Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Elke maand een update

Boodschappenlijstjes, to-dolijstjes en verlanglijstjes… we houden van lijstjes. Maar je favoriete lijstje bestaat natuurlijk uit series! De nieuwste, de meest bekeken of andere must see-series: welk lijstje kies jij?

Maak je keuze:

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Top 5 nieuwe series

1. Westworld | sci-fi, drama

Vanaf 16 maart seizoen 3 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Wat is echt en wat niet? In het futuristische en gigantische pretpark Westworld weet je het nooit zeker. De bewoners van het park zijn namelijk levensechte robots waar bezoekers zich ongegeneerd op kunnen uitleven. Of kan er toch iets mis gaan?

Het leuke aan seizoen 3 is dat je seizoen 1 en 2 niet hóeft te zien om in te stappen in de wereld van Westworld. Al is het natuurlijk wel zonde als je de eerste twee seizoenen niet gezien hebt! De sterrencast bestaat uit o.a Rachel Wood (Dolores), Emmywinnaar Thandie Newton (Maeve), Ed Harris (Man in Black), Jeffrey Wright (Bernard) en onze Nederlands trots: Katja Herbers.

Vanaf 17 maart bij Ziggo Movies & Series L en XL

Het is een alternatieve weergave van de Amerikaanse geschiedenis, maar dat maakt deze nieuwe HBO-miniserie niet minder aangrijpend én herkenbaar. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Roth over de opkomst van Charles Lindbergh, een heldhaftige piloot en xenofobe populist. Voor de ‘blanke’ Amerikanen een held maar voor de Joodse bevolking een nachtmerrie.

Je volgt de politieke opkomst van Lindbergh door de ogen van een Joodse arbeidersfamilie in Newark, New Jersey. Kijk en huiver mee hoe een fascist president wordt van het machtigste land ter wereld en de natie uiteen drijft.

Kijk seizoen 5 nu bij Ziggo Movies & Series

De avonturen van Claire en Jamie gaan verder in het vijfde seizoen van Outlander. Vanaf nu kijk je ‘t exclusief bij Ziggo Movies & Series. Deze Britse dramaserie neemt je mee naar 1945 waar de getrouwde verpleegster Claire Randall plots terecht komt in de 18e eeuw. Daar vindt ze een nieuwe liefde, de knappe Jamie Fraser. In het vijfde seizoen dreigt er een nieuwe oorlog en wordt Claire verscheurd door twijfel of ze Amerika moet verlaten en terug moet gaan naar haar eigen periode…

Ziggo Movies & Series is inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Vanaf nu seizoen 7 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Strike Back draait om de explosieve escapades van de ultrageheime Britse antiterreureenheid Section 20. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van oud-militair Chris Ryan, die een Military Medal ontving voor zijn heldendaden.

Section 20 is een team van elite-agenten die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën om terrorisme overal ter wereld te bestrijden. Seizoen 7 is het laatste seizoen met op 20 april 2020 de laatste aflevering. Alle seizoenen zijn te zien bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Kijk seizoen 4 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Met afleveringstitels als ‘Dongle’ en ‘Meth(od)’ is de toon voor deze serie gezet. High Maintenance is een komische HBO-reeks rond een anonieme wietdealer ‘The Guy’ in New York. Door zijn handeltje krijg je een mooie kijk op de neuroses en dagelijkse beslommeringen van z’n klanten. Dit vierde seizoen trekt The Guy (Ben Sinclair) met een nieuwe vriend aan z'n zijde wederom op de fiets door de stad.

Ben Sinclair en Katja Blichfeld zijn de bedenkers van de serie High Maintenance. Inmiddels zijn de twee gescheiden van elkaar. De scheiding lijkt geen negatieve invloed te hebben op de serie, want seizoen 4 is ‘gewoon’ geproduceerd. Of er ook een vijfde seizoen komt, is nog niet bekend...

