde in Amerika direct voor ophef en wordt al vergeleken met de schokkende Netflix-hit 13 Reasons Why.

“Ooit was ik gelukkig, tevreden terwijl ik ronddreef in mijn eigen oerbad. Tot ik op een dag ineens keer op keer werd geplet door de wrede baarmoeder van mijn moeder Leslie”, zegt de 17-jarige Rue in de voice-over aan het begin van de eerste aflevering. Door een heftige geboorte - vlak na 9/11 – kampt Rue met psychische stoornissen die met behulp van pillen worden onderdrukt. Met als resultaat: verslaving, aan van alles en nog wat om te ontsnappen aan haar weinig euforische leven en een ‘systeem’ waarin ze zich maar geen weg weet te vinden.

Het verhaal begint als Rue na de zomervakantie terugkeert uit rehab en zogenaamd clean weer naar school gaat. Dat ze lang niet de enige is met issues wordt snel duidelijk. Het leven van de Amerikaanse tieners in deze remake van een Israëlische serie, gaat beslist niet over rozen. De titel van de acht afleveringen tellende serie is dan ook een sarcastische verwijzing naar de toevlucht die Rue zoekt in drugs.

Kijk de miniserie bij Ziggo Movies & Series L en XL

Je hebt must sees en je hebt múst sees. De miniserie Chernobyl over de kernramp uit 1986 in de toenmalige Sovjet-Unie is er eentje uit de buitencategorie. Wereldwijd een hit. Unaniem hooggewaardeerd. Bij IMDb zelfs in de top 5 van beste series ooit!

In de vroege ochtend van zaterdag 26 april 1986 gaat het gruwelijk mis. Reactor 4 explodeert. Medewerkers van de kernenergiecentrale leggen direct hun levens in de waagschaal om de catastrofale ontploffing onder controle te krijgen. Chernobyl gaat over de ramp, de bestrijding en over het politieke wegduiken voor verantwoordelijkheid. Reserveer alvast het puntje van je stoel.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

In een alternatief hedendaags Amerika heerst onrust. De Seventh Cavalry is een terroristische groep die onder andere de politie in het hele land aanvalt. De agenten dragen voor hun veiligheid een gemaskerd superheldenkostuum. Zo ook Angela Abar, politieagente in Tulsa, Oklahoma. Ze vindt een medestander in FBI-agent Laurie Blake, tijdens haar pogingen om de identiteit van haar en andere agenten geheim te houden.

Watchmen, uit de DC Comics-stal, was al eens verfilmd. Deze serie kan worden gezien als een sequel ervan. Onder de oppervlakte van de serie bespreekt Watchmen sociale issues in de VS, met name white supremacy, en probeert een antwoord te geven over wat er met je gebeurt als je een (superhelden)masker draagt.

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL
Movies & Series XL

Combineer je internet van Ziggo mét Vodafone?

Dan krijg je gratis extra's

Combineer internet van Ziggo met Vodafone en geniet elke maand van non-stop gratis extra's, zoals het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series zoals Game of Thrones, Westworld en Chernobyl.