Overslaan en ga naar inhoud

Blijf fit met Ajax

Zonder gezonde mensen geen gezonde economie. Gezond blijven is dus prioriteit. Daarom hebben we 4 tips verzameld om gezond en fit thuis te werken. Samen met de jongens van Ajax. Want als ze érgens weten wat fitheid is…

 

Tip 1. Rust genoeg

Overdag de kinderen bezig houden, tussendoor vergaderen, ’s avonds werken… het is op het moment meer regel dan uitzondering dat het ritme van mensen overhoop ligt. Maar toch is het belangrijk om voldoende rust in te bouwen. Werk niet tot diep in de nacht door en zorg ook overdag voor regelmatige pauzes. Zo voorkom je dat je hersenen ’s avonds de overdaad aan informatie niet meer kunnen verwerken en jij de slaap niet meer kunt vatten. 
 

Tip 2. Werk niet eindeloos door

De verleiding is groot: je hebt nu geen reistijd meer, dus je kan best nog een uurtje doorwerken. Of twee. Of drie. Maar werkdagen duren normaal gesproken niet voor niets 8 of 9 uur. Probeer liever wat efficiënter te werken in dezelfde tijd, dan méér te werken dan voor de coronacrisis. Misschien kun je de reistijd die je vroeger kwijt was, nu gebruiken om een rondje te wandelen of te fietsen. Uiteraard volgens de anderhalvemeter-standaard. 

 

Tip 3. Probeer werk en privé te scheiden

Probeer ook werk en privé zoveel mogelijk te scheiden. Bijvoorbeeld door een beetje af te schakelen aan het einde van de dag. Haal je laptop en andere werkspullen uit het zicht zodra je klaar bent. Op die manier associeer je de keuken- of tuintafel niet alleen maar met werk. Misschien heb je zelfs de luxe om een afgescheiden, opgeruimde werkplek in te richten. Dan zorg je nóg makkelijker voor optimale productiviteit.

 

Tip 4. Blijf in beweging

We noemden al een rondje lopen of fietsen. We moeten creatief zijn. Natuurlijk helpen we daar graag een handje bij. Samen met Ajax, die we vanuit Ziggo sponsoren, maken we filmpjes met workouts speciaal om thuis mee aan de slag te gaan. In aflevering 1 kun je planken en nog veel meer met Daley Blind. Een mooie tegenhanger voor al dat zitten en virtueel vergaderen. 

Aflevering 1: Daley Blind

Aflevering 2: Nico Tagliafico

Aflevering 3: Klaas Jan Huntelaar

Aflevering 4: Joël, Jurriën and Carel

Aflevering 5: Dusan Tadic

Aflevering 6: Edson Álvarez

Aflevering 7: Perr Schuurs

Aflevering 8: Carel Eiting