Wifi-instellingen voor Zakelijk internet

Met de juiste Wifi-instellingen voor Connect ZZP haal je het beste uit een draadloze internetverbinding. Gebruik je Connect MKB met wifi van Ziggo? Lees dan meer over Multi Wifi.

Wifi-gegevens aanpassen

Wil je de wifi-instellingen aanpassen? Of wil je de specificaties van het wifi-modem weten? We hebben ze van alle modems die voor Zakelijk internet zijn geleverd op een rij gezet.

Cisco EPC3925 met UPC SSID

Meer specificaties

Cisco EPC3925 met Ziggo SSID

Meer specificaties

Cisco EPC3928

Meer specificaties

Hitron CGNV4

Meer specificaties

Technicolor TC7210

Meer specificaties

Ubee EVW3200 en EVW321b

Meer specificaties

Losse router gebruiken

Je kunt natuurlijk ook een losse wifi-router gebruiken in plaats van de wifi-modem van Ziggo. Je hoeft de router alleen maar met het wifi-modem te verbinden via een netwerkkabel. Voor sommige software kan het handig zijn eenmalig de router vrije toegang te geven tot het internet. Dat doe je door de router als DMZ-host in te stellen op het wifi-modem. Je kunt bij de sommige modems er ook voor kiezen om de router en wifi-functie helemaal uit te schakelen. Dat wordt ook wel bridge-modus genoemd. Deze modems kunnen gebridged worden:

  • Cisco EPC3925 met Ziggo SSID
  • Cisco EPC3928
  • Ubee EVW3200
  • Ubee EVW321b
  • Techicolor TC7210

Deze modems kunnen niet gebridged worden. We kunnen bij deze modellen wel de wifi-netwerken voor je uitschakelen. De router (DHCP-server) blijft dan actief.

  • Cisco EPC3925 met UPC SSID
  • Hitron CGNV4
Bridge-modus inschakelen of de wifi-netwerken uitzetten doen we op afstand voor je. Bel hiervoor onze klantenservice.

Wifi verbeteren

Wij zorgen voor een goed internetsignaal bij het beginpunt in huis of kantoor, en een goed werkend wifi-modem of een goed werkend wifi-modem. Ervaar je toch problemen met de wifi? We helpen graag bij het verbeteren van draadloos internet.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de netwerksleutel van het wifi-netwerk

Aan de onderkant van de wifi-modem of router zit een sticker. Op deze sticker staat de naam (SSID, de technische naam van een draadloze verbinding) en het wachtwoord van de draadloze verbinding. 

Voorbeeld:

Hoe wijzig ik het wifi-kanaal?

Wij adviseren om het wifi-modem op automatische kanaalselectie te laten staan. Met modem kiest dan zelf het beste wifi-kanaal uit als je hem opnieuw opstart. Dit staat standaard zo ingesteld.

Wil je zelf een vast kanaal instellen? Zelf een vast wifi-kanaal instellen is geen structurele oplossing voor een trage of wegvallende wifi-verbinding. Je zult regelmatig een ander wifi-kanaal moeten instellen voor een blijvend effect.

Zo stel je een ander wifi-kanaal in

Hoe kan ik mijn internetaansluiting instellen?

Bedraad internet
Gebruik altijd minimaal een Cat6 kabel voor het bedraad aansluiten van apparaten op de wifi-modem. Zo weet je zeker dat je snelheden boven de 100Mbit kunt halen. Houd er rekening mee dat ook de netwerkkaart van het verbonden apparaat snelheden hoger dan 100Mbit moet kunnen halen.

Draadloos internet
Wifi-signaal van onze wifi-modems is standaard beveiligd met een WPA2-wachtwoord voor dde eigen veiligheid en privacy van je onderneming. Om verbinding te maken met het wifi-netwerk heb je de wifi-netwerknaam en het wifi-wachtwoord nodig. Deze staan onderop de wifi-modem op een witte sticker.

Hulp bij wifi-verbinding maken

Kan ik wifi ook op een andere frequentie gebruiken?

Dat kan op twee frequenties: 2.4 GHz en 5 GHz. Deze hebben voor- en nadelen. Oudere apparaten ondersteunen vaak alleen 2.4 GHz. Veel nieuwe apparaten worden door beide ondersteund, of werken zelfs met allebei tegelijk. Alle wifi-modems van Ziggo ondersteunen beide frequenties. Sommige modems zenden beide tegelijk uit (concurrent dual band ) en bij sommige modellen moet je kiezen welke je wilt gebruiken (non-concurrent dual band).


Zo stel je een andere wifi-frequentie in

Omdat er aan beide frequentie voor- en nadelen zitten hebben we de informatie nog even op een rijtje gezet:

Frequentieband Voordelen Nadelen
2.4 GHz

Heeft een groter bereik.

Gaat (iets) beter door muren en vloeren.

Wordt door bijna alle apparaten ondersteund.

Lagere snelheid en stabiliteit.

Kanalen overlappen elkaar en o.a. daardoor gevoeliger voor storingen door andere draadloze apparaten en netwerken (interferentie).

5 GHz

Hogere snelheid en betere stabiliteit.

Kanalen hebben geen overlap waardoor nauwelijks last van andere draadloze apparaten en netwerken (interferentie).

Gaat nauwelijks door muren en vloeren.

Heeft een kleiner bereik.

Door slechts deel van de apparaten ondersteund.

Wat zijn wifi-standaarden?

Er bestaan verschillende wifi-standaarden die ieder een eigen theoretische maximale internetsnelheid hebben. Kijk hieronder welke wifi-standaard, welke maximale snelheid heeft. 

Frequentie Wifi-standaard Snelheid
2.4 GHz 802.11b
802.11g
802.11n
max. 11 Mbit/s
max. 54 Mbit/s
max. 150 Mbit/s
5 GHz 802.11n
802.11ac
max. 300 Mbit/s
max. 1,5 Gbit/s