‘Neem jezelf en je business serieus’

Deniece von Harras, eigenaar van een job- en carrièreplatform voor millennials

Uitblinkers - 16-05-2018

Fiscalist Deniece von Harras (35) wil meer vrouwen aan topfuncties helpen met ondernemersplatform NL Zakenvrouwen. Al snel kwam SmartUp Network daarbij. ‘Nu wil ik álle millennials bereiken.’

Wapenfeiten

Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2016/2017. Heeft 13 jaar ervaring als fiscalist. Werkt voor merken en bedrijven als Breeman Mini, Johnny Doodle, Gemeente Rotterdam en EY. Won de aanmoedigingsprijs van Etnische Zakenvrouwen Nederland in 2014.

Wat voor prijzen reken je?

De ticketprijs voor mijn events houd ik toegankelijk: tussen de € 25,- en € 75,-. Voor bedrijven die via events of de website van SmartUp Network in contact willen komen met hun doelgroep lopen de prijzen uiteen, afhankelijk van wensen en afspraken. Recruitmentopdrachten zijn op basis van een fixed fee: 15 -25 % van het bruto jaarsalaris van de werknemer.

Belangrijkste lessen

  • Neem jezelf en je business serieus. Jouw normen en waarden klinken door in je bedrijf.
  • Durf jezelf te laten zien en wees brutaler in jezelf profileren. Laat je ambities en dromen zien. Er is niks mis met gepaste trots!
  • Oefen je pitch. Maar wees niet te streng voor jezelf als je de plank een keer misslaat.
  • Volg je hart. Je mag kiezen met wie je werkt en welke opdrachten je aanneemt; daarvoor ben je ondernemer.
  • Zorg tegelijkertijd wel voor voldoende financiële reserves, want van financiële stress wordt niemand beter. Werk met begrotingen en targets voor jezelf.

Hoe word je eigenaar van een job- en carrièreplatform voor millennials?

Na mijn studie Fiscale Economie werkte ik 13 jaar als fiscalist bij verschillende accountantskantoren. Mijn doel was partner worden en daarvoor verkende ik de mkb-markt in mijn regio, Rotterdam. Ik netwerkte me een jaar lang een slag in de rondte om nieuwe klanten te werven. Terwijl ik dat deed, merkte ik dat vrouwen weinig zichtbaar zijn. Dat vind ik een slechte zaak, dus ik startte ‘010 Zakenvrouwen’. Een netwerkclub speciaal voor vrouwen. Het sloeg enorm aan en werd na drie jaar omgezet in ‘NL Zakenvrouwen’ met netwerkevents in verschillende regio’s. Ik besloot er meer mee te gaan doen, want ik werd heel enthousiast van mijn nieuwe missie: evenveel vrouwen als mannen in de top van het bedrijfsleven. Ik startte SmartUp Network waarmee ik me richt op vrouwelijke young professionals die ik op belangrijke posities in het bedrijfsleven plaats. Via het platform voorzie ik de doelgroep van belangrijke informatie over de volgende stap in hun carrière.

‘Netwerken is niet de enige optie; ook koude acquisitie kan heel goed werken’

Hoe kom je aan klanten?

Mijn netwerk is enorm. Dat heb ik deels te danken aan mijn tijd bij mijn voormalige werkgevers EY en PKF, maar ook daarna heb ik heel bewust geïnvesteerd in mijn netwerk. Een netwerkorganisatie helpt daarbij, maar ook koude acquisitie kan heel goed werken. Als je een goed verhaal hebt, staan mensen echt wel open voor je aanbod. Ik vraag bijvoorbeeld: ‘Wil je nieuwe klanten?’ Dan is het antwoord: ‘Ja natuurlijk, wie wil dat nou niet?’ Een ding is zeker: een groot netwerk is niet voorbehouden aan mensen uit bepaalde kringen.

Wat is je grootste uitdaging?

Ik zoek naar een manier om mijn omzet en winst te vergroten zonder daarvoor teveel personeel aan te hoeven nemen. Ik ben niet de beste people manager, maar kan wel goed teams opzetten die vervolgens zelfsturend zijn. En ik zoek naar andere manieren om te groeien, bijvoorbeeld door te digitaliseren. Een andere uitdaging is het verder laten groeien van de community. Ik wil straks álle millenials bereiken, niet alleen de vrouwelijke. Dat maakt SmartUp Network nog aantrekkelijker voor bedrijven.

Hoe houd je het leuk?

Door mijn eigen opdrachtgevers te kiezen, met veel plezier voor hen te werken en daar tegelijkertijd goed mee te verdienen. Met een goedgevulde bankrekening blijft het leuk. Ik heb er dan ook geen moeite mee om een goede prijs te vragen voor mijn werk. Niks is gratis – waarom zou ik dat wel zijn?

 
 

Ben jij de volgende uitblinker?

Blink jij ook uit in ondernemen? Meld je aan en word Uitblinker van de week! We leren graag van je. 

 
 
 
 

Meer Uitblinkers