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Top 5 meest bekeken afgelopen maand

1. Vikings | actie, avontuur

Kijk seizoen 6 (deel 1) nu bij Ziggo Movies & Series

Na de strijd tussen de broers, keert Bjorn terug als overwinnaar en held voor de mensen die jaren onder tiran Ivar hebben geleefd. In dit seizoen zien we ook nog twee nieuwe karakters: de stedendwinger en Vikingprins Oleg van Novgorod en Erik, een uitstekende krijger die als outlaw overleeft door zijn slimheid en vechtkunst.

Welke karakters halen het einde van de serie niet? Koningin Lagertha? Eén ding is zeker: de saga van Ragnar Lothbrok en zijn zonen komt tot een eind.

Ziggo Movies & Series is inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Kijk seizoen 1 en 2 nu bij Ziggo Movies & Series

Geritualiseerd vrouwenmisbruik en kinderen baren. Nee, The Handmaid’s Tale is niet echt vrolijk en romantisch. De serie speelt zich af in het dystopische Gilead, een totalitaire samenleving, ooit deel van de Verenigde Staten. Omdat vrouwen er minder vruchtbaar zijn, keldert het geboortecijfer. Het regime ziet vrouwen daarom als fokfabriekjes. Offred is één van de weinige overgebleven vruchtbare vrouwen en dienstmaagd in het huishouden van de commandant. Ze wil slechts twee dingen: overleven en de dochter vinden die haar is afgenomen.

De met Emmy’s bekroonde The Handmaid’s Tale is gebaseerd op de bestseller van Margaret Atwood uit 1984.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

De fantasyserie His Dark Materials gaat over het jonge weesmeisje Lyra. Ze woont samen met haar docenten in Jordan College in Oxford. Lyra komt achter een reeks kinderontvoeringen wanneer een vriendin van haar verdwijnt. Hebben die ontvoeringen iets te maken met de mysterieuze substantie Dust? Daarnaast komt ze achter een gevaarlijk geheim waar haar leraren een rol in spelen.

Het is geen normaal Oxford, maar een alternatieve 'steampunk'-achtige versie ervan. Zo loopt iedereen daar rond met bijzondere dieren, daemons genaamd, die optreden als de ziel van de mensen buiten hun eigen lichaam.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Gebaseerd op de bestseller van Stephen King en nu al getipt als dé nieuwe misdaadserie van het jaar: The Outsider. Honkbalcoach Terry wordt gearresteerd voor de gruwelijke moord op een van zijn leerlingen. DNA-sporen bewijzen zijn betrokkenheid maar camerabeelden geven hem een waterdicht alibi. Niemand kan op twee plekken tegelijk zijn. Of toch wel?

Een doorgewinterde agent en een onorthodoxe rechercheur buigen zich over de zaak. Maar met de komst van een bovennatuurlijke kracht, wordt alles waar ze in geloven in twijfel getrokken.

Kijk nu seizoen 1-15 bij Ziggo Movies & Series

Ook na 15 seizoen blijft Grey’s Anatomy populair. Niet voor niets staat de serie in de top 5 meest bekeken series van afgelopen maand. Seizoen 15 heeft maar liefst 25 afleveringen. In een ziekenhuisserie sterven per definitie personages, maar er komen gelukkig ook weer knappe koppen bij. In de eerste aflevering zien we voor het eerst de twee dokters Atticus ‘Link’ Lincoln en Nico Kim. Link ziet Meredith wel zitten. Maar gaat Meredith in op zijn avances? Het personage van Kim kent een primeur, want Kim is namelijk het eerste mannelijke, homoseksuele personage in Grey’s Anatomy.

Ziggo Movies & Series is inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL

Top 5 must see

Game of Thrones | fantasy, drama

Kijk seizoen 1 t/m 8 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Na bijna een decennium Game of Thrones was in 2019 de laatste aflevering. Acht seizoenen lang genoten we van het uitstapje naar het fictieve continent Westeros, met al zijn perikelen. Een wereld van politiek gekonkel, draken, slachtpartijen, een ijsmuur met daarachter een eeuwenoud kwaad...

