Maak je pitch effectief

3 tips waarmee je je klant over de streep trekt

Een goede pitch tover je niet zomaar op tafel. Die moet je tot in de puntjes voorbereiden. Hoe trek je die potentiële klant over de streep? Deze 3 tips van Jan Hill Noordhof, schrijver van het boek Effectieve gesprekken, mag je zeker niet missen.

Wat is een effectief gesprek? Voor Jan Hille Noordhof, trainer en adviseur, is het antwoord op die vraag simpel. "Een gesprek waarbij je je doel bereikt." Hij schreef er samen met zijn collega Wouter Backx een boek over: ‘Effectieve Gesprekken’. Hier een  'stoomcursus' van Jan Hille voor zzp'ers.

 

Zorg dat je bij de juiste persoon aan tafel zit

Ja, dat snap je zelf natuurlijk ook wel. Maar toch is het een belangrijk aandachtspunt. Jan Hille: "Zeker bij grotere organisaties is degene bij wie je aan tafel zit niet altijd degene die ook de beslissingen neemt. Als zzp’er maak je bij de probleemeigenaar de meeste kans om een klus binnen te halen. Heb je met díe persoon een goed gesprek? Dan zal die zich er intern sterk voor maken om jou in te huren."

Verplaats jezelf in je klant

Het heeft niet zoveel zin om los te gaan over alles waar jij goed in bent. Daar is een klant helemaal niet in geinteresseerd. Jan Hille: "Een klant wil alleen weten of jij met je bedrijf kunt helpen bij het oplossen van een probleem. Een effectief gesprek begint met jezelf echt kunnen verplaatsen in de klant. Probeer vooraf duidelijkheid moeten krijgen over de reden dat je bij die klant aan tafel zit. Aan het begin van het gesprek kun je dat best vragen. Zelfs wanneer de afspraak op jouw initiatief is gemaakt. Het levert nuttige informatie op."

Stel je pitch zo lang mogelijk uit

Het is even op je kiezen bijten misschien, maar de kans op succes is het grootst als je nog even wacht met jouw uitsmijter. Jan Hille: "Het is de kunst om je eigen pitch zoveel mogelijk te laten aansluiten op de vraag van de ander. Daarom moet je hem zo lang mogelijk uitstellen. Stel zoveel mogelijk gerichte vragen om het probleem of de ambitie van de ander boven tafel te krijgen. Door vragen te stellen, laat je de ander vertellen en maak je gebruik van zijn denkvermogen."

Tips voor een effectieve pitch

  • Zorg dat je bij de juiste persoon aan tafel zit.
  • Verplaats jezelf in je gesprekspartner.
  • Stel je pitch zo lang mogelijk uit en stel vragen. Maak gebruik van het denkvermogen van je gesprekspartner.

Meer weten?