Zit jouw bedrijf in de flow?

Daarom wil jij goed zakelijk internet

Thema - 10-02-2020

Zit jij elke werkdag in een lekkere flow? Eentje waarin je alles binnen handbereik hebt en nergens op hoeft te wachten? Of heb je wel eens te maken met een haperende internetverbinding en programma's die maar niet opstarten? Je bent niet de enige. Multiscope deed onderzoek onder ondernemend Nederland.

Grootste bron van productiviteits verlies

Een stabiele en snelle internetverbinding is van groot belang voor ondernemend Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Ziggo Zakelijk. Een slechte internetverbinding is voor 28% van de ondernemers de grootste bron van productiviteitsverlies, gevolgd door oude of trage laptops en privégebruik van social media, mobiele telefoon en internet.

Afhankelijk van een goede verbinding

Maar 13% van de ondernemers zegt niet afhankelijk te zijn van een goede internetverbinding. Ruim 33% zegt heel erg afhankelijk te zijn, terwijl 37% van de ondernemers aangeeft afhankelijk te zijn.

 

Beste wifi thuis of op het werk?

Van de Nederlandse ondernemers met een bedrijfspand heeft 42% thuis een betere wifi-verbinding dan op kantoor. Slechts de helft van de ondernemers zegt te kunnen vertrouwen op de wifi-verbinding op de werkplek, terwijl 70% aangeeft dat internet essentieel is voor hun productiviteit.

 

Wil jij je een optimale flow? Met deze drie tips gaat dat lukken.

 

Storingen en trage verbinding

Gelukkig blijken de meeste ondernemers niet heel veel last te hebben van een haperende internetverbinding. In 62% van de gevallen duren storingen korter dan 5 minuten. 42% heeft soms met storingen te maken, zonder dat het hinder oplevert. En maar liefst 35% heeft er nooit mee te maken.

 

Vaak ligt traag of niet werkend internet niet aan de verbinding, maar kan je internet beter worden ingesteld.


Bekijk de tips van Ziggo-expert Herman Weerman.

Kosten per werknemer

‘Een werknemer is een dag offline? Dat kost veel geld!’ Dat valt wel mee, volgens de ondervraagde ondernemers. Mocht het zo zijn dat een ondernemer een dag offline is, dan denkt één op de drie dat zij maximaal €500 per werknemer verliezen. Maar liefst 51% van de ondernemers denkt dat het hen geen geld kost. Een werknemer kan prima een dagje offline werken, zonder dat dit ten koste gaat van zijn productiviteit. 35% denkt dat het tot € 500 per werknemer kost. 

 

Flexwerken

Eén op de vijf ondernemers heeft het flexwerken omarmd en werkt regelmatig ergens anders dan op de vaste werkplek. Toch blijft de vaste werkplek nog altijd het meest populair: 34% werkt helemaal nooit ergens anders. 39% is iets flexibeler en werkt onderweg of thuis door.

Al tien jaar Beste Internetprovider volgens Tweakers

Kom in de flow

Wil je nog meer in de flow komen? Ontdek dan de flow van soepel en snel internet.
Nu twee maanden gratis.