Series bij Ziggo

Series bij Ziggo

Elke maand een update van je favoriete serielijstjes

Boodschappenlijstjes, to-dolijstjes en verlanglijstjes… we houden van lijstjes. Maar je favoriete lijstje bestaat natuurlijk uit series! Van bijna-bingen tot meest bekeken en van nieuw tot laatste kans: check het handige overzicht.

Maak je keuze:

Series bij Ziggo

Top 5 nieuwe series

1. The Outsider | thriller

Vanaf 13 januari seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series L en XL

Gebaseerd op de bestseller van Stephen King en nu al getipt als dé nieuwe misdaadserie van het nieuwe jaar: The Outsider. Honkbalcoach Terry wordt gearresteerd voor de gruwelijke moord op een van zijn leerlingen. DNA-sporen bewijzen zijn betrokkenheid maar camerabeelden geven hem een waterdicht alibi. Niemand kan op twee plekken tegelijk zijn. Of toch wel?

Een doorgewinterde agent en een onorthodoxe rechercheur buigen zich over de zaak. Maar met de komst van een bovennatuurlijke kracht, wordt alles waar ze in geloven in twijfel getrokken.

Vanaf 19 januari seizoen 2 bij Ziggo Movies & Series

Álex Pina, één van de makers van de Spaanse serie La Casa de Papel, heeft alweer een nieuw pareltje gemaakt: The Pier. In de serie zien we één bekend gezicht terug: Álvaro Morte. Je kent hem waarschijnlijk als El Profesor uit La Casa de Papel. Álvaro speelt nu Oscar, de man van de succesvolle architect Alejandra. Als Oscar dood gevonden wordt op een pier blijkt hij een dubbelleven te hebben gehad.

Seizoen 2 is ook opgenomen in het La Albufera-natuurgebied (Spanje) en ongetwijfeld weer net zo spannend en mysterieus als seizoen 1. Eén minpuntje, het is meteen ook de ‘temporada final’.

Kijk seizoen 6 (deel 1) nu bij Ziggo Movies & Series

Na de strijd tussen de broers, keert Bjorn terug als overwinnaar en held voor de mensen die jaren onder tiran Ivar hebben geleefd. In dit seizoen zien we ook nog twee nieuwe karakters: de stedendwinger en Vikingprins Oleg van Novgorod en Erik, een uitstekende krijger die als outlaw overleeft door zijn slimheid en vechtkunst.

Welke karakters halen het einde van de serie niet? Koningin Lagertha? Eén ding is wel zeker: de saga van Ragnar Lothbrok en zijn zonen komt tot een eind.

Vanaf 20 januari bij Ziggo Movies & Series L en XL

Maak je klaar voor een nieuw genre: sci-fi komedie. HBO komt begin dit jaar met Avenue 5. De serie speelt zich 40 jaar in de toekomst af en volgt de passagiers en bemanning van een luxe ruimtecruiseschip. Na technische problemen probeert een zelfverzekerde en aantrekkelijke kapitein iedereen aan boord tevreden te houden. Een grappige blik op de toekomst van ruimtevaarttoerisme.

Kijk seizoen 1 en 2 nu bij Ziggo Movies & Series

Voor een spannende misdaadthriller hoef je niet verder te zoeken. Mr. Mercedes vertelt het verhaal van een psychopathische moordenaar die in een gestolen Mercedes op een menigte inrijdt. Met lugubere brieven en e-mailberichten kwelt hij een gepensioneerde rechercheur, die hem achter de tralies probeert te krijgen. Gebaseerd op de bestseller van Stephen King.  

Series bij Ziggo

Top 5 meest bekeken series

1. His Dark Materials | avontuur, drama

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

De fantasyserie His Dark Materials gaat over het jonge weesmeisje Lyra. Ze woont samen met haar docenten in Jordan College in Oxford. Lyra komt achter een reeks kinderontvoeringen wanneer een vriendin van haar verdwijnt. Hebben die ontvoeringen iets te maken met de mysterieuze substantie Dust? Daarnaast komt ze achter een gevaarlijk geheim waar haar leraren een rol in spelen.

Het is geen normaal Oxford, maar een alternatieve 'steampunk'-achtige versie ervan. Zo loopt iedereen daar rond met bijzondere dieren, daemons genaamd, die optreden als de ziel van de mensen buiten hun eigen lichaam.

Kijk seizoen 1 en 2 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

Macht, politiek, geld en familie. Het zijn dé ingrediënten voor een typisch HBO-drama. De inzet van deze serie? Het leiderschap over een New Yorkse mediareus, met het Amerika van Donald Trump als decor en een vleugje satire voor de smaak.

In seizoen 2 blijft de interne machtsstrijd binnen de familie Roy de gemoederen bezighouden. Nog steeds in de war door wat er gebeurde tijdens de bruiloft van zijn zus, probeert Kendall het goed te maken met zijn vader. Ondertussen probeert Shiv Roy, Logans Roys’ enige dochter en politiek adviseur, te achterhalen of haar vader een vuil spelletje speelt.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

In een alternatief hedendaags Amerika heerst onrust. De Seventh Cavalry is een terroristische groep die onder andere de politie in het hele land aanvalt. De agenten dragen voor hun veiligheid een gemaskerd superheldenkostuum. Zo ook Angela Abar, politieagente in Tulsa, Oklahoma. Ze vindt een medestander in FBI-agent Laurie Blake, tijdens haar pogingen om de identiteit van haar en andere agenten geheim te houden.

