Series bij Ziggo

Series bij Ziggo

Elke maand een update van je favoriete serielijstjes

Boodschappenlijstjes, to-dolijstjes en verlanglijstjes… we houden van lijstjes. Maar je favoriete lijstje bestaat natuurlijk uit series! Van bijna-bingen tot meest bekeken en van nieuw tot laatste kans: check het handige overzicht.

Maak je keuze:

Series bij Ziggo

Top 5 nieuwe series

1. The Handmaid’s Tale | drama, sci-fi

Vanaf 6 december seizoen 1 en 2 bij Ziggo Movies & Series    

Geritualiseerd vrouwenmisbruik en kinderen baren. Nee, The Handmaid’s Tale is niet echt vrolijk en romantisch. De serie speelt zich af in het dystopische Gilead, een totalitaire samenleving, ooit deel van de Verenigde Staten. Omdat vrouwen er minder vruchtbaar zijn, keldert het geboortecijfer. Het regime ziet vrouwen daarom als fokfabriekjes. Offred is één van de weinige overgebleven vruchtbare vrouwen en dienstmaagd in het huishouden van de commandant. Ze wil slechts twee dingen: overleven en de dochter vinden die haar is afgenomen.

De met Emmy’s bekroonde The Handmaid’s Tale is gebaseerd op de bestseller van Margaret Atwood uit 1984.

Vanaf 5 december seizoen 6 (deel 1) bij Ziggo Movies & Series

Na de strijd tussen de broers, keert Bjorn terug als overwinnaar en held voor de mensen die jaren onder tiran Ivar hebben geleefd. In dit seizoen zien we ook nog twee nieuwe karakters: de stedendwinger en Vikingprins Oleg van Novgorod en Erik, een uitstekende krijger die als outlaw overleeft door zijn slimheid en vechtkunst.

Welke karakters halen het einde van de serie niet? Koningin Lagertha? Eén ding is wel zeker: de saga van Ragnar Lothbrok en zijn zonen komt tot een eind.

Kijk seizoen 2 nu bij Ziggo Movies & Series

De jonge chirurg Shaun Murphy verhuist van het platteland naar de grote stad om in een prestigieus ziekenhuis te werken. Shaun heeft autisme en daardoor vindt hij het lastig om contact te leggen met mensen. Zijn gebrek aan ‘social skills’ compenseert hij met zijn buitengewone medische gave.

In het tweede seizoen moet dokter Shaun Murphy leren hoe hij opener kan communiceren. Shaun heeft daar moeite mee, maar gelukkig helpt dokter Glassman hem.

De serie is gebaseerd op de Zuid-Koreaanse televisieserie Good Doctor uit 2013 en genomineerd voor een Golden Globe.

Kijk seizoen 7 nu bij Ziggo Movies & Series

Wat doen celebrities als ze in de nesten zitten? Ze bellen een fixer. Van naaktfoto’s en gokschulden tot stalkers; Ray Donovan lost het voor je op. Maar er zijn grenzen. En wat doet een fixer eigenlijk met privéproblemen?

Een nieuw seizoen betekent een verse lading bijrollen, zoals Josh Hamilton (Eighth Grade), Kerry Condon (Better Call Saul) en Louisa Krause (Billions).

De voorgaande seizoenen leverden een berg aan prijsnominaties op, zoals voor de Golden Globes en Emmy-awards. Oscarwinnaar Jon Voight won een Golden Globe voor zijn rol als Mickey.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

De fantasyserie His Dark Materials gaat over het jonge weesmeisje Lyra. Ze woont samen met haar docenten in Jordan College in Oxford. Lyra komt achter een reeks kinderontvoeringen wanneer een vriendin van haar verdwijnt. Hebben die ontvoeringen iets te maken met de mysterieuze substantie Dust? Daarnaast komt ze achter een gevaarlijk geheim waar haar leraren een rol in spelen.

Het is geen normaal Oxford, maar een alternatieve 'steampunk'-achtige versie ervan. Zo loopt iedereen daar rond met bijzondere dieren, daemons genaamd, die optreden als de ziel van de mensen buiten hun eigen lichaam.

