Het krachtige netwerk

van Vodafone en Ziggo

Slim, stabiel, snel en klaar voor de toekomst

Wat is GigaNet?

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo. Slim, stabiel, snel. En klaar voor de toekomst. Sta altijd in verbinding met collega’s, familie, entertainment, apparaten en nieuwe technologieën. Waar je ook bent. Zo houd je contact met collega’s via videogesprekken, deel je een bestand met je zakenpartner terwijl je in de trein naar huis zit en sluit je de dag af met je favoriete serie in bed.

Wat betekent GigaNet voor mijn bedrijf?

Een betrouwbaar en snel netwerk is essentieel voor elke ondernemer. Wat biedt GigaNet nu al?

Snel en stabiel internet

Streamen, uploaden, downloaden, mailen. En dat allemaal tegelijkertijd. Je kunt nu al supersnel internetten tot wel 600 Mbit/s. En dit wordt alleen maar sneller.

Internet of Things

GigaNet verbindt miljoenen slimme apparaten met elkaar. Internet of Things noemen we dat. Denk aan sensoren om energie te besparen of het beheren van winkelvoorraden.

Overal en altijd verbonden

Thuis, op de zaak of onderweg. Werk eenvoudig en veilig vanaf elke locatie in de cloud. En houd contact met collega’s via het grootste mobiele 4G-netwerk ter wereld.

Netwerk van de toekomst

De technologie staat nooit stil. En wij bewegen mee. We spelen in op veranderingen en bouwen aan een innovatief netwerk: GigaNet. Hiermee is ons netwerk klaar voor de toekomst, en jij dus ook. Dit kun je in de toekomst van ons verwachten:

  • We gaan nóg sneller: met internetsnelheden tot 1 Gbit/s. Deze snelheid is binnenkort beschikbaar in Utrecht. En binnen twee jaar volgt de rest van Nederland.

  • We benutten de mogelijkheden van Internet of Things optimaal. Denk aan parkeersensoren, ledstraatverlichting, of opereren op afstand. De mogelijkheden zijn oneindig.

  • Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Dit netwerk kan veel meer verbindingen tegelijk aan. En er zit nauwelijks vertraging tussen het ontvangen en verzenden van data. Handig voor toepassingen als zelfrijdende auto’s en virtual reality.

Snelheden tot 1 Gbit/s

We blijven onze internetsnelheden verhogen. Utrecht is de eerste stad in Nederland waar Ziggo internet downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde aanbiedt. En de rest van het land volgt snel.

Beste internetprovider én

uitstekend netwerk

We blijven ons netwerk continu verbeteren. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Ziggo is voor het negende jaar op rij door Tweakers uitgeroepen tot ‘Beste internetprovider van Nederland’. En wist je dat ons Vodafone-netwerk voor het tweede jaar op rij bekroond is met een 9.6 door de onafhankelijke netwerkexpert P3? Daarmee behoort ons netwerk tot één van de beste van Europa.

Combineer Ziggo met Vodafone

Samen kunnen we meer voor je betekenen. Op het gebied van vast én mobiel internet. Maar ook met extra voordelen. Wist je al dat je non-stop gratis extra’s krijgt als je Ziggo en Vodafone combineert?

Veelgestelde vragen

Wat is er nieuw aan GigaNet?

Sinds het samengaan van Vodafone en Ziggo, hebben wij veel geïnvesteerd in ons netwerk. En veel van onze klanten maken gebruik van beide diensten. Het gebruik van deze netwerken loopt dus steeds meer in elkaar over. We hebben - zonder dat veel klanten en medewerkers dat beseffen – al een GigaNet. Dit vaste en mobiele netwerk vernieuwen we doorlopend. Zo bieden wij al landelijke snelheden tot 600 Mbit/s. En dat wordt nog sneller.

Wat betekent GigaNet voor 5G?

Bij 5G gaat het om een nieuwe generatie van het mobiele netwerk. Het mobiele netwerk van Vodafone is onderdeel van ons GigaNet en ter voorbereiding op 5G investeren wij doorlopend in ons netwerk. Het is nog niet duidelijk wanneer we 5G in Nederland kunnen toepassen. Later dit jaar vertellen we je hier meer over.