Serielijst Movies & Series L en XL

Serielijst Movies & Series L en XL

Elke maand een update

Boodschappenlijstjes, to-dolijstjes en verlanglijstjes… we houden van lijstjes. Maar je favoriete lijstje bestaat natuurlijk uit series! De nieuwste, de meest bekeken of andere must see-series: welk lijstje kies jij?

Update: 8 juli 2021

Maak je keuze:

Serielijst Movies & Series L en XL

Top 5 nieuwe series

1. The White Lotus | comedy

Vanaf 12 juli exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series L & XL

Volg de gasten en het personeel van het exclusieve vakantieresort The White Lotus in deze nieuwe zesdelige satirische serie van HBO. De gasten zijn van plan om zich een week in de watten te laten leggen en als herboren huiswaarts te keren. Langzaam maar zeker komen er bij de blije vakantiegangers, het vrolijke personeel en het idyllische resort zelf, kanten naar boven die niemand voor mogelijk had gehouden… Met onder meer Murray Barlett (Looking), Connie Britton, (Nashville) en Jennifer Coolidge (2 Broke Girls). Elke week een nieuwe aflevering.

Kijk seizoen 1 wekelijks (2 afleveringen) bij Ziggo Movies & Series (L/XL)

Het personage is bekend, de gebeurtenissen zijn nieuw. Clarice gaat over Clarice Starling, de FBI-agente die in de filmklassieker Silence of the Lambs samenwerkte met seriemoordenaar Hannibal ‘The Cannibal’ om een andere seriemoordenaar te pakken. De rol die 30 jaar geleden met verve werd gespeeld door Jodie Foster – waarvoor ze werd beloond met een Oscar – is nu voor de Australische actrice Rebecca Breeds. De serie begint ná de gebeurtenissen in de film, wanneer Clarice wordt toegevoegd aan een team dat seriemoordenaars en zedendelinquenten moet opsporen.

Seizoen 2 is onlangs toegevoegd bij Ziggo Movies & Series (L en XL)

Het echtpaar Paul en Ally is terug in een nieuw seizoen van het opvoeddrama Breeders. Zoals zoveel ouders probeert ook dit stel de carrières te combineren met de zorg voor de kinderen. Een taak die niet altijd even soepel verloopt. Zeker niet als er onverwacht een (schoon)vader intrekt, zoals we in het eerste seizoen hebben gezien. In seizoen 2 komen ze weer voor heel andere uitdagingen te staan. Leuk weetje: Martin Freeman, die de rol van Paul speelt, bedacht de serie zelf en baseerde het op zijn eigen ervaringen als werkende vader. We kennen Martin o.a. van mooie rollen in Fargo, Sherlock en The Hobbit. Seizoen 1 zie je ook bij Ziggo.

Onlangs toegevoegd bij Ziggo Movies & Series (L en XL)

‘We zijn toch op de wereld om mekaar te hellepen, niet waar?’ Het is misschien wel het bekendste liedje uit de oer-Hollandse komedie ’t Schaep met de 5 Pooten. De serie gaat over de belevenissen van de kroegbaas en de stamgasten van een bruin café in de Jordaan. In onvervalst Amsterdams delen Doortje (Loes Luca), Lukas (Marc-Marie Huijbregts), Lena (Georgina Verbaan) en vele anderen hun 'wel en wee' met kroegbaas Kootje de Beer (Pierre Bokma). De met een Nipkowschijf bekroonde serie is een remake van het origineel uit 1969 en was eerder te zien bij de NPO.

Kijk seizoen 2 exclusief bij Ziggo Movies & Series L en XL

Bij de naam Betty denk je niet meteen aan stoere chicks op skateboards, maar dat is toch echt wat een Betty is in New York. In de rauwe HBO-serie Betty proberen vijf jonge vrouwen hun plekje te veroveren in de New Yorkse skatewereld waar mannen in de meerderheid zijn. De vrouwen – de Betty’s – skaten samen, maar ook hun privélevens raken steeds meer met elkaar verweven. De serie, die een spin-off is van de skatefilm Skate Kitchen, telt nu twee seizoenen.

