Serielijst Movies & Series L en XL

Serielijst Movies & Series L en XL

Elke maand een update

Boodschappenlijstjes, to-dolijstjes en verlanglijstjes… we houden van lijstjes. Maar je favoriete lijstje bestaat natuurlijk uit series! De nieuwste, de meest bekeken of andere must see-series: welk lijstje kies jij?

Update: 7 april 2021

Maak je keuze:

Serielijst Movies & Series L en XL

Top 5 nieuwe series

1. Mare of Easttown | crime, drama

Kijk seizoen 1 vanaf 19 april exclusief bij Ziggo Movies en Series L & XL

Oscar-winnares Kate Winslet lijkt in de nieuwe HBO mini-serie Mare of Easttown in niets op de glamourous Hollywoodster die we kennen van de rode lopers. En dat is maar goed ook, want als down-to-earth detective Mare Sheehan heeft de actrice wel wat anders aan haar hoofd. In een klein stadje in Pennsylvania onderzoekt ze een moord, gepleegd binnen de hechte gemeenschap van het dorp, en ontdekt daarbij hun duistere kanten. Winslet wordt in deze serie herenigd met Guy Pearce, met wie ze tien jaar geleden ook samenspeelde in de prijswinnende HBO-serie Mildred Pierce.

Kijk seizoen 1 vanaf 12 april exclusief bij Ziggo Movies & Series L & XL

Van de bedenker van Buffy the Vampire Slayer is hier The Nevers, een nieuwe HBO-serie vol mysterieuze mensen met speciale talenten. The Nevers speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw, een periode waarin er in Londen opvallend veel vrouwen – en een enkele man – met bijzondere krachten opduiken: The Touched. De mysterieuze Amalia True (Laura Donnelly) en de briljante uitvinder Penance Adair (Ann Skelly) groeien uit tot de helden van de nieuwe onderklasse.

Kijk seizoen 1 vanaf 2 april bij Ziggo Movies & Series (L & XL)

Comedy meets science fiction in Resident Alien, een nieuwe serie van de makers van Family Guy. Wanneer een buitenaards wezen een noodlanding maakt op onze aarde, komt daarbij een lokale arts om het leven. De alien in kwestie (Alan Tudyk) besluit de identiteit van deze Harry Vanderspeigle aan te nemen om zo meer te leren over het fenomeen ‘de mens’. Dat leidt tot allerlei ongemakkelijke situaties, want Harry snapt helemaal niks van het mens-zijn. En dan moet hij ook nog dealen met een moordmysterie én een jochie dat kan zien dat hij een alien is. Als dat maar goed gaat…

Kijk seizoen 3 vanaf 8 april bij Ziggo Movies & Series (L & XL)

Move over, Ariël! Hier is Ryn, een mysterieuze zeemeermin die plots aanmeert in het stadje Bristol Cove. Het plaatsje was volgens de legende ooit de thuishaven van de watervrouwen, maar ze zijn er al eeuwen niet meer gezien. Tot nu. Zeebiologen staan voor een raadsel, al wordt langzaam duidelijk waarom de meerminnen verdwenen. Én waarom ze nu terugkeren. In het derde en laatste seizoen van Siren duikt er nóg een zeemeermin op, een gevaarlijk exemplaar dat een bloederige zeeslag niet uit de weg gaat. Ryn zet alles op alles om haar ongeboren kind te beschermen.

Kijk seizoen 1 vanaf 6 april bij Ziggo Movies & Series (L & XL)

Om te zien dat de Nederlandse politiek soms net een soap is, hoef je maar een krant open te slaan. De ene affaire is nog niet voorbij of de volgende dient zich alweer aan. Gelukkig wordt het nooit zo eng als in Morten. In deze politieke thriller kan de Nederlandse politicus Morten Mathijsen zijn aanstaande premierschap wel vergeten als een bepaalde gebeurtenis uit zijn verleden aan het licht komt. Samen met zijn spindoctor zet hij zowel zijn gezin als het landsbelang op het spel om het onheil af te wenden. Een spannende serie met Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen, All Stars) in de hoofdrol.

