Overslaan en ga naar inhoud

Je medewerkers gemotiveerd houden bij thuiswerken

Dat veel mensen thuiswerken, zorgt voor een uitdaging: hoe kun je de dag zo goed mogelijk inrichten om nog steeds het werk goed te blijven doen? Ook jouw medewerkers zullen waarschijnlijk opstartproblemen kennen. Hoe houd je ze gemotiveerd? Een aantal tips.
 

1. Tooling


Wees eenduidig in de keuze voor tooling. Welke tool gebruik je om te vergaderen met elkaar? Communiceer daar zo snel mogelijk over, om onduidelijkheid te voorkomen. Microsoft Teams is één van deze tools: hierin kun je onder meer gebruikmaken van een whiteboard, je agenda beheren en live events organiseren. Benieuwd welke opties je nog meer hebt qua tooling om thuis te werken? Bekijk het in dit artikel.
 

2. Samenwerken met video


Moedig samenwerken met gebruik van video aan bij je medewerkers. Slechts 7% van onze communicatie is wat we zeggen, 38% is hoe we het zeggen (intonatie, benadrukken van bepaalde woorden, pauzes). Maar liefst 55% komt neer op lichaamstaal. Kortom: hoe persoonlijker, hoe beter.
 

3. Vaste momenten


Bouw vaste momenten in om digitaal samen te komen. Zo zorg je ervoor dat collega’s contact met elkaar onderhouden, ook al ben je niet in de gelegenheid om elkaar face-to-face te zien.
 

4. Informeer regelmatig


Check regelmatig hoe het met je collega’s gaat. Zo voelt iedereen zich betrokken bij de situatie en sta je open om elkaar vragen te stellen én te beantwoorden.