Overslaan en ga naar inhoud

De perfecte start

Ondernemers willen dóór. Plannen uitwerken. Stappen zetten. Ziggo Zakelijk is daarbij je perfecte partner. Ook zakendoen met Ziggo Zakelijk? Bekijk de stappen, van interesse tot installatie.

test
Stap 1

Doe deze checks vooraf

Interesse om ook zaken te doen op ons glasvezel-kabel netwerk? Doe dan eerst deze checks op je (werk)adres.

Check je adres

  • Komt er een coax-kabel je pand binnen? Tips om je te helpen zoeken: vaak is de kabel groen, maar in sommige gevallen blauw. Je vindt 'm in de meterkast of in een ruimte die aan de straatkant grenst.
  • Is de coax-kabel boven de grond bereikbaar, zodat je het modem erop kunt aansluiten?

Twee keer ja? Perfect! Ziggo is beschikbaar.

Geen coax-kabel aanwezig? Dan kun je een nieuwe aansluiting aanvragen. 

Check de ruimte

Blije modem, blije jij. Zo geef je het modem de ruimte om zijn werk goed te doen:

  • Is er een vrij stopcontact binnen een meter van de groene kabel? Hierop wordt de stekker van het modem aangesloten. Wil je ook een router aansluiten en zijn de stopcontacten vol? Gebruik dan een verdeeldoos. Of laat onze monteur tegen meerprijs een extra wandcontactdoos installeren.
  • Zorg voor voldoende ruimte. Van hard werken krijg je het warm. Je modem ook. Die warmte wordt al snel benauwend in een kleine kast of achter de bank. 
test
Stap 2

Kiezen, bestellen en overstappen

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw onderneming. Laat je adviseren door onze Keuzehulp en kies voor een van onze pakketten. Of stel in een paar klikken je eigen pakket samen.

Bekijk ons aanbod

Nieuwgierig naar ons aanbod? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Keuzehulp

Kun je wel wat hulp gebruiken met kiezen van jouw ideale pakket? Met de keuzehulp vind je binnen een paar minuten het perfecte pakket voor jouw onderneming. Vul een paar vragen in over je voorkeuren en internetgebruik en krijg een passend advies dat je direct kunt bestellen. 

Stel zelf samen

Weet jij al precies wat je onderneming nodig heeft op internetgebied? Stel dan direct zelf je pakket samen. Kies de gewenste internetsnelheid, looptijd van het abonnement en extra's als een tv-pakket, beveiligingspakket of PIN zeker. Klaar met samenstellen? Bestel dan direct online.

Overstapservice

Wil je van een andere provider overstappen naar Ziggo? Geef dan bij je bestelling aan dat je gebruik wilt maken van Overstapservice. Wij regelen de overstap en zorgen dat je geen seconde offline bent. Liever zelf de touwtjes in handen houden? Dan kun je natuurlijk ook zelf opzeggen bij je oude provider.

test
Stap 3

Welkom bij de Ziggo Zakelijk familie

Heb je besteld? Perfect! Dit kun je verder verwachten.

Bevestig de samenvatting

Altijd fijn als alles klopt. We sturen daarom een samenvatting van je bestelling en vragen je om die goed te checken. Klopt alles? Bevestig 'm dan. Toch niet helemaal perfect? Dan kun je nog wijzigen of annuleren.

Het moment waarop je de samenvatting krijgt hangt af van hoe je hebt besteld.

Bestelbevestiging

Binnen 72 uur na het bevestigen van de samenvatting en het plaatsen van je bestelling, sturen we een bestelbevestiging via e-mail. Hierin vind je ook een link om een afspraak te maken voor gratis installatie door onze monteur.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Kijk dan even in de map met 'ongewenste mail'.

Levering van apparatuur

Niet onbelangrijk: de apparatuur, zoals het modem. Rond de ingangsdatum van je abonnement levert PostNL het installatiepakket, zodat je alles op tijd in huis hebt.

Eén dag voor de bezorging van je pakket krijg je een e-mail met een track & trace code, zodat je de status kunt volgen.

test
Stap 4

Installatie en gebruik

Bijna online! Voor het aansluiten van jouw Ziggo Zakelijk pakket zijn er twee opties:

Gratis installatie door monteur

Als zakelijke klant krijg je Installatiegarantie. Dat betekent dat onze monteur de standaard installatie regelt en pas weggaat als alles werkt. Ook als je bent verhuisd of bent overgestapt van een particulier naar zakelijk abonnement, en daarvoor nieuwe apparatuur van ons hebt gekregen. Zo zorgen we voor een perfecte en zorgeloze start met Ziggo Zakelijk.

Bekijk de checklist zodat je precies weet wat de monteur allemaal doet.

Zelf aansluiten

Liever zelf aan de slag? Tuurlijk, geen probleem! Met ons stappenplan voor installatie helpen we je met het aansluiten en instellen van internet, en eventueel ook televisie en telefonie. Toch nog ergens hulp bij nodig? Dan staan onze experts van de Business Crew voor je klaar. 

Goed om te weten: de facturatie start binnen 14 dagen nadat je het installatiepakket hebt ontvangen. Sluit je apparatuur dus op tijd aan.

Blijf altijd online

Vraag gratis Wifi Back-up aan

Wifi Back-up - een simkaart met datategoed - biedt een oplossing voor problemen met de vaste verbinding door stroom- of netwerkstoringen. Stop de simkaart in je laptop of tablet en schakel snel over op het mobiele netwerk.

Zakelijk Internet Xtra klanten kunnen Wifi Back-up gratis bestellen. Binnen vijf werkdagen na installatie van de internetverbinding krijg je een e-mail met verdere uitleg.

Veelgestelde vragen

Heb je Ziggo, dan gebruik je ons krachtige GigaNet. Met dit glasvezel-kabelnetwerk en SmartWifi ben je klaar voor alles wat je wilt doen. Nu en in de toekomst.

Met Zakelijk Internet van Ziggo ben je verzekerd van supersnel internet én perfecte wifi. 

Stel je ideale pakket samen

Met de Overstapservice blijf je gewoon bereikbaar en ben je geen minuut offline. Check eerst wat je huidige contract- en opzegtermijn is en geef vervolgens bij je online bestelling aan dat je gebruik wilt maken van de Overstapservice. Wij regelen verder alles met je huidige provider en zorgen ervoor dat je geen seconde offline bent.

Liever zelf de touwtjes in handen houden? Je kan natuurlijk ook zelf je abonnement bij de oude provider opzeggen

Wanneer je klant bent van Vodafone en klant wordt van Ziggo Zakelijk krijg je volop extra voordelen. Zoals een gratis extra tv-pakket, gratis internetbeveiliging met Safe Online XL en tot € 4,13 per maand korting op je Vodafone abonnement.

Lees meer over de voordelen van Vodafone en Ziggo samen

Videogesprekken met Microsoft Teams, Zoom of Google Meet vragen gemiddeld een download- en uploadsnelheid van 4 Mbit/s. Wanneer je online videobelt en tegelijkertijd ook presenteert of je scherm deelt zit dit al snel rond de 12 Mbit/s.

Wil je altijd verbonden blijven, ook als je met meerdere mensen tegelijk op hetzelfde netwerk werkt? Dan adviseren we minimaal Zakelijk Internet Complete met een snelheid van 500 Mbit/s download en 40 Mbit/s upload. Dan weet je zeker dat je altijd zorgeloos kunt videobellen zonder haperingen.

Benieuwd welke snelheid je nu hebt? Doe de speedtest