Series bij Ziggo

Top 5 meest bekeken series

1. Sthlm Requiem | crime, drama, mysterie

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series    

STHLM? Dat is de Zweedse hoofdstad Stockholm, het plaats delict in de serie. Rechercheur Bergman start bij de politierecherche in Stockholm en wordt gekoppeld aan collega Recht. Ze hebben een zakelijke relatie en over hun persoonlijk leven praten ze nooit. Totdat een familielid van één van hen verdachte wordt in een zaak. En dan blijkt dat het politiewerk grote invloed heeft op het privéleven van de rechercheurs.

Dat Scandinavische misdaadseries vaak van uitermate hoog niveau zijn, lijkt haast een cliché, maar STHLM Requiem bewijst weer eens dat clichés ook gewoon kunnen kloppen.

 

Kijk seizoen 1 en 2 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Macht, politiek, geld en familie. Het zijn dé ingrediënten voor een typisch HBO-drama. De inzet van deze serie? Het leiderschap over een New Yorkse mediareus, met het Amerika van Donald Trump als decor en een vleugje satire voor de smaak.

In seizoen 2 blijft de interne machtsstrijd binnen de familie Roy de gemoederen bezighouden. Nog steeds in de war door wat er gebeurde tijdens de bruiloft van zijn zus, probeert Kendall het goed te maken met zijn vader. Ondertussen probeert Shiv Roy, Logans Roys’ enige dochter en politiek adviseur, te achterhalen of haar vader een vuil spelletje speelt.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

In een alternatief hedendaags Amerika heerst onrust. De Seventh Cavalry is een terroristische groep die onder andere de politie in het hele land aanvalt. De agenten dragen voor hun veiligheid een gemaskerd superheldenkostuum. Zo ook Angela Abar, politieagente in Tulsa, Oklahoma. Ze vindt een medestander in FBI-agent Laurie Blake, tijdens haar pogingen om de identiteit van haar en andere agenten geheim te houden.

Watchmen, uit de DC Comics-stal, was al eens verfilmd. Deze serie kan worden gezien als een sequel ervan.

Kijk de miniserie nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

De serie-klapper van 2019 is toch wel Chernobyl. De serie won een Emmy voor beste mini-serie en stootte zelfs Game of Thrones van de IMDb-troon. In 1986 ontplofte in de toenmalige Sovjet-Unie, in Oekraïne, een kernreactor. Straling schoot de atmosfeer in en niet alleen vlakbij de reactor, maar tot ver in West-Europa waren de gevolgen van de ramp zichtbaar. Over de ramp, de bestrijding en het politieke wegduiken voor de verantwoordelijkheid gaat de HBO-miniserie Chernobyl.

Kijk seizoen 1 t/m 6 nu bij Ziggo Movies & Series

Het ene mysterie volgt het andere op in Lost. Vlucht 815 van Oceanic Air stort neer tussen Sydney en Los Angeles en maar 48 passagiers overleven de ramp. Een tropisch eiland in de Grote Oceaan vormt het decor van deze 6 seizoenen tellende serie. Naast de verhaallijn over het eiland zoomt elke aflevering in op het leven van één van de personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk.

Wie zijn The Others, de mysterieuze bewoners van het eiland? En wat is het Dharma-Initiatief? En let op de getallen 4, 8, 15, 16, 23 en 42, want die spelen een belangrijke rol in de serie.

Series bij Ziggo

Top 3 bijna verwijderde series

1. Castle | comedy, crime, drama

Kijk seizoen 1 t/m 8 december bij Ziggo Movies & Series (t/m 31 december)

Schrijver Richard Castle heeft een writer’s block wanneer hij wordt ondervraagd door de politie in New York. Er zijn namelijk een aantal copy-catmoorden gepleegd in de stad die veel lijken op moorden uit zijn boeken. De politie kan Richards hulp dus goed gebruiken voor het oplossen van de misdrijven.

Hij moet hiervoor samenwerken met rechercheur Kate Beckett, die fan van zijn boeken is. Een mooie bijkomstigheid: Richard heeft dankzij Kate meteen inspiratie voor zijn nieuwe boekenreeks Nikki Heat. Het hoofdpersonage is namelijk gebaseerd op Kate. Ja, Richard en Kate vormen een mooi team. Maar lukt het de twee om de moorden op te lossen?

