Overslaan en ga naar inhoud

Waarom een vast IP-adres?

Alle informatie op een rij

Als je iedere dag je huisnummer verandert, wordt post bezorgen lastig. Online werkt een IP-adres vergelijkbaar. Met een vast IP-adres blijft je server bereikbaar en is je netwerk ook vanuit huis makkelijk bereikbaar.

Dynamisch IP-adres

Je IP-adres verandert periodiek

 • Voor kleine bedrijfsnetwerken
 • Geen losse router vereist
 • Vanaf 42,50 per maand
 • Standaard bij Zakelijk Internet Xtra

Vast IP-adres

Je IP-adres is statisch en blijft altijd hetzelfde

 • Voor complexere IT-oplossingen
 • Losse router vereist
 • Vanaf 60,- per maand
 • Standaard bij Zakelijk Internet Pro

IP-adres: vast of dynamisch?

Bij 'normaal' gebruik van internet heb je voldoende aan een dynamisch IP-adres. Werk je met eigen webservers, wil je een professioneel wifi-netwerk voor medewerkers en klanten aanleggen of wordt je bedrijf beveiligd met een beveiligingscamerasysteem dat ook extern benaderbaar moet zijn? Dan komt een vast IP-adres goed van pas. Met Zakelijk Internet Pro van Ziggo krijg je een vast IP-adres. Is een vast IP-adres iets teveel van het goede? Dan kom je ook prima uit de voeten met een dynamisch IP-adres bij een Zakelijk Internet Xtra abonnement. 

Veelgestelde vragen

Bij 'normaal' gebruik van internet heb je voldoende aan een dynamisch IP-adres. Werk je met eigen webservers, wil je een professioneel wifi-netwerk voor medewerkers en klanten aanleggen of wordt je bedrijf beveiligd met een beveiligingscamerasysteem dat ook extern benaderbaar moet zijn? Dan komt een vast IP-adres goed van pas. Met Zakelijk Internet Pro van Ziggo krijg je 1 vast IP-adres.

Is een vast IP-adres iets teveel van het goede? Dan kom je ook prima uit de voeten met een dynamisch IP-adres bij een Zakelijk Internet Xtra abonnement. 

Nee, vaste IP-adressen zijn bij Ziggo alleen beschikbaar voor zakelijke internetabonnementen. 

In theorie kun je 255 lokale vaste IP-adressen aanmaken en instellen. Genoeg voor de meeste bedrijfsnetwerken.

Vaste IP-adressen kreeg je voorheen ook bij de volgende abonnementen:

 • Office Plus
 • Internet Plus
 • Zakelijk Fiber Power (alleen als extra optie)

 

Port forwarding gebruik je om internetverkeer van en naar apparaten in je netwerk met een lokaal vast IP-adres goed te laten verlopen. Sommige software heeft dat nodig om goed te kunnen werken. Wil je port forwarding instellen met een wifi-modem van Ziggo? Check de instructies. Heb je een eigen router? Kijk dan op de website van de fabrikant.

Je vaste IP-adressen staan veilig bij ons geregistreerd. Weet je niet zeker meer welke IP-adressen er aan je abonnement zijn gekoppeld? Neem dan contact met ons op en we zorgen ervoor dat je een overzicht met al je IP-adressen ontvangt.