Zonder netwerk geen innovatie

Over de kracht van netwerken

Week van de ondernemer - 16-05-2018

Peter Hinssen, expert in disruptieve innovaties, weet hoe de kracht van het netwerk anno 2016 organisaties maakt of breekt.

Zo werkt het netwerk

Netwerken is op drie manieren van belang. Het komt terug in de manier waarop we omgaan met klanten, de manier waarop organisaties werken én het is van groot belang als je wilt innoveren. Sterker nog: zonder netwerk geen innovatie. Auteur en technologie-ondernemer Peter Hinssen legt uit hoe het netwerk werkt.

3 bedrijven die snappen hoe het werkt

Een traditionele drukker van speelkaarten die verandert in een digitale speler van formaat. Een lingerieproductent die zijn luxe merken verkoopt via 'tupperwareparties'. En een bedrijf dat chef-koks via het netwerk in contact brengt met hun klanten. Drie netwerkbedrijven die snappen hoe het werkt.

Netwerken: de do's en don'ts

Vroeger werden jonge medewerkers gecoacht door de oude garde. Nu kun je dat beter omdraaien, want jongeren snappen vaak veel beter hoe je gebruikmaakt van je netwerk. En wat moet je nog meer wel of niet doen als het om netwerken gaat?

2 innovatieve trends om direct toe te passen

Noem jij social media, mobile en cloud nog trends? Dan ben je wellicht al te laat. Bovendien: ‘Er gaat nog veel op ons afkomen dat nog veel ingrijpender wordt’, aldus technologie-ondernemer Peter Hinssen.