Ziggo Zakelijk Speedtest

Sneller dan het licht of trager dan verwacht? Test je zakelijke internetverbinding met de speedtest. 

Voordat je begint

Sluit je laptop of PC aan op het modem via een internetkabel voor de betrouwbaarste uitkomst en sluit alle tabs en programma's. Blijf binnen 2 meter van je modem als je de wifi test.

  • Check of je de laatste Windows of Apple versie gebruikt (op oudere apparaten kun je die niet gebruiken en die zijn daardoor vaak trager)
  • Verwijder cookies en leeg de cache van de internetbrowser die je gebruikt hebt 
  • Doe de test in een andere internetbrowser (Chrome of Edge)  
  • Zorg dat je geen VPN aan hebt staan als je de test doet
Speedtest | Ziggo Zakelijk
Ziggo is getest als beste vaste netwerk van Nederland

Niet zo gek. Want ons krachtige GigaNet is stabiel, snel en veilig. Met dit glasvezel-kabelnetwerk en SmartWifi heb je een perfecte verbinding en ben je klaar voor alles wat je wilt doen. Nu en in de toekomst.

Handig om te weten

De downloadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens zoals bestanden, films, muziek en afbeeldingen binnenhaalt op je laptop of mobiel. Je uploadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens verstuurt.

Kortom, bij een hogere Mbit/s downloadsnelheid download je sneller je bestanden en worden bijvoorbeeld video's sneller weergegeven. En met een hogere Mbit/s uploadsnelheid kan je sneller een bestand versturen.

Ping, ook wel latency genoemd, geeft in milliseconden aan hoelang het duurt om vanaf jouw locatie een server te bereiken. Dus hoe snel data tussen jou en de server wordt uitgewisseld. Bij ping geldt de regel: hoe lager, hoe beter. De ideale ping zit daardoor tussen de 0 en 15.

Snel internetten begint met een sterk wifisignaal. Dat signaal verbeter je vaak met een paar kleine aanpassingen. Ook zonder technische kennis.

Bekijk hier wat je kunt doen om het beste uit je wifi te halen

Ben je ondernemer dan is een goede verbinding onmisbaar. Met Ziggo Zakelijk heb je een snelle, stabiele en veilige internetverbinding via ons krachtige GigaNet. Met snelheden tot wel 1 Gbit/s.

Wil je overstappen naar internet van Ziggo? Dan kun je kiezen voor een Alles-in-1 pakket met internet, tv en bellen. Je kunt ook kiezen voor Internet & TV, of voor Internet only.

Videogesprekken met Microsoft Teams, Zoom of Google Meet vragen gemiddeld een download- en uploadsnelheid van 4 Mbit/s. Wanneer je online videobelt en tegelijkertijd ook presenteert of je scherm deelt zit dit al snel rond de 12 Mbit/s.

Wil je altijd verbonden blijven, ook als je met meerdere mensen tegelijk op hetzelfde netwerk werkt? Dan adviseren we minimaal Zakelijk Internet Complete met een snelheid van 500 Mbit/s download en 40 Mbit/s upload. Dan weet je zeker dat je altijd zorgeloos kunt videobellen zonder haperingen.

Bekijk alle internetpakketten

Speedtest | Ziggo Zakelijk