Serielijst Movies & Series L en XL

Top 5 meest bekeken afgelopen maand

1. Vikings | drama, avontuur

Kijk seizoen 1 t/m 6 nu - inclusief de finale exclusief bij Ziggo Movies & Series (L en XL)

Plunderend, vechtend en zuipend banen Ragnar Lothbrok en zijn groep Vikingen zich een weg door het Noordelijke Europa. Ragnar is een boer met bravoure en vastbesloten de nieuwe heerser van de streek Kattegat te worden. Waanzinnig detail: de onbevreesde jonge viking zou in de 13e eeuw echt hebben bestaan.

Kijk alle seizoenen bij Ziggo Movies & Series L & XL

Jarenlang hield Game of Thrones fans van over de hele wereld in zijn greep. Acht seizoenen lang verfilmde HBO het fantastische epos Een lied van ijs en vuur van schrijver George R. R. Martin. Week in week uit vlogen kijkers mee over het mythische continent Westeros, de zeven Koninkrijken, het Noorden van de muur en natuurlijk het Oostelijke continent Essos. Oorlogen werden gevoerd, draken getemd, slaven bevrijd en hoofdpersonen onthoofd. En dat alles op weg naar het antwoord op die ene vraag: Wie wint het spel om de troon?

Kijk seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L & XL

Sam (Jude Law) en Jess (Katherine Waterston) ontdekken afzonderlijk van elkaar een mysterieus eiland voor de Britse kust. Op het eiland komen zij in contact met de eilandbewoners, die er nogal bijzondere rituelen op nahouden. Rituelen die ze bovendien niet graag opgeven en waarmee zowel Sam als Jess hun eigen ervaringen hebben. De zesdelige HBO-serie is opgedeeld in twee delen waarbij in het ene deel de focus ligt op Sam en in het andere op Jess. Een bijzonder project waarvoor ook twee verschillende regisseurs de delen hebben geregisseerd.

Kijk seizoen 1 en 2 bij Ziggo Movies & Series L & XL

De C van CB Strike staat voor Cormoran, een oorlogsveteraan die zijn dagen slijt als privédetective in Londen. Strike bijt zich graag vast in zaken die de politie boven de pet gaan. De detective krijgt daarbij hulp van Robin Ellacot, zijn assistent. De serie is gebaseerd op de boeken over de detective van schrijver Robert Galbraith, een pseudoniem van Harry Potter-bedenkster J.K. Rowling.

Kijk seizoen 1 t/m 5 nu bij Ziggo Movies & Series

Liefhebbers van Grey’s Anatomy kunnen een serie aan hun lijstje toevoegen: Saving Hope. In deze serie werkt jonge chirurg Alex Reid in het Hope Zion Hospital, een plek waar spanning, verdriet, lust en romantiek nooit ver weg zijn. Alex' verloofde Charles, die ook in het ziekenhuis werkte, ligt na een auto-ongeluk in coma. Terwijl Alex en haar collega’s vechten voor zijn leven, bevindt Charles zich op een plek tussen leven en dood en dwaalt hij als een soort geest door de ziekenhuisgangen.

Serielijst Movies & Series L en XL

Top 5 must see

1. Succession | drama

Kijk seizoen 1 en 2 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Macht, politiek, geld en familie. Het zijn dé ingrediënten voor een typisch HBO-drama. De inzet van deze serie? Het leiderschap over een New Yorkse mediareus, met het Amerika van Donald Trump als decor en een vleugje satire voor de smaak.

De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainment-bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Succession volgt de familie terwijl selfmade man Logan als 80-jarige CEO fouten begint te maken.

De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat zelf ook zo? Verwacht trouwens geen bloedserieus drama. Regisseur Adam McKay – bekend van de met een Oscar bekroonde komedie-drama The Big Short – is eveneens komiek en schreef mee aan de scenario’s van Saturday Night Live.