Wekelijks is een nieuwe aflevering te zien.

Serielijst Movies & Series L en XL

Top 5 meest bekeken afgelopen maand

1. Mare of Easttown | crime, drama

Onlangs toegevoegd, exclusief bij Ziggo Movies & Series L en XL

Oscar-winnares Kate Winslet speelt in de nieuwe HBO mini-serie Mare of Easttown de down-to-earth detective Mare Sheehan. In een klein stadje in Pennsylvania onderzoekt zij een moord, gepleegd binnen de hechte gemeenschap van het dorp. Ze ontdekt daarbij de duistere kanten van de inwoners, mensen die ze al jaren dacht te kennen. Winslet wordt in deze serie herenigd met Guy Pearce, met wie ze tien jaar geleden ook samenspeelde in de prijswinnende HBO-serie Mildred Pierce.

Onlangs toegevoegd, exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series L & XL

Van de bedenker van Buffy the Vampire Slayer is hier The Nevers, een nieuwe HBO-serie vol mysterieuze mensen met speciale talenten. The Nevers speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. Het is een periode waarin er in Londen opvallend veel vrouwen – en een enkele man – met bijzondere krachten opduiken: The Touched. De mysterieuze Amalia True (Laura Donnelly) en de briljante uitvinder Penance Adair (Ann Skelly) groeien uit tot de helden van de nieuwe onderklasse.

Kijk alle seizoenen exclusief bij Ziggo Movies & Series L & XL

Jarenlang hield Game of Thrones fans van over de hele wereld in zijn greep. Acht seizoenen lang verfilmde HBO het fantastische epos 'Een lied van ijs en vuur' van schrijver George R. R. Martin. Week in week uit vlogen kijkers mee over het mythische continent Westeros, de zeven Koninkrijken, het Noorden van de muur en natuurlijk het Oostelijke continent Essos. Oorlogen werden gevoerd, draken getemd, slaven bevrijd en hoofdpersonen onthoofd. En dat alles op weg naar het antwoord op die ene vraag: Wie wint het spel om de troon?

Seizoen 1 onlangs toegevoegd aan Ziggo Movies & Series (L & XL)

Geen gelukszoeker komt de grens tussen Mexico en de VS over als Ben Clemens aan het werk is. Wanneer de ambitieuze grenswachter na 30 jaar trouwe dienst met pensioen gaat, wacht er allesbehalve een zwart gat. Een kartel van mensensmokkelaars en drugsdealers heeft hem in het vizier en onder dwang belandt Ben dan opeens aan de kant van de wet. De hoofdrol in de spannende crimeserie Coyote is voor Michael Chiklis, bekend uit onder meer series als The Shield en Gotham. Verder zien het Mexicaanse landschap en de woestijnen rondom de grens er fantastisch uit.

Kijk seizoen 1 t/m 3 nu bij Ziggo Movies & Series (L & XL)

Het leven van de jonge Amerikaanse moeder June verandert in één klap als een christelijke elite een staatsgreep pleegt. In het nieuwe land Gilead is de bevolking staatseigendom en moeten de weinige vruchtbare vrouwen als dienstmaagd werken en kinderen baren. Dit is ook het lot van June, die nu Offred heet omdat ze voor commandant Fred werkt. Offred verliest ondanks alle ellende haar doelen niet uit het oog: overleven en haar afgenomen dochter terugvinden.