Heb je Game of Thrones nog steeds niet gezien? Dan is het verplichte kost voor 2020. Ja óók als je niet van fantasy houdt. De serie lijkt soms net een soap: verhaallijnen lopen door elkaar en de ene na de andere personage legt het loodje. Daarom helpen we je graag op weg met het Game of Thrones-woordenboek en een uitleg van de verschillende personages.

Kijk de miniserie nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Over de Tweede Wereldoorlog zijn talloze series gemaakt, maar geen van alle wordt zo gewaardeerd als Band of Brothers. Niet zo gek ook: voor de tiendelige miniserie trokken producers Steven Spielberg en Tom Hanks alles uit de kast. Zo had het drama vijfhonderd sprekende rollen. In totaal kostte de serie 120 miljoen euro, destijds nog het hoogste bedrag dat ooit aan een serie was uitgegeven.

Band of Brothers zoomt in op het waargebeurde verhaal van de Easy Company, het 506ste regiment van de 101ste Airborne Division. We volgen de mannen langs verschillende historische momenten: van de landing in Normandië tot de inname van het Adelaarsnest van Hitler. Het zijn geen geromantiseerde heldenverhalen, maar beklemmende portretten van soldaten die bang, gefrustreerd en soms hopeloos ten strijde trokken.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Actrice Zendaya speelt de heftige rol van een drugsverslaafde tiener in deze door rapper Drake geproduceerde HBO-serie. Aflevering 1 van Euphoria zorgde in Amerika direct voor ophef en wordt vergeleken met de schokkende Netflix-hit 13 Reasons Why.

Het verhaal begint als Rue na de zomervakantie terugkeert uit rehab en zogenaamd clean weer naar school gaat. Dat ze lang niet de enige is met issues wordt snel duidelijk. Het leven van de Amerikaanse tieners in deze remake van een Israëlische serie, gaat beslist niet over rozen. De titel van de acht afleveringen tellende serie is dan ook een sarcastische verwijzing naar de toevlucht die Rue zoekt in drugs.

Kijk seizoen 1-3 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Ook het derde seizoen van de veelgeprezen HBO-serie True Detective is een must-see. In dit seizoen pakt Oscarwinnaar Mahershala Ali de hoofdrol als detective Wayne Hays. De ijverige Hays krijgt het dossier van een huiveringwekkende coldcase maar niet uit zijn hoofd: een tweetal verdwenen kinderen. Het is een vermissingszaak van meer dan dertig jaar geleden. Wat heeft hij over het hoofd gezien? Elk van de acht afleveringen voegt een nieuw stuk toe aan de puzzel van wat er in die noodlottige nacht in 1980 is gebeurd.

Heb je seizoen 1 en 2 van True Detective nog niet gezien? Geen probleem: je hoeft seizoen 1 en 2 niet gezien te hebben om seizoen 3 te kunnen volgen. Maar ze zijn steengoed, dus we raden je zeker aan om alles te kijken.

Kijk de miniserie nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

De serie-klapper van 2019 was toch wel Chernobyl. De serie won een Emmy voor beste mini-serie en stootte zelfs Game of Thrones van de IMDb-troon. In 1986 ontplofte in de toenmalige Sovjet-Unie, in Oekraïne, een kernreactor. Straling schoot de atmosfeer in en niet alleen vlakbij de reactor, maar tot ver in West-Europa waren de gevolgen van de ramp zichtbaar. Over de ramp, de bestrijding en het politieke wegduiken voor de verantwoordelijkheid gaat de HBO-miniserie Chernobyl.

Serielijst Ziggo Movies & Series L en XL
Movies & Series XL

Combineer je internet van Ziggo mét Vodafone?

Dan krijg je gratis extra's

Combineer internet van Ziggo met Vodafone en geniet elke maand van non-stop gratis extra's, zoals het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series zoals Game of Thrones, Westworld en Chernobyl.