Kijk seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series (L en XL)

Hou je van politiek drama? Dan is deze serie wat voor jou. Mrs. America is een drama dat losjes is gebaseerd op het verhaal van de beweging die in de jaren '70 streed voor gelijke rechten en aanpassingen van bepaalde wetten. De conservatieve activist Phyllis Schlafly (Blanchett) verzette zich hier echter onverwacht tegen en zette met haar achterban de emancipatiestrijd op scherp. Mede door dit verzet veranderde het Amerikaanse politieke landschap voorgoed.

Kijk seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Actrice Zendaya speelt de heftige rol van een drugsverslaafde tiener in deze door rapper Drake geproduceerde HBO-serie. Aflevering 1 van Euphoria zorgde in Amerika direct voor ophef en wordt al vergeleken met de schokkende Netflix-hit 13 Reasons Why.

“Ooit was ik gelukkig, tevreden, terwijl ik ronddreef in mijn eigen oerbad. Tot ik op een dag ineens keer op keer werd geplet door de wrede baarmoeder van mijn moeder Leslie”, zegt de 17-jarige Rue in de voice-over aan het begin van de eerste aflevering. Door een heftige geboorte – vlak na 9/11 – kampt Rue met psychische stoornissen die ze met behulp van pillen onderdrukt. Met als resultaat: verslaving, aan van alles en nog wat, om te ontsnappen aan haar weinig euforische leven en een ‘systeem’ waarin ze zich maar geen weg weet te vinden.

Het verhaal begint als Rue na de zomervakantie terugkeert uit rehab en zogenaamd clean weer naar school gaat. Dat ze lang niet de enige is met issues wordt snel duidelijk. Het leven van de Amerikaanse tieners in deze remake van een Israëlische serie gaat beslist niet over rozen. De titel van de acht afleveringen tellende serie is dan ook een sarcastische verwijzing naar de toevlucht die Rue zoekt in drugs.

Kijk de miniserie bij Ziggo Movies & Series L en XL

Je hebt must sees en je hebt múst sees. De miniserie Chernobyl over de kernramp uit 1986 in de toenmalige Sovjet-Unie is er eentje uit de buitencategorie. Wereldwijd een hit. Unaniem hooggewaardeerd. Bij IMDb zelfs in de top 5 van beste series ooit!

In de vroege ochtend van zaterdag 26 april 1986 gaat het gruwelijk mis. Reactor 4 explodeert. Medewerkers van de kernenergiecentrale leggen direct hun levens in de waagschaal om de catastrofale ontploffing onder controle te krijgen. Chernobyl gaat over de ramp, de bestrijding en over het politieke wegduiken voor verantwoordelijkheid. Reserveer alvast het puntje van je stoel.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

In een alternatief hedendaags Amerika heerst onrust. De Seventh Cavalry is een terroristische groep die onder andere de politie in het hele land aanvalt. De agenten dragen voor hun veiligheid een gemaskerd superheldenkostuum. Zo ook Angela Abar, politieagente in Tulsa, Oklahoma. Ze vindt een medestander in FBI-agent Laurie Blake, tijdens haar pogingen om de identiteit van haar en andere agenten geheim te houden.

Watchmen, uit de DC Comics-stal, was al eens verfilmd. Deze serie kan worden gezien als een sequel ervan. Onder de oppervlakte van de serie bespreekt Watchmen sociale issues in de VS, met name white supremacy, en probeert een antwoord te geven over wat er met je gebeurt als je een (superhelden)masker draagt.

Serielijst Movies & Series L en XL
Movies & Series XL

Combineer je internet van Ziggo mét Vodafone?

Dan krijg je gratis extra's

Combineer internet van Ziggo met Vodafone en geniet elke maand van non-stop gratis extra's, zoals het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series zoals Game of Thrones, Westworld en Chernobyl.