Serielijst Movies & Series L en XL

Top 5 must see

1. Band of Brothers | drama

Kijk seizoen 1 exclusief bij Ziggo Movies & Series L en XL

De beste serie ooit over de Tweede Wereldoorlog is Band of Brothers (2001). Van een top-cast en mooie verhaallijnen, tot realistische sets en een goede digitale nabewerking; makers Steven Spielberg en Tom Hanks trokken alles uit de kast. De serie volgt de soldaten van de Easy Company, het 506ste regiment van de 101ste Airborne Division. De mannen maken historische momenten uit de oorlog mee, maar de serie verliest nooit de persoonlijke ervaringen van de soldaten uit het oog. Aardig voor Nederlandse kijkers: op weg van D-Day naar Duitsland trekt Easy Company ook door de Lage Landen. Ontzettend knap gemaakt. En inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Kijk seizoen 1 en 2 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Macht, politiek, geld en familie. Het zijn dé ingrediënten voor een typisch HBO-drama. In Succession volg je een New Yorks mediabedrijf, met het Amerika van Donald Trump als decor en een vleugje satire voor de smaak. De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainment-bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Succession volgt de familie terwijl selfmade man Logan als 80-jarige CEO fouten begint te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat zelf ook zo? Verwacht trouwens geen bloedserieus drama. Regisseur Adam McKay – bekend van het met een Oscar bekroonde komedie-drama The Big Short – is eveneens komiek en schreef ook mee aan de scenario’s van het beroemde satirische tv-programma Saturday Night Live.

Kijk seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Hugh Grant en Nicole Kidman spelen in The Undoing een powerkoppel uit de New Yorkse upper class. Samen met hun zoon Henry leven ze het perfecte leven in Manhattan. Maar dan wordt er een moeder van school vermoord en wijzen de eerste verdenkingen in de richting van Jonathan (Grant). Heeft hij er echt iets mee te maken? Grace (Kidman) weet niet meer wie ze kan vertrouwen en raakt verstrikt in een loyaliteitsconflict.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Kijk de miniserie bij Ziggo Movies & Series L en XL

Je hebt must sees en je hebt múst sees. De miniserie Chernobyl over de kernramp uit 1986 in de toenmalige Sovjet-Unie is er eentje uit de buitencategorie. Wereldwijd een hit. Unaniem hooggewaardeerd. Bij IMDb zelfs in de top 5 van beste series ooit!

In de vroege ochtend van zaterdag 26 april 1986 gaat het gruwelijk mis. Reactor 4 explodeert. Medewerkers van de kernenergiecentrale leggen direct hun levens in de waagschaal om de catastrofale ontploffing onder controle te krijgen. Chernobyl gaat over de ramp, de bestrijding en over het politieke wegduiken voor verantwoordelijkheid. Reserveer alvast het puntje van je stoel.

Kijk de complete serie exclusief bij Ziggo Movies & Series L en XL

The Sopranos wordt weleens de moeder aller écht goede tv-series genoemd. Niet zo gek: de serie was de eerste die liet zien dat tv niet per se vluchtig of over-de-top hoeft te zijn. En dat een goede serie echt niet onder hoeft te doen voor een goede speelfilm. Zo zat de wereld toen nog in elkaar. Het is dus ook dankzij The Sopranos dat wij volop kunnen genieten van al die fantastische topseries die er tegenwoordig gemaakt worden. 

The Sopranos gaat over de New Yorkse Italiaan Tony Soprano, maffiabaas en huisvader tegelijkertijd. We zien hem als liefhebbende vader met zijn gezin, maar ook als de ijskoude ‘capo’ die hij buitenshuis is. Tony worstelt met depressie, verslaving, traditie en identiteit. Wijze les: als iemand beweert ‘in de afvalverwerking’ te zitten, maak dan dat je wegkomt! Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Serielijst Movies & Series L en XL
Movies & Series XL

Combineer je internet van Ziggo mét Vodafone?

Dan krijg je gratis extra's

Combineer internet van Ziggo met Vodafone en geniet elke maand van non-stop gratis extra's, zoals het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series zoals Game of Thrones, Westworld en Chernobyl.