Kijk seizoen 1 en 2 bij Ziggo Movies (t/m 31 december)

Bestaat er zoiets als een staat in een staat? Anno 2019 geloven niet alleen complotdenkers in schaduwregeringen. Voormalig geheim agent Max Easton denkt dat hij al met pensioen is, maar wordt teruggeroepen voor een laatste klus. Max’ zoon Harry lijkt in zijn voetsporen te treden. Met de nadruk op lijk(t), want Max krijgt een foto onder zijn neus gedrukt met daarop een met kogels doorzeefde Harry.

Het tweede seizoen speelt zich af in Mali, het strijdtoneel van 's werelds eerste smerige oorlog over schone energie.

Ben je fan van de hitserie Homeland? Dan móet je Deep State ook zien.

Kijk seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series (t/m 1 januari 2020)

Mike Vogel (Under the Dome) en Anne Heche (Hung) spelen de hoofdrollen in de militaire actieserie. Vogel kruipt in de rol van Adam 'Top' Dalton, de teamleider van Defense Intelligence Agency. Hij leidt een groep moedige militairen die missies uitvoeren achter vijandelijke linies, bestaande uit de vrouwelijke sluipschutter Jaz, techneut Ezekiel, hospitaalsoldaat Joseph en infiltrant Amir.

Als een Amerikaanse arts wordt gegijzeld door een terroristische groepering komt Dalton met zijn team in actie om haar te redden.

Series bij Ziggo

Top 3 coming soon

1. The Pier | drama, mysterie

Vanaf 20 januari 2020 seizoen 2 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Álex Pina, één van de makers van de Spaanse serie La Casa de Papel, heeft alweer een nieuw pareltje gemaakt: The Pier. In de serie zien we één bekend gezicht terug: Álvaro Morte. Je kent hem waarschijnlijk als El Profesor uit La Casa de Papel. Álvaro speelt nu Oscar, de man van de succesvolle architect Alejandra. Als Oscar dood gevonden wordt op een pier blijkt hij een dubbelleven te hebben gehad.

Seizoen 2 is ook opgenomen in het La Albufera-natuurgebied (Spanje) en ongetwijfeld weer net zo spannend en mysterieus als seizoen 1. Eén minpuntje, het is meteen ook de ‘temporada final’.

Vanaf 13 januari 2020 bij Ziggo Movies L en XL

The Outsider wordt getipt als dé nieuwe misdaadserie van HBO voor in het nieuwe jaar. Eén van de spannendste Stephen King-verhalen is bewerkt tot een serie. Honkbalcoach Terry wordt gearresteerd voor de moord op een van zijn leerlingen. In tegenstelling tot andere moordzaken worden er veel DNA-sporen van de verdachte op de jongen gevonden. Appeltje-eitje voor de rechercheurs dus. Of toch niet? Er worden namelijk camerabeelden gevonden die Terry een waterdicht alibi geven. En wanneer rechercheur Anderson zich in de zaak verdiept, krijgt het verhaal helemaal een bizarre wending.

Vanaf 6 januari 2020 seizoen 1-15 bij Ziggo Movies & Series

Laten we het nieuwe jaar meteen goed beginnen! Grey's Anatomy komt terug bij Ziggo en seizoen 15 krijgt maar liefst 25 afleveringen. In een ziekenhuisserie sterven per definitie personages, maar er komen gelukkig ook weer knappe koppen bij. In de eerste aflevering zien we voor het eerst de twee dokters Atticus ‘Link’ Lincoln en Nico Kim. Link ziet Meredith wel zitten. Maar gaat Meredith in op zijn avances? Het personage van Kim kent een primeur, want Kim is namelijk het eerste mannelijke, homoseksuele personage in Grey’s Anatomy.

Series bij Ziggo
Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Voor maar € 11,95 per maand. Nu de eerste maand gratis!

Ben je klant van Ziggo én Vodafone? Dan krijg je gratis extra's, zoals bijvoorbeeld het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series.