Watchmen, uit de DC Comics-stal, was al eens verfilmd. Deze serie kan worden gezien als een sequel ervan.

Kijk de miniserie nu bij Ziggo Movies & Series L en XL

De serie-klapper van 2019 is toch wel Chernobyl. De serie won een Emmy voor beste mini-serie en stootte zelfs Game of Thrones van de IMDb-troon. In 1986 ontplofte in de toenmalige Sovjet-Unie, in Oekraïne, een kernreactor. Straling schoot de atmosfeer in en niet alleen vlakbij de reactor, maar tot ver in West-Europa waren de gevolgen van de ramp zichtbaar. Over de ramp, de bestrijding en het politieke wegduiken voor de verantwoordelijkheid gaat de HBO-miniserie Chernobyl.

Kijk seizoen 1 en 2 nu bij Ziggo Movies & Series

Geritualiseerd vrouwenmisbruik en kinderen baren. Nee, The Handmaid’s Tale is niet echt vrolijk en romantisch. De serie speelt zich af in het dystopische Gilead, een totalitaire samenleving, ooit deel van de Verenigde Staten. Omdat vrouwen er minder vruchtbaar zijn, keldert het geboortecijfer. Het regime ziet vrouwen daarom als fokfabriekjes. Offred is één van de weinige overgebleven vruchtbare vrouwen en dienstmaagd in het huishouden van de commandant. Ze wil slechts twee dingen: overleven en de dochter vinden die haar is afgenomen.

De met Emmy’s bekroonde The Handmaid’s Tale is gebaseerd op de bestseller van Margaret Atwood uit 1984.

Series bij Ziggo

Top 4 bijna verwijderde series

1. War of the Worlds | sci-fi

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series | t/m 23 februari

Ray Ferrier is een arbeider, wonend in New Jersey. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. 

Kijk seizoen 1 en 2 nu bij Ziggo Movies | t/m 29 februari

Mary Kills People volgt dokter Mary Harris. Ze is een alleenstaande moeder en dokter op de spoedeisende hulp. Maar Mary klust ook bij als een ondergrondse 'engel des doods': ze helpt terminaal zieke patiënten die willen sterven op hun eigen manier.

Kijk seizoen 1 t/m 6 nu bij Ziggo Movies & Series | t/m 1 maart

Het ene mysterie volgt het andere op in Lost. Vlucht 815 van Oceanic Air stort neer tussen Sydney en Los Angeles en maar 48 passagiers overleven de ramp. Een tropisch eiland in de Grote Oceaan vormt het decor van deze 6 seizoenen tellende serie. Naast de verhaallijn over het eiland zoomt elke aflevering in op het leven van één van de personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk.

Wie zijn The Others, de mysterieuze bewoners van het eiland? En wat is het Dharma-Initiatief? En let op de getallen 4, 8, 15, 16, 23 en 42, want die spelen een belangrijke rol in de serie.

Kijk seizoen 1 nu bij Ziggo Movies & Series | t/m 21 februari

Charley leeft het leven als een typisch tienermeisje. Ben leeft helemaal niet! Maar een kleinigheidje als de dood kan toch niet voorkomen dat deze twee tieners verliefd worden?

Series bij Ziggo

Top 3 coming soon

1. Briarpatch | crime

Vanaf februari seizoen 1 bij Ziggo Movies & Series

In deze stijlvolle mix van misdaad en pulp fiction volg je Allegra Dill, een rechercheur die werkt voor een ambitieuze senator. Ze keert terug naar haar geboortestad in Texas nadat haar zus – een lokale detective – is vermoord.

Tijdens haar zoektocht naar de dader komen er meer lijken uit de kast. Haar geboortestad blijkt zo corrupt als de pest, wat een mogelijke aanleiding was voor de dood van haar zus. Of was het de verloving met een al getrouwde collega-officier?

Vanaf 3 februari seizoen 1 t/m 3 bij Ziggo Movies & Series

Piepende hartmonitoren, loeiende sirenes, rondrennende verplegers… Fan van ziekenhuisseries als Grey’s Anatomy en ER? Dan past de spannende serie Code Black ook goed in je straatje!

Op een spoedeisende hulp is het vaak druk. Maar de artsen en verpleegkundigen op de drukste ER van Amerika krijgen dagelijks meer patiënten dan ze aankunnen. En dat betekent: Code Black, ofwel complete chaos en redden wat er te redden valt.

Vanaf 20 februari seizoen 2 bij Ziggo Movies & Series

Deze serie klinkt wel als een lichte feel good-serie, maar is allesbehalve dat. In Light as a Feather staat een duister spel centraal: ‘Light as a Feather, stiff as a Board‘. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Zoe Aarsen en volgt vijf tienermeisjes die de verleiding van het spel niet kunnen weerstaan en toch het spel spelen.

Wanneer de meisjes op exact de voorspelde manier sterven, moeten de overlevenden uitzoeken waarom ze het doelwit zijn. Is er een kwaadaardige macht die op hen jaagt? Of is die kwaadaardige macht een van hen?

Series bij Ziggo
Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Voor maar € 11,95 per maand. Nu de eerste maand gratis!

Ben je klant van Ziggo én Vodafone? Dan krijg je gratis extra's, zoals bijvoorbeeld het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series.