Overslaan en ga naar inhoud

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor mijn bedrijf?

E-mail je elke dag een beetje? Of ben je een zware internetgebruiker omdat je grote bestanden uploadt en downloadt en veel in Teams-vergaderingen zit. Voor de keuze van de juiste internetsnelheid is dit handig om te weten.

Check je huidige internetsnelheid

Wil je de maximale internetsnelheid testen? Verbind dan je computer of laptop met een internetkabel aan je modem. Sluit alle andere tabs en programma's. Je wifi-snelheid is meestal lager dan deze maximale internetsnelheid van je abonnement. Test de wifi op je smartphone of tablet op ongeveer 2 meter van je modem.

Handig om te weten

De downloadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens zoals bestanden, films, muziek en afbeeldingen binnenhaalt op je laptop of mobiel. Je uploadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens verstuurt.

Kortom, bij een hogere Mbit/s downloadsnelheid download je sneller je bestanden en worden bijvoorbeeld video's sneller weergegeven. En met een hogere Mbit/s uploadsnelheid kan je sneller een bestand versturen.

Ping, ook wel latency genoemd, geeft in milliseconden aan hoelang het duurt om vanaf jouw locatie een server te bereiken. Dus hoe snel data tussen jou en de server wordt uitgewisseld. Bij ping geldt de regel: hoe lager, hoe beter. De ideale ping zit daardoor tussen de 0 en 15.

Welke snelheid past bij jou?

Online vergaderen, streamen, uploaden, downloaden, mailen. Check hieronder wat bij jou past. Of gebruik onze keuzehulp.

En ontdek je morgen dat je toch een hogere of lagere snelheid had kunnen nemen? Geen probleem, je kan bij ons altijd je snelheid aanpassen.

-
Zakelijk Internet

Start Xtra

 • E-mailen en surfen
 • Kleine bestanden delen
 • Online meetings
 • Paar uur per dag online
-
Zakelijk Internet

Complete Xtra

 • E-mailen en surfen
 • Grote bestanden delen
 • Online meetings
 • Meerdere apparaten op het netwerk
-
Zakelijk Internet

Premium Xtra

 • In de cloud werken
 • Grote bestanden uploaden
 • Presenteren in online meetings
 • Continu online met meerdere apparaten

Lastige keuze?

Beantwoord een aantal vragen met onze keuzehulp en we geven je passend advies.

Lastige keuze?

Beantwoord een aantal vragen met onze keuzehulp en we geven je passend advies.

Veelgestelde vragen

Eerlijk gezegd ligt dit helemaal aan je eigen internetbehoeften. Gebruik je internet alleen voor e-mail en internetbankieren, dan heb je lagere internetsnelheden nodig dan als je met veel grote bestanden werkt of veel moet presenteren in online vergaderingen. Als je graag wilt weten welke download- en uploadsnelheid bij jou past, vul dan eens onze keuzehulp in. 

Of kijk hieronder:

Een stevige basis: 400 Mbit/s download
Jij bent een paar uur per dag online om iets op te zoeken, te mailen, kleine bestanden te delen, online meetings te houden of muziek te streamen. 

Soepel en betrouwbaar: 800 Mbit/s download
Jij maakt met meerdere personen en apparaten gebruik van het netwerk, je presenteert in online meetings en werkt met grote bestanden.

Premium: 1.200 Mbit/s download
Jij bent continu online, of je nu alleen of met meerdere personen tegelijk werkt, volledig in de cloud opereert of met zware programma's werkt.

Voor de een is 100 Mbit/s al heel snel en voor de ander voelt dat als een slakkegangetje. Het ligt er maar net aan waarvoor je je internetverbinding gebruikt. 

Heel in het kort zou je hiervan uit kunnen gaan:

 • 400 Mbit/s download
  Deze internetsnelheid zou genoeg moeten zijn als je een paar uur per dag online bent om bijvoorbeeld te internetbankieren, mailen of iets op te zoeken. Een keer een online vergadering kan natuurlijk ook.
 • 800 Mbit/s download
  Ben je de hele dag online en zit je veel in online vergaderingen terwijl je met meerdere mensen tegelijk op hetzelfde netwerk zit? Dan kun je beter voor een internetsnelheid van 800 Mbit/s kiezen. 
 • 1.200 Mbit/s download
  Verzend je veel grote bestanden terwijl andere mensen op het netwerk in online vergaderingen zitten of aan het gamen zijn? Kies dan voor Premium.

Bekijk alle internetpakketten

Videogesprekken met Microsoft Teams, Zoom of Google Meet vragen gemiddeld een download- en uploadsnelheid van 4 Mbit/s. Wanneer je online videobelt en tegelijkertijd ook presenteert of je scherm deelt zit dit al snel rond de 12 Mbit/s.

Wil je altijd verbonden blijven, ook als je met meerdere mensen tegelijk op hetzelfde netwerk werkt? Dan adviseren we minimaal Zakelijk Internet Complete met een snelheid van 800 Mbit/s download en 70 Mbit/s upload. Dan weet je zeker dat je altijd zorgeloos kunt videobellen zonder haperingen.

Bekijk alle internetpakketten

Wat een goede snelheid voor jou is, hangt erg af van je internetbehoeften. Onze keuzehulp kan je daar bij helpen.

Houdt er wel rekening mee dat de wifi-snelheid meestal lager is dan de maximale internetsnelheid. Wifi of draadloos internet wordt bijvoorbeeld minder sterk als je verder van het wifi-punt af zit of als isolatie, betonnen muren en apparatuur in de weg staan.

Heb je niet overal goede wifi? Dan kan SmartWifi een oplossing voor je zijn. Dat is slimme wifi die er met onze SmartWifi pods voor zorgt dat je overal perfecte wifi hebt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je verbinding en blijf je altijd online en in business.

Een hoge downloadsnelheid betekent niet altijd een sterk wifi-signaal. Wifi of draadloos internet wordt bijvoorbeeld minder sterk als je verder van het wifi-punt af zit of als isolatie, betonnen muren en apparatuur in de weg staan. Daarom hebben wij SmartWifi pods voor je. Dat is slimme wifi die er met onze SmartWifi pods voor zorgt dat je overal perfecte wifi hebt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je verbinding en blijf je altijd online en in business.

Check eerst wat je huidige contract- en opzegtermijn is. Dat is handig, want zo voorkom je dubbele kosten. Tijdens je online bestelling kun je kiezen voor de Overstapservice. Wij zeggen dan voor je op bij je oude provider en regelen dat je niet zonder televisie, internet of bellen komt te zitten. Je kunt de Overstapservice gebruiken als de overstapdatum minimaal 30 dagen en maximaal 90 dagen in de toekomst ligt.