Ziggo Speedtest

Snel als het licht of trager dan verwacht? Test je internetverbinding met onze speedtest. Voor een betrouwbare uitkomst sluit je je computer met een internetkabel op het modem aan. Internetsnelheid via een draadloze verbinding wordt namelijk beïnvloed door invloeden van buitenaf.

Is je snelheid naar wens?

Top! Zo hoort het ook

Back to business en niets meer aan doen.

Hmm.. dat moet beter

In een paar stappen gaan we op zoek naar de oorzaak en lossen we het probleem op.

Gelukkig schijnt er licht aan de horizon!

Soms is het gras namelijk wél groener aan de overkant. Bij Ziggo haal je in Nederland de hoogste snelheden. Hoe dat komt? Ons netwerk loopt via de Hybrid Fibre-Coax (HFC), waarbij maar liefst 97% van het signaal via het glasvezelnetwerk gaat. Daarmee bereik je een maximum downloadsnelheid van maar liefst 500 Mbit/s en een uploadsnelheid van 50 Mbit/s. Ongeacht het aantal mensen en devices waarmee je online gaat.

Welke snelheid kun je op jouw adres halen?

Check hier welke internetsnelheden je op jouw adres kunt halen. De snelheden zijn afhankelijk van het netwerk dat bij je is aangelegd.

Toevoeging Selecteer toevoeging Geen toevoeging
Mmm, deze postcode kennen we niet. Typefout misschien?
Mmm, dit huisnummer kennen we niet. Typefout misschien?
Mmm, er ging iets niet goed. Typefout misschien?

Meestgestelde vragen

Mijn wifi werkt niet goed. Hoe verbeter ik de draadloze internetsnelheid?

Via een internetkabel haal je de snelheid die bij je abonnement hoort. Met wifi kan die snelheid lager zijn. Gelukkig kun je veel doen om het signaal te verbeteren.

Ik haal niet de internetsnelheid van mijn abonnement. Hoe verbeter ik de bekabelde snelheid?

Heb je je computer met een netwerkkabel aangesloten en haal je een lagere snelheid dan bij je abonnement hoort? Lees dan hier de verschillende oorzaken.

Is één wifi-punt voldoende?

Betonnen muren, isolatie en elektronische apparatuur kunnen je wifi-signaal verzwakken. Een Wifibooster kan een goede oplossing zijn. Hiermee versterk je het wifi-signaal en vergroot je het bereik. De snelheid die een Wifibooster uitzendt, is gelijk aan de snelheid van je abonnement.